اینله و انله دندان
اینله و انله دندان چیست و چه نیازی به آن است؟
می 23, 2022
کشیدن دندان لق در خانه
کشیدن دندان لق در منزل با روش های ساده
ژوئن 8, 2022
اینله و انله دندان
اینله و انله دندان چیست و چه نیازی به آن است؟
می 23, 2022
کشیدن دندان لق در خانه
کشیدن دندان لق در منزل با روش های ساده
ژوئن 8, 2022
نمایش همه

فلوراید تراپی در بزرگسالان و کودکان چگونه است؟

فلوراید تراپی

هنگامی‌که عنوان فلوراید تراپی در جلسات دندانپزشکی به گوشتان می‌خورد، شاید تصور کنید این نوع درمان صرفا مخصوص کودکان است. احتمالاً خیلی تعجب می‌کنید وقتی‌که بدانید فلوراید تراپی برای بزرگسالان هم بسیار مفید است. از آنجایی‌ که کودکان در معرض خطر پوسیدگی دندان (به‌صورت حفره‌ای) هستند، CDC  گزارش می‌دهد: اگرچه این نوع پوسیدگی‌ها در کودکان کاهش‌ یافته است، اما در مقابل پوسیدگی دندان بزرگسالان به ‌طور بی‌شائبه‌ای افزایش پیدا کرده‌ است.

 دلیل اصلی این اتفاق این است که با افزایش سن، دندان‌های افراد در برابر باکتری‌هایی که باعث پوسیدگی دندان و ریشه می‌شوند، آسیب پذیرتر می‌شود. یکی از ساده ترین راه‌هایی که می‌توان به کمک آن از پوسیدگی دندان بزرگسالان پیشگیری کرد، استفاده از فلوراید تراپی برای دندان هاست.

 فلوراید چیست؟

 فلوراید یک ماده معدنی است که به ‌طور طبیعی در منابع آبی وجود دارد. با اینکه این ماده در مقدار کم در منابع طبیعی وجود دارد، اما اغلب میزانی از فلوراید به ذخایر آبی افزوده می‌شود تا به بهبود سلامت عمومی دهان و دندان کمک کند. علاوه ‌بر فلوراید کردن آب، ماده فلوراید به محصولات مراقبت از دهان و دندان مانند خمیردندان و دهانشویه نیز اضافه می‌شود که می‌توان آن را به‌ عنوان یک درمان کلینیکی در مطب‌های دندان‌پزشکی به کار برد.

 بزرگسالان با سلامت کافی دهان و دندان که در معرض ریسک پوسیدگی دندان‌ها قرار دارند، می‌توانند با مسواک زدن با خمیر دندان فلوراید دار و شستشوی دهان با دهانشویه حاوی فلوراید، از میزان کافی فلوراید برخوردار شوند. بسیاری از بزرگسالان در معرض خطر پوسیدگی‌های بیشتر هستند و ممکن است فواید مکمل‌های فلوراید  جلوی این روند را بگیرد. با توجه به اینکه بعضی اوقات بزرگسالان در مقایسه با کودکان با نرخ بالاتری در معرض ریسک پوسیدگی دندان قرار دارند، در نظر گرفتن مکمل‌های فلوراید و فلوراید تراپی می‌تواند یکی از بهترین و آسان‌ترین تصمیم‌ها برای جلوگیری از مشکلات درد دندان و پرداخت هزینه‌های بالای دندان‌پزشکی باشد.

فلوراید تراپی چگونه به دندان‌های بزرگسالان کمک می‌کند؟

ثابت شده‌ است که فلوراید با بازسازی سطوح ضعیف دندان از طریق فرایندی به نام معدنی سازی مجدد دندان از دندان‌ها دربرابر پوسیدگی محافظت می‌کند. در فرآیند فلوراید تراپی، فلوراید به کار برده شده جذب دندان می‌شود و مواد معدنی ازدست ‌رفته را ترمیم کرده، در نتیجه دندان‌های ما را سخت می‌کند. فلوراید نه ‌تنها می‌تواند دندان‌ها را برای جلوگیری از پوسیدگی در آینده تقویت کند، بلکه می‌تواند به جلوگیری از پوسیدگی زودرس نیز کمک کند. بنابراین از نیاز به پر کردن دندان‌ها پیشگیری می‌کند.

