قالب دندان
قالب دندان چگونه ساخته می‌شود؟
می 22, 2024
چه مقدار باید از خمیر دندان استفاده کنید؟
چه مقدار باید از خمیر دندان استفاده کنید؟
ژوئن 5, 2024
قالب دندان
قالب دندان چگونه ساخته می‌شود؟
می 22, 2024
چه مقدار باید از خمیر دندان استفاده کنید؟
چه مقدار باید از خمیر دندان استفاده کنید؟
ژوئن 5, 2024
نمایش همه

پر کردن دندان با لیزر دندانپزشکی چیست؟

پر کردن دندان با لیزر

لیزرها آخرین و بهترین فناوری در زمینه دندانپزشکی هستند و می‌توانند در فرآیند پر کردن دندان با لیزر بسیار مفید و کاربردی باشند. Waterlase IPlus ابزاری است که با به‌ کارگیری تکنولوژی ترکیبی آب و لیزر امکان ترمیم و رفع آسیب‌های دندان را بدون آسیب به بخش‌های سالم اطراف آن فراهم می‌کند. لیزر با از بین بردن میکروب ها دندان را برای پرکردن آماده می کند و در عین حال آسیب به دندان را به حداقل می رساند. بعد از اینکه لیزر قسمت پوسیده دندان را حذف میکند، دندانپزشک دندان را با مواد ترمیمی پر می کند. در ادامه میتوانید فیلم درمان پوسیدگی دندان با لیزر مشاهده نمایید.

تکنولوژی Waterlase iPlus به دندانپزشکان اجازه می‌دهد که بافت سخت (مانند دندان و استخوان) و بافت نرم (مانند لثه) را با دقت بالا و کمترین آسیب ممکن درمان کنند. با استفاده از لیزر، فرایندهای دندانپزشکی کمتر تهاجمی بوده و زمان بهبودی کوتاه‌تری دارند.

علاوه بر این لیزر دارای اثرات ضد درد می‌باشد چراکه مستقیم روی بافت تأثیر می‌گذارد و تحریک درد را کاهش می‌دهد؛ بنابراین نیاز به بی‌حسی کاهش‌ یافته و آرامش بیشتری را در حین فرآیند حاصل می‌نماید.

روش های رایج دندانپزشکی با لیزر

پر کردن دندان با لیزر

روش های بافت نرم

این روش در محل های “لثه ای” دهان شما انجام میشود. برخی از این روش ها عبارتند از:

  • درمان لبخند لثه ای
  • ژنژیوکتومی
  • درمان بیماری لثه
  • افزایش طول تاج دندان
  • جراحی فرنوم(فرنکتومی)

روش های بافت سخت

دندانپزشکی با لیزر همچنین میتواند در بافت سخت هم مورد استفاده قرار گیرد:

  • عصب کشی دندان با لیزر
  • درمان پوسیدگی دندان(پرکردن دندان)
  • درمان حساسیت دندانی

ترمیم پوسیدگی دندان به روش سنّتی چطور انجام می‌شود؟

پوسیدگی دندان را به طور مختصر می‌توان دندان فاسد شده توصیف کرد. به همین خاطر درمان پوسیدگی‌ها بسیار اهمیت دارد. زیرا اگر پوسیدگی دندان درمان نشود احتمال گسترش آن وجود دارد.

قبل از درمان پوسیدگی دندان ابتدا باید مکان دقیق آن مشخص شود. یک دندانپزشک از روشهای مختلفی برای شناسایی دندان‌های فاسد استفاده می‌کند. آنها از درد یا حساسیت شدید بیمار در نقطه خاصی استفاده می‌کنند؛ با معاینه دقیق به دنبال نقطه پوسیدگی می‌گردند؛ از ابزار دندانپزشکی برای کشف نقاط فاسد استفاده می‌کنند یا از عکسبرداری برای تشخیص میزان پوسیدگی استفاده می‌کنند.

تفاوت پر کردن دندان با لیزر با روش سنتی
اضطراب بیمار از صدای مته و درد در روش سنتی

امکانات درمانی در روش سنتی

پس از تعیین موقعیت دقیق پوسیدگی دندان نوبت مراحل مختلف درمان است.

در اولین مرحله و هنگام شناسایی زودهنگام پوسیدگی دندان می‌توان از فلوراید استفاده نمود. فلوراید برای تقویت دندان و ایجاد مانع در برابر پوسیدگی می‌تواند مؤثر باشد.

مرحله بعدی که برای اغلب افراد به کار می‌رود پر کردن دندان است. در این روش از مواد مخصوصی برای پر کردن حفره‌ای که به خاطر پوسیدگی دندان ایجاد شده استفاده می‌شود.

