عمر لمینت دندان
طول عمر لمینت دندان چقدر است؟
مارس 29, 2023
ارتودنسی بهتر است یا لمینت
ارتودنسی یا لمینت دندان؟ کدام انتخاب بهتر است
آوریل 13, 2023
عمر لمینت دندان
طول عمر لمینت دندان چقدر است؟
مارس 29, 2023
ارتودنسی بهتر است یا لمینت
ارتودنسی یا لمینت دندان؟ کدام انتخاب بهتر است
آوریل 13, 2023
نمایش همه

غذا خوردن با لمینت دندان

غذا خوردن با لمینت دندان

شاید برای شما هم سوال باشد که لمینت‌ دندان ها چقدر بر عادات غذایی‌تان تأثیر می‌گذارند؟! لمینت های دندان، با وجود اینکه بسیار مقاوم و بادوام هستند، اما برخلاف بافت طبیعی دندان، در صورت آسیب دیدن، قابلیت خود ترمیمی ندارند. با این حال، می توانید با دقت بیشتری از آن ها مراقبت و استفاده کنید و طول عمر آنها را افزایش دهید. نحوه غذا خوردن با لمینت دندان می تواند بسیار تعیین کننده باشد. به همین دلیل است که در این مقاله به شما نشان خواهیم داد که چگونه باید از کاهش طول عمر لمینت دندان هایتان توسط مواد غذایی جلوگیری کنید.

غذا خوردن با لمینت دندان: لیست کاملی از آنچه که باید و نباید بخورید!

غذا خوردن با لمینت دندان دائمی

ممکن است بپرسید “پس، محافظت از لمینت های دندان دائمی چگونه بر رژیم غذایی من تأثیر می گذارد؟ ”

اولین چیزی که باید بدانید این است که لمینت‌های دائمی از دوام بیشتری نسبت به لمینت‌های موقتی برخوردار هستند، بنابراین نیاز به محدودیت کمتری در رژیم غذایی شما دارند. با این حال، آنها نیز پروتزهای دائمی هستند که نیاز به مراقبت دارند. به عنوان مثال، تلاش برای باز کردن یک بسته با استفاده از دندان‌های لمینت دار به آنها آسیب خواهد رساند. مصرف برخی مواد غذایی نیز می تواند به لمینت های شما آسیب برساند. به طور کلی توصیه میشود غذا خوردن با لمینت دندان با احتیاط انجام شود.

از خوردن چه غذاها و نوشیدنی هایی باید اجتناب کنیم؟

بیایید نگاهی به بایدها و نبایدهای تغذیه ای با داشتن لمینت دندان بیندازیم:

مواد غذایی بسیار کمی وجود دارند که به منظور محافظت از لمینت دندان های خود باید از خوردن آنها اجتناب کنید. اکثر غذاهایی که همه ما روزانه مصرف می کنیم، برای لمینت دندان های شما بی ضرر هستند. همانطور که قبلاً گفتیم این لمینت ها کاملاً محکم و بادوام هستند. البته شایان ذکر است که برخی از این غذاها با اینکه مستقیماً به لمینت دندان ها آسیب نمی­رسانند اما از طول عمر آنها می کاهند. برخی از این غذاها و خوراکی ها عبارتند از:

  • غذاها و نوشیدنی های اسیدی
  • غذاهای بسیار سفت
  • الکل
  • غذای سفت و ترد
  • چیزهای چسبنده
  • مایعات تیره
این مطلب را از دست ندهید!
عوارض روکش دندان: درد، حساسیت، خطرات و موارد دیگر

بیایید این موارد را با جزئیات بررسی کنیم!

لیست کاملی از آنچه که با لمینت دندان باید و نباید بخورید!

غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی:

غذاها و نوشیدنی‌های حاوی اسید مانند لیمو، گوجه‌فرنگی و نوشابه‌های گازدار می‌توانند عامل اتصال بین سطح دندان و لمینت را از بین ببرند. این فرآیند فرسایش، زمان می برد. اما می تواند عمر لمینت های شما را در دراز مدت و با مصرف زیاد، کوتاه کند.