این مطلب را از دست ندهید!
جرم گیری و تمیز کردن لثه (خانگی و پزشکی)

 بزرگسالان می‌توانند از فلوراید درمانی بهره‌ مند شوند. زیرا با افزایش سن دندان‌های ما ضعیف شده و مستعد پوسیدگی می‌شوند. اگرچه معدنی سازی مجدد دندان‌ها به ‌طور طبیعی و روزانه در دهان ما اتفاق می‌افتد. اما با افزایش سن این روند طبیعی کارآمدی سابق خود را از دست می دهد. سایر عوامل خطر نه‌ تنها می‌توانند معدنی سازی مجدد و طبیعی دندان را کاهش دهند، بلکه می‌توانند دهان ما را میزبان باکتری‌های عامل پوسیدگی در مقادیر بالاتر کنند.

آیا مصرف فلوراید عوارض دارد؟

به طور کلی فلوراید بی خطر است. خطرات سلامتی ناشی از مصرف فلوراید معمولاً به استفاده نادرست و دریافت بیش از حد فلوراید محدود می شود. برای جلوگیری از این خطرات:

  • خمیر دندان و سایر محصولات بهداشتی دندان را قورت ندهید.
  • خمیر دندان را دور از دسترس کودکان خردسال نگهداری کنید. مطمئن شوید که تا سن 7 تا 8 سالگی به کودک خود در مسواک زدن کمک می کنید.

 عوامل خطر برای پوسیدگی دندان بزرگسالان چیست؟

دهان خشک

مشکلات دهان خشک یکی از بزرگترین و رایج ترین عوامل خطر برای پوسیدگی دندان بزرگسالان است. خشکی دهان که اصطلاحا xerostomia نامیده می‌شود، باعث کاهش تولید بزاق طبیعی می‌شود. بزاق دهان در واقع چیزی است که به بازسازی طبیعی دندان‌های ما کمک می‌کند. بنابراین بدون بزاق کافی، دندان‌های ما استحکام خود را از دست می‌دهند. در نتیجه به خودی خود ترمیم نمی‌شوند.

 برخی از شرایط پزشکی بزرگسالان نیز می‌توانند باعث ایجاد مشکلات خشکی دهان شوند. مواردی مانند دیابت، اختلالات خود ایمنی، سندرم شوگرن، آلرژی مزمن، مشکلات سینوسی و حتی خور و پف عامل خشکی دهان هستند. علاوه بر این استفاده از دستگاه CPAP  می تواند باعث خشکی دهان بیشتر از حالت معمول شود. برای بزرگسالان اغلب داروهایی تجویز می‌شود که دارای عوارض جانبی خشکی دهان هستند. شرایط خشکی دهان نه‌ تنها معدنی شدن طبیعی دندانها را کندتر می‌کند، بلکه دندان‌ها و لثه‌ها را چسبناک می‌کند که باعث می‌شود باکتری‌ها راحت‌تر به دندانها بچسبند و پوسیدگی ایجاد کنند و با مسواک زدن و نخ دندان کشیدن معمولی حذف آنها دشوارتر می‌شود.

از بین رفتن لثه ( تحلیل لثه)

بزرگسالان مبتلا به تحلیل لثه بیشتر در معرض پوسیدگی دندان‌ها هستند. زیرا هنگام عقب‌نشینی کردن لثه‌ها ریشه دندان بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرد. سطح ریشه دندان سمنتوم نامیده می‌شود که ساختار دندانی نازک‌تری داشته و به‌راحتی پوسیده می‌شود. درمان پوسیدگی ریشه خیلی سخت‌تر است و ممکن است حتی پس ‌از پر کردن قبلی دندان، دوباره پوسیدگی رخ بدهد. بنابراین محافظت از سطوح ریشه برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه حیاتی است.

این مطلب را از دست ندهید!
باندینگ دندان: مزایا، معایب و نحوه انجام

 پرکننده‌ها، تاج‌ها و پل‌های موجود

اگر سابقه چندین ‌بار پر کردن دندان‌ها، روکش یا بریج کاری داشته‌اید، بیشتر در معرض خطر پوسیدگی دندان هستید. زیرا باکتری‌هایی که موجب پوسیدگی دندان می‌شوند، اغلب می‌توانند در داخل یا اطراف کارهای دندانی پنهان شوند و تمیز کردن این بخش‌های دندان برای شما سخت‌تر است.