همانطور که از عنوان مشخص است در این روش روکشی مصنوعی جایگزین تاج آسیب دیده دندان می‌شود. ابتدا پوسیدگی دندان برداشته می‌شود و سپس برای محافظت از اجزای باقی مانده دندان، روکشی از مواد مصنوعی مستحکم بر روی آن قرار می‌گیرد.

این اقدام آخرین مرحله برای محافظت از دندان پوسیده است. این روش زمانی به کار می‌رود که پوسیدگی به ریشه دندان رسیده باشد. در این شرایط اگر عفونتی نیز وجود داشته باشد ابتدا بیمار باید دارو مصرف کند. پس از آن پوسیدگی و ریشه دندان خارج شده و دندان پر می‌شود.

این مطلب را از دست ندهید!
عصب کشی دندان در بارداری: دندانپزشکی بدون خطر با لیزر

در نهایت اگر پوسیدگی به حدی گسترده باشد که امکان حفظ دندان نباشد، دندان کشیده شده و دندانی مصنوعی جایگزین آن می‌شود.

امکانات پر کردن دندان با لیزر

یکی از آزاردهنده‌ ترین قسمت‌های پر کردن دندان، برداشتن پوسیدگی با مته مخصوص است. تقریباً همه از مته دندانپزشکی وحشت دارند. واقعاً این ابزار شبیه ابزاری است که در فیلم‌های وحشتناک به کار می‌رود. در حالی که تزریق و بکارگیری مته بدترین بخش پر کردن دندان در دندانپزشکی سنّتی است در دندانپزشکی با لیزر کاملاً دلپذیر است.

در دندانپزشکی با لیزر خبری از تزریق و مته نیست. این در حالی است که اشعه‌ های لیزر بسیار دقیق‌ تر از ابزاری مانند مته هستند و در نتیجه مراقبت از دندان‌ها نیز در این روش بهتر صورت می‌گیرد.

علاوه بر آن، دندانپزشکی با لیزر نیاز به بیهوشی ندارد و در نتیجه این روش مقرون به صرفه، تقریباً بدون درد و بسیار سریع‌ تر است. در نتیجه دندانپزشکی با لیزر به دلایل مختلف بسیار مؤثر و جذاب است.

عوارض جانبی استفاده از لیزر

بسیاری از مردم تصور می‌کنند دندانپزشکی با لیزر عوارض جانبی خواهد داشت. البته عوارض جانبی لیزر درمانی حقیقت دارد ولی این عوارض منفی نیستند. در حقیقت دندانپزشکی با لیزر از دندانپزشکی سنتی ایمن‌ تر است. ما اخیراً مطلبی در مورد عوارض جانبی استفاده از لیزر درمانی در دندانپزشکی منتشر کردیم. در این مطلب برخی عوارض شامل احتمال آسیب دیدن لثه‌ها یا پالپ دندان مطرح شده بود. نکته قابل توجه این است که احتمال وقوع چنین عوارضی در دندانپزشکی سنتی بسیار بیشتر از دندانپزشکی با لیزر است.

چگونه لیزر پوسیدگی دندان را تشخیص میدهد؟

لیزر با اصل بازتاب موج نور حفره های داخل دندان را کشف می کند. یک دندان سالم به نور اجازه عبور می دهد. در صورت وجود حفره نور منعکس می شود. میزان بازتاب نور کمک می کند تا اندازه حفره تخمین زده شود.

 ۹۰ درصد نرخ موفقیت در تشخیص پوسیدگی های پنهان با لیزر

یکی از مزایای شگفت انگیز تشخیص، ترمیم و پر کردن دندان با لیزر توانایی آن در تشخیص پوسیدگی های پنهان داخل مینای دندان است. پوسیدگی های خارجی به راحتی قابل تشخیص است، اما حفره های داخلی اغلب از دید پنهان می شوند، مگر اینکه به اندازه کافی بزرگ باشند. اما در مورد لیزر چنین اشتباهی رخ نمی دهد.

پر کردن و ترمیم دندان با لیزر

پر کردن دندان با کامپوزیت

امروزه پرکننده‌های کامپوزیتی (پلاستیکی) جایگزین‌های بهتری برای روش‌های قدیمی و سنتی استفاده از ترکیبات فلزی حاوی جیوه هستند. کامپوزیت‌ها برای ترمیم پوسیدگی نواحی کوچک تا متوسط دندان استفاده می‌شوند.

یک پرکننده کامپوزیتی ماده­ای بی‌رنگ و شبیه به کوارتز است. پس از برطرف کردن پوسیدگی، این ماده به‌صورت لایه‌لایه بر روی محل موردنظر قرار می‌گیرد و با شدت نور بالا سخت می‌شود. پس از شکل‌دهی، پرداخت و ترمیم نهایی تقریباً غیرقابل تشخیص می‌باشد.

