تاثیر سیگار کشیدن بر دندان ها
تاثیر سیگار کشیدن بر دندان ها
می 20, 2023
دلایل سفید نشدن دندان ها و راه حل
دلایل سفید نشدن دندان ها و راه حل
ژوئن 3, 2023
تاثیر سیگار کشیدن بر دندان ها
تاثیر سیگار کشیدن بر دندان ها
می 20, 2023
دلایل سفید نشدن دندان ها و راه حل
دلایل سفید نشدن دندان ها و راه حل
ژوئن 3, 2023
نمایش همه

سیاه شدن روکش دندان چه دلایلی دارد؟

سیاه شدن روکش دندان چه دلایلی دارد؟

یکی از سوالاتی که به کرات درباره روکش دندان پرسیده می شود این است که: “چرا روکش های دندان سیاه می‌شوند؟”. این یک مشکل شایع است که افراد بعد از چند سال استفاده از روکش دندان با آن روبرو می‌شوند. اگر نمی‌خواهید وضعیت روکش هایتان بدتر شود، باید مشکلی که باعث سیاه شدن روکش دندان شده را شناسایی کرده و سپس به طور فوری آن را برطرف کنید. برای درمان مشکل، شناسایی دقیق علت آن از اهمیت بالایی برخوردار است. برای درمان این مشکل، نیاز به مداخله دندانپزشک است. علل شایع سیاه شدن روکش دندان ها می‌تواند از چسبندگی ضعیف روکش، استفاده از روکش دندان ارزان قیمت و سایر عوامل ناشی شود.

در این مقاله، جزئیات بیشتری در اینباره ذکر شده است:

چرا روکش دندان سیاه می‌شود؟

اگر به طور ناگهانی متوجه شدید که روکش دندان های شما سیاه شده‌اند، باید بلافاصله به دندانپزشک خود مراجعه کنید. اگرچه دندانپزشک شما دقیقاً علت را به شما می‌گوید، اما شایع ترین علل ایجاد مشکلات مرتبط با روکش های دندان، عبارتند از:

  • چسبندگی کم یا نصب نامناسب
  • مواد ارزان قیمت یا غیر استاندارد
  • تحلیل رفتن لثه
  • ساییده شدن مینای دندان
  • آسیب به لایه بالایی روکش دندان
  • مراجعه به افراد تازه کار و غیر متخصص

چسبندگی کم یا نصب نامناسب

بزرگترین نشانه تغییر رنگ روکش دندان، خط سیاهی است که نزدیک لثه ظاهر می‌شود. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که روکش دندان به خوبی نصب نشده‌اند و فاصله‌ای بین خط لثه و روکش دندان وجود دارد. در این وضعیت، باکتری‌ها در این فضا جمع شده و خط سیاهی را تشکیل می‌دهند. این نشانه ای است که روکش دندان شما به شکل نامناسب نصب شده و اگر به این موضوع توجه نکنید، مشکلات بیشتری به‌وجود خواهد آمد. علاوه بر این، این خط سیاه به دلیل ورود غذا به زیر روکش دندان، شکل می‌گیرد. بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کرده و دلیل دقیق این مشکل را پیدا کنید.

استفاده از مواد ارزان قیمت یا غیر استاندارد

گاهی اوقات علت سیاه شدن روکش دندان، استفاده از مواد ارزان قیمت و غیر استاندارد است. پرسلین بهترین گزینه برای روکش دندان است. زیرا نازک و مقاوم بوده و شباهت بیشتری به دندان های طبیعی دارد. مواد دیگری مانند پرسلین ترکیبی، سرعت تخریب شده و از لبه‌ها نازک می‌شوند. زمانی که لبه‌های روکش نازک می‌شوند، پایه فلزی آن آشکار می‌ شود و ظاهر دندان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

تحلیل رفتن لثه

بیماری لثه یا پریودنتیت و پوسیدگی شدید دندان شدید می‌تواند منجر به تحلیل لثه شود. زمانی که لثه کاهش می‌یابد، فضایی بین لثه و روکش دندان ها شکل می‌گیرد. باکتری ها و ذرات مواد غذایی می‌توانند در این فضا انباشته شوند و خط سیاه نامطلوبی را تشکیل می‌دهند. این تاثیرات شدیدی روی لبخند شما دارد و به دندانپزشکی فوری نیاز دارد. در چنین شرایطی، درمان بیماری لثه و پوسیدگی شدید دندان برای روکش دندان های بلند مدت لازم است.