غذاهای بسیار سفت:

لمینت های دائمی در مقایسه با سایر مدل ها کاملا بادوام هستند. با این حال، سختی برخی از غذاها می تواند به حدی باشد که به این لمینت ها هم آسیب برساند. به عنوان مثال، یخ ماده بسیار سختی است و حتی اگر لمینت ندارید، باید از گاز زدن یخ خودداری کنید. برخی از آب نبات ها نیز ممکن است بسیار سفت باشند. پس بهتر است سعی نکنید آنها را با دندان بشکنید یا بجوید. همچنین بهتر است که میوه ها و سبزیجات سفت و سختی مثل هویج را نیز برش دهید و سپس بخورید. هنگام مصرف گوشت باید مراقب احتمال وجود استخوان در آن باشید. تلاش برای جویدن گوشت سفت با دندان های جلویی نیز ممکن است مضر باشد.

الکل:

مصرف زیاد الکل می تواند مواد پیوند دهنده را فرسایش دهد. این مورد شامل استفاده از دهان شویه های با درصد الکل بالا و نوشیدنی های الکلی نیز می شود.

غذاهای سفت و ترد:

غذاهای ترد مانند نان سوخاری یا نان برشته می توانند به لمینت های شما آسیب بزنند. به همین دلیل به طور کلی مصرف نان نرم توصیه می شود.

چیزهای چسبنده:

آب نبات های چسبنده، کارامل، تافی و محصولاتی مانند آنها می توانند در لمینت دندان های شما گیر کنند و به آنها آسیب برسانند.

مایعات تیره و لکه دار:

لمینت های دائمی معمولاً در برابر لکه مقاوم هستند. با این حال، مصرف چنین چیزهایی ممکن است باعث تغییر رنگ در عامل باندینگ و سایر بافت ها شده و زیبایی لبخند شما را خراب کند. پس بهتر است بعد از مصرف آنها دهان خود را بشویید. برخی از آنها عبارتند از: شراب قرمز ، قهوه و چای .

با لمینت های دائمی چه چیزهایی می توانید بخورید؟

تا زمانی که حین خوردن غذاهایی که در بالا به آنها اشاره کردیم، احتیاط کنید، می توانید هر چیزی که می خواهید بخورید. به یاد داشته باشید که لمینت ها به گونه ای طراحی شده اند که بسیار بادوام باشند. بنابراین در بیشتر موارد، لازم نیست نگران آنها باشید.

آیا می توان با لمینت های دائمی غذای سفت خورد؟

تا زمانی که مراقب باشید، بله! سختی استاندارد و معمولی، تهدیدی برای لمینت های دائمی شما نخواهد بود. با این حال همانطور که در بالا ذکر کردیم، برخی از غذاها می توانند بسیار سفت باشند. احتیاط در خوردن این گونه مواد غذایی مفید است. به عنوان مثال، به جای جویدن و له کردن غذاهای بسیار سفت با دندان های جلویی، میتوانید قبل از خوردن آن ها را به قطعات کوچک برش دهید. این امر ممکن است یک راه حل بسیار ساده به نظر برسد. با این حال، با چنین راه حل های ساده ای، می توانید عمر لمینت های خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهید.

این مطلب را از دست ندهید!
بریج دندان : انواع، مزایا و هزینه

آیا می توانید با دندان های لمینت دار خود غذا را گاز بزنید؟

بله . لمینت های دائمی شما برای انجام وظایف روزانه دندان شما طراحی شده اند. آنها باید قوی و بادوام باشند و از دندان های طبیعی شما محافظت کنند. با این حال، برخی موقعیت‌ها مانند مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم، می‌توانند طول عمر لمینت دندان را کاهش دهند. گاز گرفتن غذاهای نرم مشکلی ایجاد نخواهد کرد. اما دقت داشته باشید که، اعمال نیروی زیاد با لمینت های خود روی غذاهای بسیار سفت می تواند آنها را به خطر بیندازد. بنابراین خرد کردن یا برش قبل از خوردن، از لمینت های شما محافظت می کند.

آیا می توانم سیب را با لمینت دندان هایم بخورم؟

بله ، اما سیب یکی از میوه هایی است که ما باید مراقب آن باشیم. گاز گرفتن این میوه می تواند به لمینت های شما آسیب برساند. شما می توانید سیب بخورید اما توصیه می شود قبل از خوردن آن را قاچ کنید و با دندان های عقب بجوید.

آیا می توانم بلال بخورم؟

بله، شما می توانید. اما باید مراقب باشید که بلال را گاز نگیرید. به همین ترتیب هنگام خوردن گوشت باید مراقب باشید که استخوان آن را گاز نگیرید.