چرا کامپوزیت‌ها را ترجیح می‌دهیم؟

هیچ ماده دندانی بهتراز مینای طبیعی دندان شما نیست، بنابراین در هنگام انتخاب مواد یا تکنیک‌هایی مورداستفاده، اولویت اصلی حفظ هر چه بیشتر ساختار طبیعی دندان است. به همین دلیل است که توصیه می‌کنیم برای داشتن درمان‌های دندانی مطلوب‌ تر بهتر است به دندانپزشکی مراجعه کنید که بجای روکش‌های سنتی، در استفاده از تکنیک‌های پیشرفته‌ تر مانند اینله ها و آنله های چینی مهارت دارد.

این مطلب را از دست ندهید!
عصب کشی دندان با لیزر چیست؟

در روش سنتی روکش کردن دندان، مقدار زیادی از دندان سالم تراشیده می‌شود تا فضای کافی برای قرار دادن روکش ایجاد شود. درحالی که اینله (Inlay) و آنله (Onlay) نوعی ترمیم دندانی هستند که از پرسلین (چینی) یا سرامیک ساخته می‌شوند. این نوع ترمیم‌ ها به‌ طور مستقیم روی دندان آسیب‌ دیده قرار می‌گیرند و معمولاً برای ترمیم پوسیدگی یا آسیب در بخش‌هایی از دندان استفاده می‌شوند که نیازی به تراشیدن زیاد ندارند.

نکات مهم در انتخاب پر کننده دندان

در انتخاب مواد پرکننده فلزی یا کامپوزیتی لازم است این نکته در نظر گرفته شود که پرکننده‌های فلزی هیچ اتصال شیمیایی با دندان‌ها ندارند. جهت اتصال فیزیکی مواد فلزی به دندان لازم است بخشی از دندان تراشیده شود تا حفره‌ی نگهدارنده ایجاد گردد.

پر کردن فلزی در ابتدا با یک ترکیب نرم و شکل‌ پذیر ماسه‌ای از مخلوط فلزات آغاز می‌شود. دندان‌پزشک این مخلوط فلزی را در حفره‌ای که از دندان پوسیده یا آسیب‌دیده برداشته‌ شده است، قرار می‌دهد. این مخلوط به‌ خوبی در حفره فشرده می‌شود تا تمام فضاهای خالی را پر کند. زیرشکاف­ها نگهدارنده مواد می‌باشند. مواد پرکننده با گذشت زمان سخت می‌شوند.

ونیرکامپوزیتی به‌ صورت شیمیایی به دندان متصل می‌شوند؛ بنابراین نیازی به تراشیدن اضافی جهت اتصال فیزیکی نیست. بعلاوه پرکننده­های فلزی با سرد و گرم شدن، منقبض و منبسط می‌گردند. این پدیده منجر به ترک، شکستگی و ایجاد فاصله بین مواد پرکننده و بخش اصلی دندان می‌شود. باکتری‌ها در فضاهای میکروسکوپی ایجاد شده رشد نموده و نهایتاً مانند یک بمب ساعتی منجر به از دست رفتن دندان می‌شوند. این ترک‌ها امکان نفوذ پوسیدگی به بخش‌های نرم دندان را می‌دهند.

متأسفانه پوسیدگی‌های اطراف پرشدگی‌ های فلزی در عکس‌برداری اشعه ایکس قابل رؤیت نمی‌باشند؛ زیرا فلزات جاذب اشعه ایکس هستند و به‌ صورت نقاط روشن دیده می‌شوند و پوسیدگی‌های اطراف آن‌ها در عکس پنهان می‌ماند. فلز روی و قلع در پرکننده های فلزی تا حدودی برای باکتری‌ها سمی بوده و سرعت پوسیدگی را کند می‌کنند؛ اما به‌ هرحال با تشخیص زودهنگام پوسیدگی می­توان از عصب کشی دندان و یا کشیدن دندان جلوگیری کرد. بدین ترتیب ساختار طبیعی دندان حفظ خواهد شد.

معایب و مزایای پر کردن دندان توسط لیزر

معایب پر کردن دندان توسط لیزر

  • هزینه بالاتر نسبت به روش سنتی
  • عدم امکان استفاده در پوسیدگی های بین دندانی
  • لزوم استفاده از مته دندانپزشکی در انجام برخی از درمان ها با لیزر
  • امکان استفاده برای دندان های دارای روکش وجود ندارد
  • برای پروتز و دندان ایمپلنت شده نمیتوان از لیزر استفاد نمود
  • عدم استفاده از لیزر برای دندانی که قبلا پر شده
  • در برخی شرایط ممکن است نیاز به تزریق ماده بیحسی وجود داشته باشد
  • امکان آسیب به بافت دهان در صورت انتخاب دندانپزشک بی تجربه