این مطلب را از دست ندهید!
غذا خوردن با لمینت دندان

ساییده شدن مینای دندان

مینای دندان به دلیل عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، سیگار کشیدن، مصرف الکل یا رژیم غذایی نامناسب، شروع به تخریب سریع تر می‌کند. زمانی که لایه زیرین مینای دندان،  به نمایش در می آید، رنگ دندان‌ها تیره‌تر می‌شود. روکش دندان شما ممکن است به دلیل تیره شدن دندان های پشت آن، تیره به نظر برسند. گاهی اوقات تنها راه درمان این عارضه، استفاده از روکش دندان جدید یا سفید کردن دندان ‌های اصلی است.

آسیب به لایه بالایی روکش دندان

روکش های دندان پوسته‌های نازکی هستند با ساختار حساس. لایه بالایی روکش دندان در صورت عدم رعایت نکات مراقبتی، یا استفاده از مواد غذایی سفت، آسیب ببیند. لایه بالایی آسیب دیده ممکن است باعث ایجاد لکه‌های تیره ای شود که بر روی دندان‌ به راحتی قابل تشخیص هستند. برای بررسی دلیل تیرگی روکش دندان های خود، نیاز است تا به دندانپزشک مراجعه کنید. اگر علت آن آسیب به لایه بالایی روکش دندان است، جز جایگزینی روکش دندان، راه دیگری برای درمان وجود ندارد.

مراجعه به افراد تازه کار و غیر متخصص

از آنجا که روکش دندان زیبایی لبخند شما را دوچندان، نصب آن ها نیاز به آموزش‌ های پیشرفته دارند. انتخاب دندانپزشک زیبایی شناس و معتبر برای نصب روکش دندان بسیار مهم است. دریافت روکش دندان از مراکز دندانپزشکی نامعتبر و ناشناخته می‌تواند باعث تغییر رنگ روکش ها شود. پس به شما توصیه می‌کنیم قبل از انتخاب کلینیک، تحقیقات دقیقی انجام دهید.

برای کاهش تیرگی روکش دندان از چه روش هایی می توان استفاده کرد؟

اگر متوجه شده‌اید که روکش دندان شما به رنگ سیاه تغییر رنگ داده‌ است، بهتر است به دندانپزشک خود مراجعه کنید. خبر خوب این است که راه ‌هایی برای درمان این مشکل وجود دارد. بر اساس علائم شما، دندانپزشک می تواند از روش هایی زیر استفاده نماید:

باندینگ دندان

این یک درمان ارزان برای پنهان کردن نقایص دندانی است. اگر مشکل فقط به ظاهر دندان شما مرتبط باشد، باندینگ می‌تواند اثربخش باشد. اما اگر روکش دندان شما به خاطر یک مشکل عمیق تر به رنگ سیاه درآمده باشد، باندینگ ممکن است نتیجه بخش نباشد. اگر مشکل به پشت روکش دندان مربوط باشد، سیاهی ممکن است دوباره ظاهر شود. در این وضعیت بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا بفهمید این روش برای شما موثر است یا خیر.

تعویض روکش دندان

گاهی اوقات اگر روکش های دندان به دلیل مسئله‌ی پیچیده‌ای سیاه شده باشند، تنها راه درمان و برطرف کردن مشکل، تعویض روکش دندان هاست. تعویض روکش دندان های جدید ممکن است هزینه‌ی بیشتری داشته باشد، اما تفاوت چشمگیری ایجاد خواهد کرد. اگر به تعویض روکش دندان نیاز دارید و گارانتی معتبری برای روکش های دندان قبلی خود داشته باشید، ممکن است هزینه تعویض روکش دندان های جدید برای شما کمتر یا حتی رایگان باشد. بهتر است با ارائه‌دهنده بیمه یا کلینیک دندانپزشکی خود تماس بگیرید تا از هزینه خدمات اطمینان حاصل شود.

