افتادن یا شکستن لمینت دندان
افتادن یا شکستن لمینت دندان – چه اقداماتی انجام دهیم؟
فوریه 2, 2023
عفونت دندان عقل
عفونت دندان عقل: اقدامات درمانی لازم چیست؟
فوریه 14, 2023
افتادن یا شکستن لمینت دندان
افتادن یا شکستن لمینت دندان – چه اقداماتی انجام دهیم؟
فوریه 2, 2023
عفونت دندان عقل
عفونت دندان عقل: اقدامات درمانی لازم چیست؟
فوریه 14, 2023
نمایش همه

جرم گیری و تمیز کردن لثه (خانگی و پزشکی)

جرم گیری و تمیز کردن لثه

با گذشت زمان، امکان عفونی شدن لثه ها به دلیل تجمع جرم و پلاک در داخل دهان وجود دارد. رعایت نکات بهداشتی در رابطه با لثه ها می تواند به موقع از بیماری های دهان و دندان جلوگیری نماید. برای جرم گیری و تمیز کردن لثه ها تنها کاری که باید انجام دهید، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. علاوه بر آن، شما می توانید از گیاهان دارویی جهت تمیز کردن لثه های خود استفاده نمایید. البته در زمینه جرم گیری باید با دندانپزشک معالج خود مشورت کرده تا از بهترین راهکار جهت مراقبت از دهان و دندان هایتان استفاده نمایید. همچنین در رابطه با بیماری های دهان و دندان خود بهتر است از راهنمایی های یک دندانپزشک متخصص استفاده نمایید.

نکاتی که باید در رابطه با تمیز کردن لثه های خود بدانید

  • موثرترین راهکاری که باید در رابطه با تمیز کردن لثه های خود بدانید، رعایت بهداشت دهان و دندان می باشد. پس حتما دندان های خود را دو بار در روز مسواک کرده و یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید.
  • استفاده از دهانشویه جهت ضدعفونی کردن محیط داخل دهان و از بین بردن میکروب ها و جرم های دندانی بسیار ضروری می باشد. البته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از دهانشویه باعث لکه دار شدن دندان هایتان خواهد شد.
  • مالیدن روغن به دندان ها و لثه ها جهت از بین بردن جرم و پلاک های دندانی، بسیار توصیه می شود. این کار را جهت حفظ سلامت دهان و دندان هایتان به مدت 5 الی 10 دقیقه انجام دهید.
  • شما می توانید از کمک های دندانپزشک معالج خود جهت از بین بردن پلاک یا جرم زیر لثه هایتان استفاده کنید. متخصص بهداشت دهان و دندان با بررسی وضعیت سلامت دندان هایتان می تواند از ابزارهای مختلفی جهت جرم گیری لثه و پولیش دندان ها استفاده نماید. 

رعایت بهداشت دهان و دندان برای تمیز بودن لثه ها

تمیز کردن لثه با دهانشویه

1. از دهانشویه ضدعفونی کننده استفاده کنید

شما می توانید محلول ضدعفونی کننده دهان و دندان را بدون نسخه پزشک از داروخانه ها تهیه نمایید. دهانشویه کلرهگزیدین، بهترین محلول ضد میکروبی است که می تواند جهت از بین بردن باکتری های دهانی و پلاک دندانی موثر باشد. البته استفاده مداوم از این نوع دهانشویه باعث تغییر رنگ دندان های شما خواهد شد. پس بهتر است که این نوع محلول ضدعفونی کننده دهان و دندان را با تجویز پزشک استفاده نمایید.

  • بعد از مسواک زدن و استفاده از دهانشویه، دهان خود را به خوبی بشویید. بهتر است که چند دقیقه بعد از مسواک زدن از دهانشویه، استفاده نمایید.
مسواک زدن و جلوگیری از جرم لثه

2. دندان های خود را به صورت اصولی مسواک بزنید

یکی از مهمترین نکاتی که باید جهت حفظ سلامت لثه های خود انجام دهید، مسواک زدن اصولی می باشد. دندان های خود را دو بار در روز یا بعد از هر وعده غذایی، مسواک بزنید. برای این کار از یک برس نرم یا مسواک برقی استفاده کنید. استفاده از خمیر دندان های حاوی فلوراید جهت حفظ سلامت دندان ها و لثه ها ضروری می باشد.