مزایای پرکردن دندان با لیزر

مزایای بیشمار لیزر در تشخیص پوسیدگی و پرکردن دندان قابل انکار نیست. مجله وال استریت گزارش داد یک مطالعه اخیر نشان می‌دهد که دستگاه لیزر توانست پوسیدگی زودرس را با احتمال  ۹۳ درصد تشخیص دهد، در حالی که این مقدار برای اشعه ایکس ۲۷ درصد بود. تمام پوسیدگی های تشخیص داده شده توسط لیزر نیاز به درمان ندارند، اما بنا به تشخیص دندانپزشک به آنها رسیدگی می شود تا سلامت کلی دندان و لبخند شما حفظ شود.

 ترمیم دندان با لیزر دارای ۸ مزیت اصلی نسبت به تشخیص سنتی است:

  • دقت بیشتر: لیزر نسبت به اشعه ایکس دارای ۹۰ درصد دقت بیشتر در پوسیدگی دندان است.
  • خطر کمتر: لیزر از درمان تهاجمی غیر ضروری دندان جلوگیری می کند.
  • داده محور: لیزر یک ابزار دقیق و قابل اعتماد است که از داده های واقعی برای کنترل فعالیت پوسیدگی در طول زمان استفاده می‌کند.
  • اعتماد سازی: به کمک لیزر اطمینان می یابید که دندانپزشک و متخصص بهداشت مناطق مشکوک و حفره های زیر سطح دندان را با دقت تشخیص و درمان می کند.
  • توانمندسازی: به متخصص بهداشت امکان می دهد تا بیماران را درخصوص پوسیدگی‌ دندان آموزش دهد.
  • تعامل: باعث تعامل بیمار در فرایند معاینه می شود
  • ایمن: به دلیل استفاده از انرژی نور به جای اشعه ایکس هیچ خطری برای بیمار وجود ندارد.
  • بدون درد: لیزر ابزار معاینه سریع و غیر تهاجمی است.
این مطلب را از دست ندهید!
دندانپزشکی ترمیمی چیست؟

هزینه پر کردن دندان با لیزر

قیمت پر کردن دندان با لیزر بر مبنای میزان درمان است. لیزرها در حال حاضر بیش از 25 سال است که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار میگیرند و در بیش از 20 نوع روش درمان مختلف مورد تایید قرار گرفته اند. با این حال، طیف گسترده ای از هزینه های ممکن برای هر یک از روش های مختلف وجود دارد. موقعیت جغرافیایی شما می تواند تفاوت زیادی در هزینه و همچنین خدمات ارائه شده ایجاد کند. محل قرارگیری مشکل در دهان و شدت مشکل موجود در دشواری و زمان اختصاص داده شده به این روش نقش دارد. عوامل اصلی هزینه پر کردن دندان با لیزر به شرح زیر است:

  • هزینه‌های تجهیزات
  • پیچیدگی درمان
  • پوشش بیمه ای
  • تجربه و مهارت دندانپزشک
  • لوکیشن مطب و کلینیک

چرا از دندانپزشکی با لیزر استفاده نکنیم؟

یافتن دلایلی برای عدم استفاده از لیزر درمانی مثل این است که بخواهید دلیلی برای هرگز مراجعه نکردن به دندانپزشکی پیدا کنید.

یکی از دلایلی که می‌توانید برای رد لیزر درمانی مطرح کنید این است که بگویید از اینکه زمان بیشتری بر روی آن صندلی راحت دندانپزشکی سپری کنم لذت می‌برم. دلیل دیگر می‌تواند این باشد که از بی‌حسی موضعی زبانم پس از دندانپزشکی لذت می‌برم.

روشن است که این دلایل اصلاً موجه و منطقی نیستند. به هر حال اگر دندانپزشکی با لیزر توجه شما را جلب نموده ما توصیه می‌کنیم حتماً آن را امتحان کنید. مطمئن باشید لیزر درمانی روشی امن، قابل اعتماد است و یکی از بزرگترین پیشرفت‌ها در حوزه دندانپزشکی است.

 فناوری لیزر WATERLASE IPLUS

پر کردن دندان با لیزر و ترمیم از جمله خدمات پیشرفته مرکز دندانپزشکی ما در تهران است که به کمک آن درمان تخصصی به بیماران ارائه می دهیم. فناوری لیزر WATERLASE IPLUS یک ابزار مفید در پیشگیری و حفاظت از زندان و درمان دقیق است. به کمک این ابزار بیماران نگرانی و اضطراب کمتری در طول معاینه دارند و لذت دندانپزشکی بدون درد را تجربه میکنند.

سئوالات متداول

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =

تماس تلفنی و دریافت نوبت