دندان عقل
دندان عقل: هر آنچه که باید بدانید!
ژوئن 28, 2022
طول عمر ونیر کامپوزیت دندان چقدر است؟
جولای 19, 2022
دندان عقل
دندان عقل: هر آنچه که باید بدانید!
ژوئن 28, 2022
طول عمر ونیر کامپوزیت دندان چقدر است؟
جولای 19, 2022
نمایش همه

انتخاب خمیردندان مناسب و بهترین گزینه

انتخاب خمیردندان مناسب

مسواک زدن دو بار در روز برای سلامت دهان و دندان و براق و سفید نگه داشتن دندان ها بسیار مهم است. با این حال، اگر بعد از مسواک زدن احساس درد، سوزش یا خارش می کنید، ممکن است زمان آن رسیده باشد که برند خمیردندان خود را عوض کنید. در این متن به سوالات شما در مورد انتخاب خمیر دندان مناسب پاسخ داده ایم تا بتوانید بهترین نوع آن را برای تمیزی و زیبایی دندان های خود گزینش و خریداری کنید.

فراوانی گزینه‌هایی که در انتخاب خمیردندان وجود دارد از حد شمار خارج است. آیا خمیردندان ضد پلاک و جرم دندان می‌خواهید یا خمیردندان حاوی فلوراید؟ یا هردو؟ همچنین نباید سفیدکنندگی و ترکیب سازنده‌ی خمیردندان را هم از یاد ببرید. در انتخاب خمیردندان بسیار حائز اهمیت است که خمیردندان مورد نظر از مواد طبیعی ساخته شده باشد.

در زمان انتخاب خمیردندان برای خود، باید نیازهای خاص بهداشت دهانی خود را مدنظر قرار دهید. اما برای اینکه از این نیازها آگاه باشید ابتدا لازم است اطلاعاتی درباره دندان ها و اجزای سازنده خمیردندان ها داشته باشید.

اجزای اصلی خمیردندان

از میان انبوه انواع خمیردندان‌هایی که وجود دارد اجزای زیر معمولا در تمام آنها حاضر هستند:

  • عامل ساینده: مواد دارای خراش. از جمله کلسیم کربنات ها و سیلیکات ها. این مواد کمک می‌کنند تا تکه‌های غذا، باکتری‌ها و لکه‌ها از روی دندان‌های شما زدوده شوند.
  • طعم دهنده‌ها: شیرین کننده‌های مصنوعی. از جمله ساخارین. این مواد به خمیردندان افزوده می‌شوند تا مزه‌ی بهتری به آن بدهند. رایج‌ترین نوع طعم دهنده‌ها نعنایی هستند اما طعم‌های مختلف دیگری نیز وجود دارند. از جمله دارچینی و لیمویی.
  • رطوبت گیرها: این مواد برای حفظ رطوبت خمیردندان در سطح استاندارد به کار گرفته می‌شوند. ترکیب خمیر و ژل دندان اغلب حاوی موادی نظیر گلیسرول است تا مانع خشک شدن خمیردندان شود.
  • غلیظ کننده‌ها: موادی که برای افزایش غلظت خمیردندان به کار می‌روند. از جمله صمغ‌های گیاهی یا مولکول‌های چسبناکی که در خزه‌های دریایی یافت می‌شوند. این مواد کمک می‌کنند تا خمیردندان شالوده‌ی منسجم‌تری داشته باشد.
  • پاک کننده‌ها: کفی که حین شستشوی دندان تولید می‌شود محصول همین پاک کننده‌هاست. به عنوان مثال سدیم لوریل سولفات ها.
این مطلب را از دست ندهید!
مراقبت از دندان کودکان چگونه است؟

چرا هنگام استفاده از خمیر دندان دهانم می سوزد؟

دلایل سوزش دهان هنگام استفاده از خمیردندان

به احتمال زیاد، این مسئله، آلرژی به یک ماده شیمیایی در خمیر دندان است.

این آلرژی به نام کیلیت تماسی می‌تواند باعث خشکی، درد و تاول در گوشه‌های دهان شود. این نوع آلرژی معمولاً در اثر قرار گرفتن در معرض یک ماده شیمیایی تحریک کننده، مانند آنچه در فرمولاسیون خمیر دندان شما وجود دارد، ایجاد می شود.