  • دندان های خود را به صورت اصولی و از جهات مختلف (جلو و عقب) به مدت حداقل 2 دقیقه مسواک بزنید.
استفاده از نخ دندان برای تمیزی لثه

3. از نخ دندان به طور مرتب استفاده نمایید

استفاده از نخ دندان یکبار در روز جهت جلوگیری از تجمع پلاک و جرم دندانی در زیر لثه ها ضروری می باشد. برای این کار بهتر است که نخ دندان را بین انگشتان شست و سبابه خود محکم نگه دارید. سپس آن را لابلای دندان های خود از بالا به پایین و پایین به بالا بکشید. از نخ دندان به گونه ای درست و اصولی استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که اصابت نخ دندان با لثه باعث تحریک و خونریزی زیاد آن نشود.

  • به هنگام کشیدن نخ دندان، آن را به آرامی به سمت پایین فشار داده تا لثه تان را به خوبی ماساژ دهد. اگر کمی خونریزی در لثه تان مشاهده کردید، نگران نباشید. زیرا این مورد، نشان دهنده وجود مقداری التهاب در لثه بوده که با کشیدن نخ دندان به طور مرتب از بین خواهد رفت.
  • بعد از هر وعده غذایی از نخ دندان استفاده کنید. زیرا تجمع مواد غذایی در داخل دندان هایتان به مرور زمان باعث ایجاد جرم و پلاک های دندانی می شود.
عدم خوردن خوراکی های چسبناک و شیرین

4. از خوردن خوراکی های چسبناک و شیرین خودداری نمایید

خوراکی های حاوی قند می توانند به دندان ها و لثه هایتان در طولانی مدت، آسیب وارد نمایند. حتی در برخی مواقع، امکان دارد جرم و پلاک های دندانی با مسواک زدن به سختی از بین بروند. از مصرف بیش از اندازه شکلات، تافی و شیرینی پرهیز نمایید. در صورت خوردن شیرینی جات، بهتر است که دهان خود را بلافاصله با آب شسته و دندانهایتان را مسواک بزنید. باقی ماندن غذاهای چسبناک یا شیرینی داخل دهان باعث پوسیدگی زودهنگام دندان ها می شود.

  • جهت برخورداری از دندان های سالم و زیبا، گنجاندن غذاهای حاوی کلسیم نظیر: شیر، ماست و پنیر در رژیم غذایی به شدت توصیه می شود.
  • جویدن آدامس بدون قند بعد از غذا خوردن یا نوشیدن می تواند به حذف ذرات باقیمانده غذایی در داخل دندان هایتان کمک نماید. استفاده از صمغ بدون قند باعث تحریک جریان بزاق دهان و افزایش PH پلاک دندان می شود. همین امر می تواند جهت جلوگیری از پوسیدگی های دندانی بسیار موثر باشد.
این مطلب را از دست ندهید!
حفره خشک (درای سوکت) چیست و چگونه درمان میشود؟

استفاده از داروهای گیاهی برای جرم گیری و تمیز کردن لثه

تمیز کردن لثه ها با روغن های گیاهی

1. از روغن های گیاهی 100 درصد ارگانیک استفاده کنید

شما می توانید جهت تمیز کردن لثه ها و دندان های خود از هر گونه جرم و میکروب از روغن های 100 درصد گیاهی نظیر: روغن کنجد، زیتون یا نارگیل استفاده نمایید. استفاده از این نوع روغن های طبیعی باعث حذف جرم لثه و پلاک های دندانی می شود. برای این کار، یک قاشق غذاخوری از روغن طبیعی را داخل دهان خود ریخته و به مدت 5 الی 10 دقیقه لابلای دندان های خود بچرخانید.

  • بعد از گذشت 5 الی 10 دقیقه، روغن را به بیرون تف کنید. البته بهتر است این کار را در سینک ظرفشویی انجام ندهید. زیرا روغن باعث انسداد لوله های داخل سینک ظرفشویی می شود.
  • جهت حذف روغن های باقیمانده در دهان تان از آب گرم استفاده کنید. شستشوی دهان با آب گرم باعث از بین رفتن کامل باقی مانده های روغن می شود.
حذف جرم لثه با خمیر سیر و زردچوبه

2. از خمیر سیر و زردچوبه استفاده نمایید

سیر و زردچوبه دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی هستند که می توانند جهت حذف جرم و پلاک های دندانی مفید واقع شوند. 1 الی 2 حبه سیر را به خوبی له کرده تا به شکل خمیر در بیاید. سپس به آن مقداری زردچوبه به اندازه یک قاشق چای خوری اضافه کنید. خمیر به دست آمده را بر روی لثه های خود بمالید. اجازه دهید خمیر به مدت 1 الی 2 دقیقه بر روی لثه های شما باقی بماند. در نهایت، دهان خود را با آب گرم بشویید.