این مطلب را از دست ندهید!
چه تعداد لمینت دندان برای من نیاز است؟

سفید کردن دندان‌های طبیعی

اگر روکش دندان به رنگ سیاه یا خاکستری تبدیل شده‌ است، بخاطر تیره شدن دندان‌های عقبی، سفید کردن دندان‌های طبیعی می تواند ظاهر تیره روکش دندان ها را بهبود بخشد. با این حال، توصیه نمی‌شود روکش دندان را سفید کنید. زیرا بلیچینگ ممکن است به روکش دندان آسیب برساند. با توجه به اینکه روکش های دندان نازک و حساس هستند، رعایت نکات مراقبتی ویژه برای جلوگیری از مشکلات لازم است.

تمیز کردن روکش دندان

خطوط یا لکه‌های سطحی روی روکش دندان ممکن است باعث تیره شدن و تغییر رنگ آن‌ شوند. روش‌های ساده‌ای برای رفع این مشکل وجود دارد که می‌توان به پولیش و یا لایه‌برداری روکش دندان اشاره کرد. اما توصیه نمی‌شود روکش دندان را در خانه پولیش کنید. بنابراین بهتر است برای پاکسازی و تمیز کردن دندان های خود، به دندانپزشک مراجعه نمایید. لایه‌برداری روکش دندان موجب بازگشت درخشندگی و رنگ زیبای آن‌ خواهد شد.

چگونه از سیاه شدن روکش دندان جلوگیری کنیم؟

اگر دندانپزشک شدن نصب روکش های دندان را به شکل مناسب و استاندارد انجام نداده است،  در ادامه راهکار هایی برای جلوگیری از سیاه شدن روکش دندان آمده است:

  • پیش از مراجعه به دندانپزشک، نتایج درمانی او را مورد بررسی قرار دهید.
  • سیگار نکشید.
  • مصرف بیش از حد الکل را محدود کنید.
  • از محصولات پاکسازی دندان، بدون مشورت با دندانپزشک استفاده نکنید.
  • نکات بهداشتی و مراقبتی را رعایت کنید.
  • هر چهار ماه یکبار به دندان پزشک خود مراجعه کنید.
  • یک رژیم غذایی سالم برای خود انتخاب کنید.

بررسی نتایج درمانی و نظرات مراجعان در انتخاب دندانپزشک

انتخاب یک دندانپزشک  ماهر و با تجربه برای نصب روکش دندان، بسیار مهم است. بدین ترتیب می توان از ایجاد عوارض ثانویه جلوگیری نمود. بهتر است به دندانپزشکی مراجعه کنید که نتایج درمانی خوبی را در سابقه خود دارد، تا اینکه به دندانپزشکی که در مورد آن چیزی نمی‌دانید. یکی از راه‌های انتخاب دندانپزشک بررسی نظرات و سوابق مرکز درمانی در سطح اینترنت است. این کار به شما کمک می‌کند تا انتخاب‌های دقیق تری داشته باشید.

سیگار نکشید

سیگار باعث ایجاد آسیب‌های جدی به سلامتی عمومی و سلامت دهان شما می‌شود. اگر نمی‌خواهید روکش دندان های شما سیاه شوند یا درخشندگی خود را از دست بدهند، باید سیگار را کنار بگذارید. بیشتر شکایت‌هایی که در مورد سیاه شدن روکش دندان دریافت می‌کنیم، از سوی افراد سیگاری‌ مطرح می شوند.

مطالعه مطلب تاثیر سیگار کشیدن بر دندان ها توصیه میشود.

از مصرف بیش از حد الکل خودداری کنید

مصرف الکل نیز می‌تواند روکش دندان را با تغییر رنگ روبرو کرده و خطوط سیاه بر روی آن ایجاد نماید. محدود کردن مصرف الکل می‌تواند عمر روکش دندانه شما را افزایش دهد. از الکل‌هایی مانند شراب قرمز، دوری کنید از ایجاد لکه بر سطح روکش دندان جلوگیری شود.

