عصب کشی دندان در بارداری
عصب کشی دندان در بارداری: دندانپزشکی بدون خطر با لیزر
ژانویه 25, 2022
کیست دندان
کیست دندان: علل، علائم و روشهای درمان
فوریه 9, 2022
عصب کشی دندان در بارداری
عصب کشی دندان در بارداری: دندانپزشکی بدون خطر با لیزر
ژانویه 25, 2022
کیست دندان
کیست دندان: علل، علائم و روشهای درمان
فوریه 9, 2022
نمایش همه

باندینگ دندان: مزایا، معایب و نحوه انجام

باندینگ دندان

باندینگ دندان فرصتی بسیار مناسب است تا به وسیله ی آن بتوانید زیبایی دندان هایتان را تکمیل کنید. از این روش می توانید برای: ترمیم دندان ها، همرنگ سازی دندان های رزین شده با دیگر دندان ها، پر کردن فاصله میان دندان ها و یا تغییر شکل آنها استفاده کنید. کسانی که اعتماد به نفس خود را برای لبخند زدن در میان جمع از دست دادن می توانند از باندینگ دندان کنند.

باندینگ دندان برای چه مواردی کاربرد دارد؟

  • ترمیم دندان های پوسیده، ترک خورده و شکسته شده
  • کامپوزیت کردن و پر کردن فروریختگی های دندان ها
  • درست کردن وضعیت ظاهری دندان های تغییر رنگ داده
  • تغییر شکل و از بین بردن خلا میان دندان ها
  • پر کردن دندان ها با ظاهری زیباتر بدون جلب توجه به خاطر تضاد رنگ
  • درست کردن فرو رفتگی های لثه و یا بیرون زدگی هایی که مربوط به ریشه دندان ها است

چگونه باندینگ دندان در دهان استفاده می شود؟

هر آن چیزی که باید در مورد نوع و جزئیات استفاده از این روش پزشکی بدانیم، شامل سه مرحله می شود. این مرحله عبارتند از:

۱- قبل از شروع کار باندینگ :

لازم نیست قبل از باندینگ اقدامات خاصی را انجام دهید. بیهوشی نیز فقط برای پر کردن دندان های پوسیده و شکسته شده وجود خواهند داشت.

۲- انجام فرایند باندینگ :

دندانپزشک معالج در ابتدا به رنگ دندان های شما توجه می کند. سپس از رزین مناسب استفاده کرده و رنگ آن را به گونه ای انتخاب می‌کند که با دندان های شما بیشترین تناسب را داشته باشد. سپس مایع حالت دهنده بر روی قسمتی از دندان که نیاز به باندینگ دارد ریخته می شود؛ زیرا اولاً به راحتی ماده پلاستیکی رزین به دندان بچسبد و دوماً حالت دهی آن به راحتی امکان پذیر باشد.

این مطلب را از دست ندهید!
عفونت لمینت دندان

پس از قالب گیری و حالت دهی به رزین با گذشت مدت زمانی کوتاهی با نور خاص در دندان محکم خواهد شد. پس از پیوند دادن رزین با دیگر دندان ها، پزشک معالج کمی آن را صیقل می دهد تا با دندان های دیگر همخوانی و تناسب داشته باشد.

۳- زمان انجام باندینگ :

حدوداً هر دندان نیم ساعت الی یک ساعت کار خواهد داشت. لذا اگر میخواهید برنامه‌ ریزی‌ های کاری را انجام دهید حتماً این تایم را لحاظ کنید.

مزایا و معایب

  • ویژگی های بد :

مواد باندینگ می‌تواند دندان را بشکند و به آن آسیب برساند. اگر بخواهید روی باندینگ روکش بکشید آن باندینگ توانایی نگهداری این روکش را نخواهد داشت. همچنین باید بدانید که مواد باندینگ مانند مواد پرکننده و یا روکش های دیگر از مقاومت بالایی برخوردار نیست.

به همین خاطر بیشتر پزشکان باندینگ را برای: ایجاد تغییرات سطحی، از بین بردن عیوب ظاهری و استفاده در موارد کم فشار میان دندان ها استفاده میکنند.

  • ویژگی های خوب :

باندینگ دندان جز کم هزینه‌ ترین و ساده‌ ترین راه های پزشکی است که برای ایجاد زیبایی در دندان ها استفاده می شود. باندینگ یکی از انواع روکش ها محسوب می شود و همچنین باید در آزمایشگاه به طور خاص ساخته شود. لذا در مرتبه ای دیگر برای اتمام باندینگ باید به مطب پزشک مراجعه کنید.

اما به طور معمول اگر برای یک دندان بخواهید از باندینگ استفاده کنید می‌توانید در یک مرتبه این کار را انجام دهید. باندینگ اگرچه یک روکش دندان است ولی کمترین آسیب را به مینای دندان ها وارد می کند. در انجام این کار نیازی به بیهوشی یا بی حسی نخواهد بود مگر اینکه مراجعه کننده بخواهد برای پرکردن دندان از باندینگ استفاده کند.

این مطلب را از دست ندهید!
بعد از کشیدن دندان چه بخوریم و چگونه؟

چه مراقبت هایی باید پس از فرایند باندینگ دندان انجام شود؟

بعد از انجام فرآیند باندینگ نیاز به هیچ مراقبت خاصی نخواهید داشت. یعنی می توانید به راحتی روزانه ۲ مرتبه مسواک بزنید و به طور معمول بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید. اگر مورد خاصی پیش آمد می توانید برای معاینه به نزد پزشک معالج بروید.

البته باید به شما هشدار دهیم که از عادت هایی مانند جویدن یخ، خودکار، ناخن و موارد مشابه پرهیز کنید. همچنین هیچ گاه از دندان‌های خود به‌ خصوص دندانی که باندینگ شده است به عنوان یک دربازکن استفاده نکنید.

سئوالات متداول

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 + 4 =

راهنمای کامل کامپوزیت دندان و نمونه کاراطلاعات بیشتر
تماس تلفنی و دریافت نوبت