فلوراید تراپی
فلوراید تراپی در بزرگسالان و کودکان چگونه است؟
می 31, 2022
علت سفیدی زبان و بوی بد دهان
علت سفیدی زبان و بوی بد دهان
ژوئن 15, 2022
فلوراید تراپی
فلوراید تراپی در بزرگسالان و کودکان چگونه است؟
می 31, 2022
علت سفیدی زبان و بوی بد دهان
علت سفیدی زبان و بوی بد دهان
ژوئن 15, 2022
نمایش همه

کشیدن دندان لق در منزل با روش های ساده

کشیدن دندان لق در خانه

دندان تمامی بچه ها لق میشود و می‌افتد؛ این طبیعت بدن انسان است و از این طریق و از حدود شش سالگی جا برای رشد دندان های دائمی باز میشود. بهتر است که اجازه دهید دندان کودک به خودی خود بیفتد. اگرچه، اگر کودک قصد کرد دندان لق را در خانه بکند، باید از چند تکنیک کمک بگیرید. اما دندان دائمی لق، یک مشکل جدی است و شما نباید آن را خودتان بیرون بکشید. کشیدن این دندان به دست خودتان سخت و دردناک است و ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

روش خانگی اول: از دست دادن دندان شیری (اولیه)

کشیدن دندان شیری

مراقب حرکات باشید.

پیش از اینکه دندان شیری کودک را بکشید، باید بتوانید به راحتی تکانش دهید. این یعنی، کودک به راحتی دندان را به عقب و جلو حرکت دهد. اگر دندان به راحتی تکان بخورد، یعنی آماده‌ی بیرون آوردن است.

نکته: همانطور که بالاتر هم اشاره شد، بهتر است که اجازه دهید دندان کودک به خودی خود بیفتد.

تکان دادن دندان لق

گاهی اوقات دندان را تکان دهید.

حرکت دادن دندان بهترین روش برای آماده کردن آن برای بیرون کشیدن است. از کودک بخواهید با زبان دندان را تکان دهد. کودک میتواند در طول روز با دندان بازی کند، تا دندان خودش بیفتد. به کودک بگویید تا جایی دندان را حرکت دهد که خودش احساس ناراحتی و درد نکند.

خوردن خوارکی سفت با دندان لق

از کودک بخواهید خوراکی‌ های سفت بجود.

برای سرعت بخشیدن به پروسه‌ی افتادن دندان، به کودک خوراکی های سفت مانند هویج، سیب و غذاهای ترد بدهید، تا دندان به خودی خود کنده شود. شاید اینگونه دندان بدون اینکه کودک به آن توجه زیادی کند، بیرون بیاید.

در آوردن دندان لق با دستمال کاغذی

آن را با دستمال کاغذی بیرون بیاورید.

بهترین روش بیرون کشیدن دندان شیری، استفاده از دستمال کاغذی یا گاز استریل است. سعی کنید دندان را با فشار کمی بیرون بکشید. اگر دندان سفت سر جایش بود و یا کودک اذیت شد، چند روز دیگر صبر کنید. البته که در اغلب موارد دندان به راحتی بیرون می آید.
نکته: بعضی کودکان دوست ندارند به دندانشان دست بزنید، در این موارد، کاری به کار آنها نداشته باشید. میتوانید اجازه دهید که کودک خودش دندان را بیرون بکشد.

در آوردن دندان لق به کمک دندانپزشک

از یک دندانپزشک کمک بگیرید.

اطمینان حاصل کنید که دندان به طور طبیعی می‌افتد، نه به خاطر یک حادثه، پوسیدگی و یا دلایل دیگر. اگر شک دارید، با دندانپزشک مشورت کنید. اگر بیش از دو یا سه ماه گذشت و دندان شیری لق از جایش کنده نشد، نزد دندانپزشک بروید. از او بپرسید که این دندان باید کشیده شود یا خود به خود بیفتد.

این مطلب را از دست ندهید!
شکستن دندان در بارداری

نکته: بعد از مشاوره کردن، حتما نکاتی که او گفت را رعایت کنید.

مراقبت از لثه ها

مراقب لثه ها باشید.

اگر بعد از افتادن دندان، اطرافش خونی شد، به آرامی تکه ای پنبه را روی لثه فشار دهید. حتی میتوانید از کودک بخواهید که پنبه را گاز بگیرد. شاید لازم باشد پنبه برای بیش از سی دقیقه روی لثه بماند، چون خونریزی لثه دیرتر از باقی نقاط بدن بند می‌ آید.

