جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی

دندان ترک خورده
دندان ترک خورده: علائم، پیشگیری و درمان
آگوست 16, 2022
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
آگوست 31, 2022
دندان ترک خورده
دندان ترک خورده: علائم، پیشگیری و درمان
آگوست 16, 2022
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
آگوست 31, 2022
نمایش همه

جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی

جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی

هیچکس نمیتواند ادعا کند که از بوی بدن دهان خوشش می آید.

ارتودنسی داشتن ممکن است باعث ایجاد بوی بد دهان شود. علت اصلی بوی بد دهان، میتواند تجمع باکتری در دهان باشد، مخصوصا اگر در تمیز نگه داشتن دهان به هنگام داشتن براکت ارتودنسی، کوتاهی کنید. 

ماندن باقیمانده غذا در دهان باعث فاسد شدن آنها و ایجاد بوی بد دهان میشود.

اما متاسفانه، زمانی که ارتودنسی دارید، شستن دهان برای از بین بردن بوی بد کافی نیست. براکت باعث میشود باقیمانده غذا و باکتری راحت تر در شکاف های داخل و اطراف براکت ها و سیم ها جمع شود. پس اگر این براکت ها به طور کامل تمیز نشوند، بوی بد دهان شدت خواهد گرفت.

به هنگام داشتن براکت ارتودنسی، چه چیزی باعث بوی بد دهان میشود؟

علت اصلی بوی بد دهان باکتری است. ذرات غذا به راحتی در بین براکت ها و فواصل کوچک بین آنها باقی میمانند.

اگر ذرات پاک نشوند، تبدیل به منبع غذایی برای باکتری میشوند و بوی بد از خود ساطع میکنند، مخصوصا اگر به درستی از دندان ها مراقبت نشود. عوامل اصلی بهداشت نامناسب دندان: الکل نوشیدن، سیگار کشیدن، بیماری های لثه و چکاپ نکردن منظم دهان و دندان هستند.

در ادامه 7 نکته برای داشتن دهانی خوشبو حین ارتودنسی آمده است:

1- اغلب اوقات مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

به طور مرتب مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. هر روز صبح بعد از صبحانه و شب قبل از خواب مسواک بزنید. به همچنین میتوانید روزانه نخ دندان بکشید تا ذرات غذا را پاک کنید و از ایجاد پلاک دندان جلوگیری کنید. نخ دندان کشیدن مزایای زیادی دارد، پس از این کار صرفنظر نکنید.

این مطلب را از دست ندهید!
علت سفیدی زبان و بوی بد دهان

2- از دهانشویه های آنتی باکتریال استفاده کنید.

از هر نوعی از دهانشویه آنتی باکتریال در روتین روزانه  خود استفاده کنید تا از التهاب لثه، ایجاد پلاک و بوی بد دهان جلوگیری شود.

3- هیدراته بمانید.

کمبود آب برای سلامتی عمومی بدن و سلامت دهان و دندان مضر است و شانس ایجاد بوی بد دهان را بالا میبرد.

این بدین دلیل است که خشکی دهان باعث میشود بزاق دهان که برای از بین بردن ذرات غذا و باکتری های ناشی از آنها استفاده میشود، در دهان جریان پیدا نکند. آب زیاد بنوشید، حدود 1.5 لیتر در روز تا دهانتان پیوسته تمیز و خوشبو بماند.

4- غذاهایی که باید به هنگام ارتودنسی بخورید.

از خوردن مواد غذایی با بوی تند، مثل سیر و پیاز اجتناب کنید. همگی میدانیم که مواد غذایی با بوی تند، مثل سیر و پیاز باعث ایجاد بوی بد دهان میشوند، پس اگر دندان های خود را ارتودنسی کرده اید، از خوردن این مواد پرهیز کنید.

این مورد سخت تر است، اما سعی کنید تا حد امکان از غذاهای شیرین هم دوری کنید، زیرا این خوراکی ها بهداشت دهان و دندان را به خطر انداخته و باعث پوسیدگی دندان و بوی بد دهان میشوند.

5- یک واترپیک تهیه کنید.

واترپیک ها برای تمیز کردن بین براکت ها و خط لثه عالی هستند، زیرا جت های قدرتمند آنها در تمیز کردن دندان ها تاثیر بیشتری از مسواک های معمولی دارند، به علاوه آنها دهان را نیز تمیز و خوشبو میکنند.

واترپیک
عملکرد واترپیک

6- خوشبوکننده دهان نعنایی بجوید.

اگر به روتین سلامت دهان و دندان خود پایدارید اما هنوز هم نگرانید دهانتان بوی بد بدهد، میتوانید با استفاده از خوشبوکننده های نعنایی این مشکل را به صورت موقتی حل کنید.

این مطلب را از دست ندهید!
علت احساس بوی بد در بینی و انتهای گلو و درمان

7- به صورت مرتب برای ویزیت ارتودنسی نزد دندانپزشک بروید.

حین ارتودنسی، باید به طور منظم برای تمیز کردن دندان ها و معاینات مرتبط، به دندانپزشک مراجعه کنید. ویزیت منظم دندانپزشک به شما کمک می کند تا از مشکلات دندان و لثه جلوگیری کنید و همچنین معضلات دهان و دندان را که ممکن است روی بوی بد دهان یا براکت های شما تاثیر بگذارند، برطرف کنید.

این هفت نکته ممکن است در ابتدا به نظرتان سخت برسند اما پس از مدتی تمرین، به روتین مراقبت دهان و دندان شما تبدیل میشوند. به علاوه باید بدانید که اغلب این هفت مورد علاوه بر اینکه در دوران ارتودنسی به شما کمک میکنند، پس از برداشتن براکت ها نیز برای شما مزیت خواهند داشت.

برای ساده کردن زندگی‌تان بهتر است کیت مراقبت از دهان و دندان، شامل مسواک، خمیردندان مناسب، دهانشویه و نخ دندان را همیشه همراه داشته باشید تا دهانتان همیشه عاری از جرم و تمیز باشد. مرتب به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید تا همیشه دهانتان را تمیز و عاری از میکروب نگه دارید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − چهار =

تماس تلفنی (مشاوره و نوبت دهی)