اگر فکر می‌کنید که ممکن است دچار التهاب لثه تماسی شده باشید، استفاده از محصولاتی که باعث ایجاد مشکل شده اند را متوقف کنید. همچنین باید از هرگونه محرک احتمالی مانند آدامس، آبنبات، سیگار و غذاها و آبمیوه های اسیدی بپرهیزید.

همچنین این مشکل می‌تواند اگزمای اطراف دهان یا لکودرمای تماسی باشد.

اگزمای اطراف دهان و لوکودرمای تماسی دو نوع واکنش دردناک هستند که می‌توانند باعث قرمزی و تحریک اطراف دهان و لب‌ها شوند. در برخی از افراد، این واکنش ها پس از استفاده از خمیردندان خاصی به دلیل مواد موجود در آن ایجاد می شود.

  • اگزمای پریورال التهاب دهان و لب ها است که باعث قرمزی شدید آنها می شود.
  • لکودرما پریورال سفید شدن پوست اطراف دهان است.
    برخی از مطالعات ثابت کرده اند که هر دوی این مشکلات می توانند از طریق تماس با سینامیک آلدئید، یک افزودنی در برخی خمیر دندان ها، مرتبط باشند.

این احتمال نیز وجود دارد که مشکل پیش آمده فقط یک آفت دهانی یا زخم شانکر باشد.

این زخم‌های دهانی رایج معمولاً در اثر تحریک مداوم، یا از چیزی در داخل دهان یا از مواد افزودنی در برخی محصولات دندان‌پزشکی، ایجاد می‌شوند. از یک آینه برای بررسی سطح داخلی لپ ها و زبان خود استفاده کنید. اگر یک برآمدگی ملتهب سفید یا قرمز دیدید، زخم شانکر دارید.

  • سدیم لوریل سولفات (SLS)، یک عامل کف کننده و شوینده ای که معمولاً به خمیر دندان اضافه می شود، باعث تحریک، درد و افزایش شیوع زخم شانکر می گردد.
  • آفت‌های دهانی معمولاً در عرض چند روز یا چند هفته خود به خود از بین می‌روند. بنابراین لازم نیست کار زیادی برای رفع آنها انجام دهید.
این مطلب را از دست ندهید!
زخم دهان را چگونه سریع درمان کنیم؟

کدام مواد باعث می شوند که خمیردندان به دهان من آسیب بزند؟

اگزمای اطراف دهان و خمیردندان مناسب

عوامل ساینده، مانند کربنات کلسیم، می توانند یک عامل موثر در این مورد باشند.

این مواد برای پاک کردن لکه ها و پلاک دندان شما استفاده می شوند. اگر دهان حساسی دارید، عوامل ساینده ممکن است داخل دهان شما را به دلیل اصطکاک ایجاد شده تحریک کنند. در این موارد توصیه می شود تا جای ممکن از خمیردندان های حاوی مواد ساینده مانند کربنات کلسیم و سیلیس اجتناب کنید. پس از تغییر خمیردندان مورد مصرف، علائم شما باید بعد از چند هفته بهبود یابد.

همچنین توجه داشته باشید که خمیردندان سفید کننده نسبت به خمیر دندان معمولی تحریک کننده تر است.

بسیاری از افراد پس از استفاده از خمیردندان سفید کننده، در دهان خود احساس درد یا ناراحتی می‌کنند. علاوه بر استفاده از مواد ساینده، در ترکیب بسیاری از خمیرهای سفید کننده از مواد شیمیایی استفاده می‌کنند که برای از بین بردن لکه‌ها و پلاک روی دندان‌ها موثر هستند. این مواد می‌توانند دهان حساس شما را بسوزانند.

  • اگر در لثه ها، گونه ها یا زبان خود احساس درد کردید، استفاده از خمیردندان سفید کننده را متوقف کنید.
  • برای چند هفته از مصرف خمیر دندان سفید کننده خودداری کنید و ببینید که آیا وضعیت دهان شما بهبود می یابد یا خیر.

طعم دهنده های موجود در فرمولاسیون خمیردندان ها نیز می توانند باعث واکنش های آلرژیک دهان شوند.

