جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی
جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی
آگوست 23, 2022
تشخیص آبسه دندان
تشخیص آبسه دندان چگونه است؟
سپتامبر 5, 2022
جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی
جلوگیری از بوی بد دهان در ارتودنسی
آگوست 23, 2022
تشخیص آبسه دندان
تشخیص آبسه دندان چگونه است؟
سپتامبر 5, 2022
نمایش همه

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان در اواخر دهه 1970 به جامعه دندانپزشکی معرفی شد. اگرچه نارضایتی های متعددی در مورد کامپوزیت دندان به گوش جامعه پزشکی می‌رسید که عبارت بودند از: دوام ضعیف، عدم ثبات رنگ و ناپدیدشدن سطح صیقلی. کامپوزیت‌هایی که امروزه بر روی دندان‌ها اجرا می‌شوند ویژگی‌های ظاهری و زیبایی شناختی بهتر و بهبودیافته تری اتخاذ کرده‌اند. همچنین روش‌هایی که امروزه برای اجرا و مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند، کم تهاجمی هستند. علاوه بر این، بیمار می‌تواند به صورت فوری و در مدت‌ زمان کمتری صاحب دندان‌های کامپوزیتی زیبا شود.

ونیر کامپوزیت دندان خواهان بسیاری دارد و مورد توجه افرادی قرار گرفته است که در صدد داشتن دندان‌های زیبا هستند. دراین‌ بین اجرای لمینت های سرامیکی یک مرحله جلوتر از سایر کامپوزیت ها بوده و به اجرای برخی از اعمال غیرقابل بازگشت نیاز دارد.

عوامل مؤثر برای انتخاب نوع ونیر کامپوزیت دندان

در طول سال‌های متمادی دندانپزشکان در پی اصلاح زیبایی لبخندی هستند که به کمک کامپوزیت دندان صورت می‌گیرد. طی یک مطالعه اخیر در باب تأثیر ونیر کامپوزیت دندان در بهبود زیبایی طرح لبخند، موارد زیر آشکار شده است.

چهار فرضیه مورد آزمون به این شرح است:

  1. کامپوزیت‌ و روکش‌ سرامیکی زمانی که به طور هم‌ زمان توسط بیمار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد، تأثیر یکسانی بر زیبایی ظاهری دارد.
  2. بیماران کامپوزیت را به‌جای روکش‌های سرامیکی انتخاب می‌کنند، چرا که دندان‌ها حفظ می‌شوند، هزینه کمتری در بر دارد و تنها با یک‌ بار مراجعه امکان‌پذیر می‌شود.
  3. بیماران روکش‌های سرامیکی را به‌ جای کامپوزیت دندان انتخاب می‌کنند که به دلیل عملکرد طولانی‌ مدت آنها علی‌ رغم عوارض جانبی و دندان‌های غیرقابل‌ بازگشت است.
  4. رضایت بیمار برای بهبود زیبایی ظاهری به چند عامل مختلف بستگی دارد.
این مطلب را از دست ندهید!
روکش دندان چیست؟

روش های مراقبت های بعد از ونیر کامپوزیت دندان

انجام روکش درمانی برای داشتن دندان‌های زیبا و اصلاح خط لبخند کافی نیست. شما باید در مورد نگهداری از کامپوزیت دندان‌هایتان محتاط باشید و موارد بسیاری را در نظر بگیرید. اگر کمابیش به مواردی که در ادامه ارائه می‌شوند پایبند باشید، روکش دندان‌هایتان ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

تمیزکردن صحیح دندان‌ها

با کامپوزیت‌ها باید به‌مانند دندان‌های واقعی رفتار شود که این حقیقت در مورد تمیزکردن آنها نیز صادق است. مسواک‌زدن حداقل دو بار در روز و استفاده از نخ دندان هر دو جزو راهکارهایی است که برای مراقبت از کامپوزیت دندان پیشنهاد می‌شوند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند زمینه‌ ساز بیماری‌های لثه شود. زمانی که لثه بیمار شود، به عقب می‌رود؛ در نتیجه لبة روکش‌ها نمایان می‌شود. در برخی از مواقع حتی ممکن است روکش‌ها خرد شوند و یا به‌صورت کامل بیفتند.

استفاده از خمیردندان مناسب

چنانچه در صدد استفاده از خمیردندان‌های سفیدکننده هستید، باید بدانید که هیچ ضرورتی برای استفاده از آنها وجود ندارد. چرا که خمیر دندان‌های سفیدکننده حاوی موادی مانند پراکسید هیدروژن و بی‌کربنات سدیم هستند و کامپوزیت‌ها را می‌سایند. با سایش کامپوزیت‌ها سطح اولیه آنها از بین می‌رود و از درخشندگی آنها کاسته می‌شود. برعکس، استفاده از خمیر دندان‌های ژله‌ای عاقلانه‌تر است، زیرا آنها چنین موادی ندارند.