روش دوم: برخورد با دندان لق شده در بزرگسالی

کشیدن دندان لق بزرگسالان

به دندانپزشک مراجعه کنید.

بهتر است اگر دندان دائمی شما لق شده، از دندانپزشک کمک بگیرید. دندان دائمی ریشه های بلندتری دارد و بیرون آوردنش به نسبت دندان شیری، دردناک تر است. به علاوه، ممکن است زیر دندان عفونت جمع شده باشد که اینگونه دندانپزشک باید آن را درمان کند.

نکته: کشیدن دندان یک پروسه‌ی پزشکی است. علاوه بر دردناک بودن، ممکن است شما خون زیادی از دست بدهید و عفونت دندانتان بیشتر شود.

نکته: اگر توانایی مالی برای چکاپ مرتب ندارید، به سراغ درمانگاه های دولتی بروید. به همچنین، در برخی شهرها کلینیک هایی وجود دارد که گاهی خدمات ارزان تر و یا رایگان ارائه میدهند، پس میتوانید از این گزینه هم استفاده کنید.

سعی نکنید دندان را بردارید.

هرگز سعی نکنید یک دندان بالغ را به تنهایی درآورید. این کاری است که فقط باید به دندانپزشکان دارای مجوز سپرده شود. تلاش برای کشیدن دندان به تنهایی – یا با کمک یک دندانپزشک غیرمجاز می تواند شما را در معرض خطر عوارض جدی پزشکی قرار دهد.
نکته: بدانید که بسیاری از روش ها ممکن است اشتباه باشد. دندان ممکن است به طور نامناسب برداشته شود و باعث عفونت یا آسیب عصب و بافت شود.

این مطلب را از دست ندهید!
فلوراید تراپی در بزرگسالان و کودکان چگونه است؟

روش سوم: مراقبت های دوره‌ی نقاهت بعد از کشیدن دندان لق

مراقبت بعد از کشیدن دندان لق

قرص مسکن بخورید.

ممکن است کشیدن دندان دردناک باشد. برای کنترل درد از یک NSAID مانند ایبوپروفن یا ناپروکسن سدیم استفاده کنید. استامینوفن هم گزینه‌ی خوبی است. فقط حواستان باشد که آسپرین نخورید زیرا خونریزی را شدید میکند.

نکته: مصرف ویتامین سی هم پروسه‌ی درمان را بهبود میبخشد.

شستن دهان بعد از کشیدن دندان لق

در 24 ساعت ابتدایی با لثه و دندان ملایم تر رفتار کنید.

در 24 ساعت ابتدایی دهان خود را نشویید. میتوانید غذا و نوشیدنی ولرم بخورید، اما سعی کنید خوراکی با محل دندان کشیده تماس پیدا نکند. حتما با طرف دیگر دهان غذا بخورید. باید تا آخرین حد ممکن، حفره‌ی ایجاد شده را به حال خودش رها کنید.

در 24 ساعت ابتدایی الکل مصرف نکنید.

شاید به نظرتان مصرف الکل منطقی برسد، چون به کاهش درد کمک میکند. اما، الکل باعث میشود زخم به خوبی جوش نخورد. به علاوه، خونریزی را شدید میکند و احتمالا شما از این موضوع خوشتان نیاید.

بعد از 24 ساعت، مسواک بزنید.

با اینکه باید دندان های خود را مسواک بزنید، اما باید 24 ساعت صبر کنید. سپس مسواک بزنید اما نواحی اطراف دندان کشیده را به آرامی بشویید. حواستان باشد به صورت تصادفی لثه را دوباره به خونریزی نیندازید.

دهان خود را با آب و نمک بشویید.

میتوانید بعد از 24 ساعت دهان خود را با آب و نمک بشویید تا باکتری ها هم از بین بروند. یک قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب حل کنید. برای 20 تا 30 ثانیه در دهان بچرخانید، مخصوصا در نواحی اطراف دندان کشیده شده، و سپس آن را بیرون بریزید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

1 دیدگاه

  1. فاطمه مصباحی گفت:

    سلام خیلی از راهنمایی شما متشکرم الان کل کار های شما را شمرده شمرده انجام دادم و از دندان لق راحت شدم الان جویدن برای من راحت اسان شده خدا خیرتون بده ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =

تماس تلفنی و دریافت نوبت