آیا غذا در لمینت دندان گیر می کند؟

بله امکان دارد. به خصوص برای غذاهای چسبنده مانند آب نبات های سفت، کارامل و تافی. هنگام جدا کردن مواد غذایی گیر کرده در لمینت باید مراقب باشید. چرا که ممکن است به لمینت ها آسیب بزنید. برای جلوگیری از چنین شرایطی، می توانید پس از خوردن چیزهای چسبناک، دندان های خود را سریعا بشویید و مسواک بزنید. شستشو با آب نمک گرم می تواند غذای گیر کرده را نرم کند و بیرون آوردن و جدا کردن آنها را راحت تر کند.

در صورت گیر کردن غذا بین دندان و لمینت، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. زیرا این بدان معناست که عامل باندینگ فرسایش یافته و بین دندان و لمینت فاصله ایجاد شده است. پس قبل از اینکه مشکلات جدی تری ایجاد کند، باید دندانپزشک شما آن را ببیند و ترمیم کند.

این مطلب را از دست ندهید!
عفونت لمینت دندان

چگونه از ایجاد لکه های مواد غذایی روی لمینت جلوگیری کنیم؟

لمینت‌های دندانی به‌ویژه لمینت‌های چینی در برابر لکه مقاوم هستند. آنها راهکارهای زیبایی دندان هستند که شما قرار است سال ها از آنها استفاده کنید. برخی از لکه ها ممکن است طی سالیان طولانی ایجاد شوند. برای جلوگیری از ایجاد لکه می توانید مراحل زیر را دنبال کنید:

  • از مصرف شراب قرمز، قهوه، چای، انواع توت ها، آب نبات، آب میوه های اسیدی و سس های اسیدی مانند سرکه یا سس گوجه فرنگی، مایعات متراکم و تیره خودداری کنید.
  • اگر غذا یا نوشیدنی هایی مانند موارد فوق مصرف کرده اید، دندان های خود را مسواک بزنید
  • با دندانپزشک خود مشورت کنید. ملاقات دوره ای با دندانپزشک به شما این امکان را می دهد که زودتر مشکلات ظاهر شده را برطرف کنید.

آیا مواد غذایی ممکن است وارد لمینت دندان ها شوند؟

غذا خوردن با لمینت دندان درست مانند غذا خوردن با دندان‌های طبیعی خودتان است، ممکن است ذرات غذا وارد لمینت‌های شما شود. نکته ای که در اینجا نباید فراموش کنید این است که در حین جداسازی مواد غذایی از دندان های خود خیلی سخت نگیرید. روش های استاندارد مراقبت از دندان برای این نوع شرایط کافی خواهد بود.

غذاهایی که می توانید یا نمی توانید با لمینت های سرامیکی بخورید!

لمینت های سرامیکی معمولاً بادوام ترین انواع لمینت های دندان هستند. آنها به بهترین وجه نقش ساختار طبیعی و حرکات دندان های شما را ایفا می کنند. البته این به این معنی نیست که شکستگی لمینت غیرممکن است. حتی عامل پیوند ممکن است دچار تغییر رنگ شود. برای محافظت از آنها، ممکن است لازم باشد از مصرف محصولات زیر اجتناب کنید یا با احتیاط مصرف کنید. مواد غذایی غیر از اینها خطری ایجاد نخواهد کرد.

  1. مایعات تیره : شراب قرمز، قهوه سیاه، چای سیاه… (می تواند عامل باندینگ را تغییر رنگ دهد. قابل مصرف است اما بهتر است بعد از آن دهان خود را بشویید.)
  2. آب نبات های سخت و غذاهای چسبناک
  3. غذاهای ترد و سفت (بهتر است با احتیاط مصرف شوند)
  4. نوشیدنی هایی با دوز الکل بالا (می تواند به عامل اتصال آسیب برساند)
  5. غذاهای بسیار سخت (مانند استخوان داخل گوشت، هویج و یخ)
  6. غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی بالا (مانند سس‌های گوجه‌فرنگی، می‌توانند مواد چسبنده را فرسایش دهند)
این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 + 8 =

راهنمای کامل لمینت دندان و نمونه کاراطلاعات بیشتر
+
تماس تلفنی و دریافت نوبت