  • از قرار دادن زردچوبه بر روی صورت یا دهان تان پرهیز نمایید. زیرا امکان زرد شدن پوست صورت تان وجود دارد. خمیر را فقط بر روی لثه های خود بمالید.
خمیر دندان مناسب جرم گیری لثه

3. از خمیر دندان یا دهانشویه حاوی گیاه چریش استفاده نمایید

چریش، گیاهی است که استفاده از آن به دلیل خواص درمانی که دارد جهت حفظ سلامت دهان و دندان توصیه می شود. خمیر دندان یا دهانشویه چریش را می توانید به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های مواد غذایی و بهداشتی تهیه نمایید.

چای مریم گلی برای ضدعفونی لثه

4. چای مریم گلی را امتحان کنید

مریم گلی، بهترین گیاهی است که به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن برای سلامت لثه ها بسیار مفید می باشد. برای این کار شما می توانید 50 برگ مریم گلی را داخل یک قوری بریزید. سپس مقداری آب جوش به آن اضافه کرده تا دم بیاید. چای مریم گلی را می توانید چند بار در روز غرغره کرده و از آن به عنوان نوعی دهانشویه استفاده کنید.

  • علاوه بر راه حل بالا، شما می توانید چای مریم گلی را در طول روز بنوشید. البته این مورد به سلیقه و نحوه مصرف شما از این گیاه بستگی دارد.
این مطلب را از دست ندهید!
تزریق آمپول بی حسی دندان بدون درد با دستگاه کامپیوتری

جرم گیری حرفه ای لثه و مراجعه به دندانپزشک

جرم گیری دندان و لثه

1. با دندانپزشک خود درباره روش های جرم گیری و پولیش دندان مشورت نمایید

جرم گیری و پولیش دندان از جمله روش های کاربردی بوده که دندانپزشک می تواند با استفاده از آنها از بدتر شدن شرایط لثه های بیمار جلوگیری نماید. معمولا دندانپزشک جهت حذف جرم ها و پلاک های دندانی، استفاده از روش هایی چون: جرمگیری و پولیش دندان را به بیمار خود توصیه خواهد کرد.

  • دندانپزشک به منظور حذف پلاک و تارتار از ابزارهای خاصی استفاده می کند. با پاکسازی کامل پلاک و تارتارها، دندان ها از هر گونه کثیفی پاک خواهند شد.
  • مراجعه به دندانپزشک معالج هر 6 ماه یکبار جهت انجام معاینات به منظور زدودن پلاک و جرم های دندانی ضروری می باشد.

مطالعه مطلب ایرفلو چیست؟ مزایا و هزینه جرم گیری دندان با ایرفلو توصیه میشود.

جرم گیری عمیق لثه و ریشه دندان

2. در مورد جرم گیری ریشه دندان و لثه با پزشک معالج خود صحبت نمایید

این روش، پاکسازی عمیق هرگونه جرم و پلاک از زیر ریشه دندان و لثه ها می باشد. استفاده از جرم گیری ریشه دندان به افراد مبتلا به بیماری های پریودنتال به شدت توصیه می شود.

  • دندانپزشک برای این کار از بی حسی موضعی استفاده خواهد کرد. به همین خاطر، بیمار در طول مدت زمان جرم گیری هیچگونه دردی را حس نخواهد کرد. البته بعد از جرمگیری ریشه دندان امکان دارد به مدت 48 ساعت، درد و ناراحتی در لثه های بیمار ایجاد شود.

3. در صورت بروز مشکلات پریودنتال، در مورد روش های جراحی با دندانپزشک معالج خود صحبت نمایید

اگر مبتلا به عفونت لثه ای هستید، حتما باید با پزشک معالج خود در مورد سایر روش های درمانی مشورت نمایید. البته پزشک با بررسی شرایط دهان و دندان تان، تصمیم خواهد گرفت که استفاده از چه روشی می تواند جهت رفع عفونت لثه تان موثر باشد. از روش های جراحی بیشتر در مواقعی که بیمار از عفونت های شدید لثه ای رنج می برد، استفاده می شود.

  • دندانپزشک در طول جراحی لثه می تواند جهت حذف کامل دندان های عفونی اقدام نماید. استفاده از آنتی بیوتیک جهت جلوگیری از بروز عفونت های بیشتر به وضعیت سلامت دهان و دندان بیمار بستگی دارد.
این مطلب را از دست ندهید!
تفاوت باندینگ و کامپوزیت ونیر دندان ـ‌ کدام بهتر است؟

سوالات متداول

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − دو =

تماس تلفنی و دریافت نوبت