 جایی‌که پرکننده و مینا به‌هم می‌رسند یا جایی که تاج به پایان می‌رسد و دندان شروع می‌شود، حاشیه دندان نامیده می‌شود. باکتری‌ها می‌توانند روی آن حاشیه‌ها بنشینند و باعث پوسیدگی شوند.

 کاهش یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان

اگر باکتری‌های پلاک به مدت طولانی روی دندان‌های ما بنشینند، پوسیدگی می‌تواند به‌ راحتی اتفاق بیفتد. متأسفانه با بالا رفتن سن گاهی اوقات مراقبت از دهان و دندان در منزل به‌ خوبی سابق نیست، یا موانعی مانند کارهای دندان‌پزشکی یا بریس های بزرگسالان داریم که مراقبت در منزل را دشوارتر می‌کند.

 گاهی اوقات در بزرگسالی آن‌قدر مشغول زندگی می‌شویم که ممکن است مراجعه منظم به دندانپزشک را فراموش کنیم که همچنین ما را در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های دهان و دندان قرار می‌دهد.

 سیگار کشیدن

سیگار خطر پوسیدگی دندان را افزایش می‌دهد. زیرا استفاده از تنباکو می‌تواند دهان را خشک کند و همچنین باعث ایجاد لکه هایی شود که باعث می شود پلاک به ‌راحتی به دندان بچسبد. سیگار همچنین خطر تحلیل لثه را افزایش می‌دهد که یک عامل خطرزا برای پوسیدگی ریشه است.

 سابقه شیمی درمانی یا پرتودرمانی

اگر سرطان داشته اید درمان‌های مرتبط می‌توانند یک عارضه جانبی منفی در دهان داشته باشند و باعث کاهش آهسته بزاق یا حتی از دست دادن کامل جریان بزاق ‌شوند. این اتفاق می‌تواند شما را در معرض خطر پوسیدگی ریشه قرار دهد.

 چه نوع  فلوراید تراپی برای بزرگسالان در دسترس است؟

  •  وارنیش تراپی در مطب

درمان با وارنیش فلوراید یک نوع کاربرد حرفه‌ای فلوراید برای استحکام دندانهاست که توسط متخصص دندانپزشک شما معمولاً بلافاصله پس ‌از تمیز کردن دندان انجام می‌شود. این یک راه حل سریع و آسان برای حفاظت از دندانهاست. وارنیش مایعی شفاف است که با یک برس کوچک روی دندان‌ها و ریشه‌های در معرض دید قرار می‌گیرد. فلوراید جذب می‌شود و به افزایش معدنی سازی مجدد کمک می‌کند. درمان‌های داخل مطب معمولاً کاربردهای با قدرت بالاتری دارند. بنابراین باید توسط متخصص دندانپزشک مجاز اعمال شوند.

  •  خمیر تجویزی یا شستشوی خانگی

معمولاً اگر بیماران به ‌طور مرتب وارنیش فلوراید را در مطب دندانپزشکی انجام دهند، نیازی به درمان‌های خانگی ندارند. با این ‌حال بیماران بسیار پرخطر می توانند از مکمل‌های فلوراید قوی قابل استفاده در خانه که می‌تواند به شکل خمیر یا دهانشویه باشد سود ببرند.

فلوراید تراپی کودکان

فواید فلوراید تراپی برای کودکان

فلوراید درمانی برای کودکان مهم است زیرا می تواند از دندان ها با قوی تر و مقاوم تر کردن آنها در برابر اسیدها محافظت کند. فلوراید نه تنها خطر پوسیدگی دندان را کاهش می دهد، بلکه می تواند به معکوس کردن علائم اولیه پوسیدگی دندان نیز کمک کند. بنابراین هر پدر و مادری باید اطمینان حاصل کنند که فرزندشان در اسرع وقت فلوراید تراپی دریافت می کند.

این مطلب را از دست ندهید!
سرطان دهان: علائم، انواع، پیشگیری و درمان

زمان دریافت فلوراید تراپی

هنگامی که نوزاد شما اولین دندان خود را بیرون آورد، برای فلوراید تراپی آماده می شود. به طور متوسط، بسته به سلامت کلی و احتمال ایجاد حفره در کودکان، باید 2 تا 4 درمان فلوراید در سال دریافت کنند. این برای تسهیل رشد و نمو سالم دندان های آنها است. پس از مصرف فلوراید، کودک شما نباید حداقل تا 30 دقیقه چیزی بخورد یا بنوشد.

سئوالات پرتکرار

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + دو =

تماس تلفنی و دریافت نوبت