از خمیر دندان و پاک کننده های قوی استفاده نکنید

ترکیبات خاصی که در محصولات دندانی مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند روکش دندان را با آسیب روبرو کند. مواد شیمیایی سفید کننده مانند پراکسید هیدروژن، اگر بیش از حدی استفاده شوند، باعث تیرگی روکش دندان می شوند. محصولات سفید کننده نباید بر روی روکش دندان استفاده شوند. زیرا روکش های دندان بسیار حساس هستند و ممکن است به راحتی آسیب ببینند.

این مطلب را از دست ندهید!
فرق ایمپلنت دندان با لمینت و کامپوزیت دندان

روتین بهداشت دهانی را رعایت کنید

روتین بهداشت دهانی مناسب از بروز مشکلات دندانی جلوگیری می‌کند. این روتین بهداشتی به سلامت روکش دندان های شما کمک می‌کند و از سیاه شدن آن‌ها جلوگیری می نماید. بنابراین، به یک روتین بهداشت دهانی پایبند بمانید، تا از بروز آسیب جلوگیری شود.

هر چهار ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید

علاوه بر روتین بهداشت دهانی که در خانه رعایت می کنید، سعی کنید هر چهار ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید. این کار به دندانپزشک شما اجازه می دهد تا سلامت دهان شما را پایش کرده و ببیند که روکش دندان شما از سلامت کافی برخوردار است یا خیر. قبل از اینکه مشکلات تشدید شوند، دندانپزشک می‌تواند به راحتی برای رفع آن ها اقدام نماید.

یک رژیم غذایی سالم را مصرف کنید

سبک زندگی سالم می تواند باعث افزایش طول عمر شما شود. همچنین، این شیوه می‌تواند سلامت دهان شما را نیز افزایش دهد. به شرطی که از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های شیرین دوری کنید. مصرف یک رژیم غذایی سالم، دندان‌ها را در وضعیت خوبی نگه می‌دارد و از تغییر رنگ آن‌ها جلوگیری می‌کند.

نشتی روکش دندان به چه دلیل اتفاق می افتد؟

نشتی روکش دندان به معنای این است که باندینگ به درستی انجام نشده است. این ممکن است به دلیل تجربه کم دندانپزشک یا بی توجهی به مشکلات دندانی اتفاق بیفتد. هنگامی که یک روکش دندان به درستی باندینگ نشده است، مواد غذایی می‌توانند وارد فضای میانی شده و نشتی ایجاد شود. بهترین راه برای پیدا کردن دلیل نشتی، مراجعه به یک دندانپزشک با تجربه است.

آیا ممکن است دندان زیر روکش با پوسیدگی شدید روبرو شود؟

بله، پوسیدگی شدید دندان زیر روکش دندان ممکن است به دلیل وجود کانال ریشه گذرا، ترک دندان یا بیماری لثه رخ دهد. نصب روکش دندان نمی‌تواند به معنای حفاظت از دندان‌های شما در برابر پوسیدگی شدید باشد. اگر شما به بهداشت دهان خود رسیدگی نکنید، سیگار بکشید و الکل مصرف کنید، پوسیدگی شدید دندان می‌تواند به دندان‌های شما آسیب برساند. بهترین راه برای رسیدگی به هر نوع آسیب، مراجعه به دندانپزشک شما برای انجام چکاپ منظم است.

اگر روکش دندان آبی شود چه کنیم؟

روکش های دندان زمانی رنگ آبی به خود می‌گیرند که باندینگ به شکل صحیح انجام نشده باشد. مواد باندینگ یا مایعات می‌توانند از روکش دندان نشت کرده و باعث آسیب به دندان‌های دیگر شوند. این شرایط نیاز به مداخله دندانپزشکی فوری دارد و نباید نادیده گرفته شود. در موارد شدید، ممکن است این مشکل باعث تحریک لثه و بروز حساسیت شود. بنابراین، توصیه می‌کنیم که منتظر نمانید تا شرایط حاد ایجاد شود و به سلامت دهانی شما آسیب بزند.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهارده − ده =

تماس تلفنی و دریافت نوبت