خوراکی‌ها و اشیای سفت را گاز نزنید

به بیان ساده، روکش‌های کامپوزیتی به اندازه دندان‌های طبیعی مقاومت ندارند. ازاین رو جویدن اشیای بسیار سخت مانند خودکار، یخ، ناخن، استخوان و غیره از سوی پزشکان ممنوع شده است. البته طرح این مورد تنها در حد یک تئوری بررسی می‌شود، به عبارتی خرد شدن روکش‌های کامپوزیتی در برخورد با اشیای سخت تقریباً غیرممکن است. با این‌ حال بهتر است برای جلوگیری از واردشدن آسیب‌های احتمالی به دندان‌های کامپوزیتی، به عادت گازگرفتن اشیای مختلف پایان دهید.

این مطلب را از دست ندهید!
روکش کردن دندان های کوچک

پرهیز از خوراکی‌های سفت

به گفته پزشکان، بهتر است از خوردن خوراکی های سفت مانند هویج خام، سیب نرسیده، بادام زمینی، استخوان و غیره خودداری شود. خوردن چنین خوراکی هایی می‌تواند در ازبین رفتن و آسیب‌دیدن کامپوزیت دندان هایتان نقش مهمی داشته باشد.

پرهیز از غذاهای اسیدی

غذاهایی که حاوی مقدار زیادی قند و اسید هستند باید به صورت آگاهانه و کنترل شده مورد استفاده قرار بگیرند. این سری از خوراکی‌ها عامل اصلی پوسیدگی دندان و ازبین رفتن روکش ها هستند.

پرهیز از غذاهای لک زا

اگرچه روکش‌های سرامیکی مقاومت بالایی در برابر لکه گیری سریع دارند، اما به‌ مرور زمان و در طی سال‌ها لکه دار می‌شوند. روکش‌های کامپوزیتی مانند دندان‌های واقعی شما هستند، ازاین رو باید به خوبی مراقبشان باشید. پیشنهاد می‌کنیم تاحدامکان از مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های لک زا مانند قهوه، چای، شراب قرمز، سس سویا، انواع توت‌ها و غیره خودداری کنید.

ترک سیگار

یکی دیگر از علل شایع در تغییر رنگ کامپوزیت دندان، سیگارکشیدن است. ترک سیگار را به جهت حفظ زیبایی دندان‌ها و همچنین روکش‌ها در دستور کار قرار دهید.

عدم زیاده روی در مصرف الکل

زیاده روی در مصرف مشروبات الکلی باعث نرم شدن متریالی می‌شود که روکش‌های کامپوزیتی را در کنار هم و روی دندان‌هایتان نگه می‌دارد. منظور اینکه، خط باندینگ بین دندان‌های کامپوزیتی را مستعد آسیب می‌کند. همچنین باعث ایجاد لک در این نواحی نیز می‌شود. به هنگام خرید دهان‌شویه و یا خمیردندان عدم وجود الکل در ترکیبات تشکیل دهنده آن را مورد بررسی قرار دهید.

ترک دندان‌ قروچه

دندان‌ قروچه فشار قابل‌ توجهی به دندان‌ها و لثه‌ها وارد می‌کند. دندان‌ قروچه برای سلامت روکش‌های کامپوزیتی نیز مضر است. در چنین مواقعی برای مراقبت از دندان‌ها باید آنها را به نایت گارد یا محافظ اکلوزال مجهز کنید. اگر به هنگام خواب دندان‌ قروچه می‌کنید، از این وسیله استفاده کنید تا فشار وارده به دندان‌های کامپوزیتی تان را به حداقل برساند.

این مطلب را از دست ندهید!
نحوه تشخیص عفونت روکش دندان و اقدامات درمانی

انتخاب مسواک خوب

دندانپزشکان برای آنکه روکش‌ها در جای خود ثابت شوند، از یک ماده مخصوص به‌ عنوان باندینگ دندان استفاده می‌کنند. پس از اجرای کامپوزیت توسط دندانپزشک، باید یک الی دوهفته به روکش‌ها زمان دهید تا اثر باندینگ فیکس شده و سفت شود. در روزهای اولیه برای مراقبت بعد از کامپوزیت دندان بهتر است دندان‌هایتان را با یک مسواک نرم و خمیردندان سفید کننده به‌ صورت ملایم مسواک بزنید _ که ترجیحاً لکه‌ها را بدون سایش و فشار از روی دندان‌ها جدا می‌کند. در نظر داشته باشید سفید کردن کامپوزیت دندان بعد از نصب آنها ممکن نیست.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 3 =

راهنمای کامل کامپوزیت دندان و نمونه کاراطلاعات بیشتر
تماس تلفنی و دریافت نوبت