متداول ترین طعم دهنده های مورد استفاده در این مورد عبارتند از: نعناع، نعناع فلفلی، منتول، کارون، سینامال و آنتول. در این مورد بهتر است به دنبال خمیر دندان های بدون طعم دهنده های اضافی باشید و ببینید آیا علائم شما پس از چند هفته از بین می رود یا خیر.

  • از آنجایی که استفاده از طعم دهنده های نعناع و دارچین، در فرمولاسیون خمیر دندان ها بسیار رایج است، این امکان وجود دارد که یافتن خمیردندانی که حاوی این مواد شیمیایی نباشد، دشوار به نظر برسد. با این همه خمیر دندان های بدون طعم در بازار وجود دارند هر چند که ممکن است برای یافتن آنها مجبور به جستجوی بیشتری باشید.
این مطلب را از دست ندهید!
آناتومی دندان: انواع، تعداد و اجزای تشکیل دهنده

کدام خمیردندان دهان شما را نمی سوزاند؟

خمیردندان مناسب آفت دهان

خمیردندان های بدون مواد افزودنی نباید دهان شما را بسوزانند.

برای جلوگیری از زیان های مواد شیمیایی و افزودنی های مضر، می توانید خمیر دندان های طبیعی را پیدا کنید که درصد مواد شیمیایی آنها کمتر باشد. فروشگاه های عرضه کننده لوازم و مواد بهداشتی ارگانیک احتمالاً چیزی را که شما به دنبال آن هستید خواهند داشت. سعی کنید خمیر دندانی را پیدا کنید که در فرمولاسیون آن موارد زیر وجود نداشته باشد:

  • بره موم (ضد عفونی کننده)
  • Hexylresorcinol (برای پیشگیری از پلاک)
  • آزولن (یک عامل ضد التهابی)
  • دی پنتن (نوعی حلال)
  • کوکامیدوپروپیل بتائین (نوعی سورفکتانت)
  • پارابن (ماده نگهدارنده)
  • نمک های فلوراید

بهترین خمیردندان برای دندان های حساس کدام است؟

عوامل آسیب خمیردندان به دهان

برای دندان‌هایی با حساسیت بالا، به عنوان مثال توسط دمای خیلی زیاد یا خیلی کم، خمیردندان‌هایی وجود دارند که دارای ترکیبی مناسب برای چنین دندان‌های حساسی هستند. این خمیردندان‌ها معمولا حاوی پتاسیم نیترات یا استرونتیوم کلراید هستند. این ترکیبات شیمیایی از طریق مسدود کردن راه ارتباطی با عصب‌ها به درمان حساسیت دندان کمک می‌کنند.

انتخاب خمیردندان برای خود و خانواده‌تان

مادامی که از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده می‌کنید انتخاب خمیردندان بستگی به انتخاب شخصی و ترجیحات خودتان دارد. اگر به سبک زندگی همسو با طبیعت عادت دارید می‌توانید از خمیردندان‌هایی استفاده کنید که از مواد طبیعی ساخته شده‌اند. اگر به دنبال عادت دادن کودکانتان به پیگیری بهداشت دندان‌هایشان هستید چرا از خمیردندان‌هایی با طعم میوه یا خمیردندان‌های جرقه زن استفاده نکنید تا کودکانتان مشتاق شوند که مسواک بزنند؟

بعضی‌ها خواهان آنند که با استفاده از خمیردندان سفیدکننده دندان‌هایشان را به روز اولشان برگردانند. عده‌ای دیگر دوست دارند خمیردندانی حاوی هیدروژن پروکسید یا جوش شیرین استفاده کنند. با وجود گزینه‌های بسیار و ترکیبات متنوع، شما می‌توانید از بین انواع برندها، گونه‌ها و طعم‌ها خمیردندانی که مناسب خودتان است را انتخاب کنید. انتخاب خمیردندان دارای یک الگوی ثابت برای تمام افراد نیست. هر فردی با توجه به ویژگی های خاص دندان های خود و خواسته ها و نیازهای خود در انتخاب خمیردندان باید به سراغ بهترین گزینه برای خود برود.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × پنج =

تماس تلفنی و دریافت نوبت