روکش کردن دندان های کوچک
روکش کردن دندان های کوچک
ژوئن 26, 2023
علت دندان درد درد شب و روش درمان
علت دندان درد در شب و روش درمان
جولای 15, 2023
روکش کردن دندان های کوچک
روکش کردن دندان های کوچک
ژوئن 26, 2023
علت دندان درد درد شب و روش درمان
علت دندان درد در شب و روش درمان
جولای 15, 2023
نمایش همه

علت کج شدن دندان ها چیست؟

کج شدن دندان ها

علت کج شدن دندان ها چیست؟ برای پاسخ دادن به این سوال اصولاً جواب های متعددی وجود دارد. زیرا افراد زیادی هستند که دارای دندان های کاملاً صاف و همتراز می باشند؛ اما در این میان، برخی از آن ها هم دندان های کج دارند که درست عکس دندان های همتراز است.
در برخی از آن ها دندان های کج کاملا مشهود است و به راحتی می توان آنها را مشاهده کرد.
به طور کلی در این مطلب علت کج شدن دندان ها چیست؟ را کاملا بررسی می کنیم و می بینیم که چه مواردی باعث می شود دندان های در حال رشد، کج شوند. حتی اینکه چطور می توان از آن پیشگیری و یا آن را درمان کرد.
در ادامه دلایل احتمالی که میتوان یک دندان کج داشته باشیم را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

علت کج شدن دندان ها چیست؟

کج شدن دندان ها می تواند به یک عامل کاملا ارثی بستگی داشته باشند یا اینکه از طریق عادتها و رفتارهای بد به وجود بیایند.

علت کج شدن دندان ها چیست؟
دلایل کج شدن دندان ها چیست؟
  • ژنتیک –ممکن است به صورت ژنتیکی دندان های کج، اندازه و انواع شکل دندان ها و فک به افراد منتقل شود یا هر ویژگی که ممکن است دندان های شما نامرتب دیده شوند. حتی اگر هر دو والدین دارای دندان های مرتب و همترازی باشند؛ ممکن است فرزند دارای دندانهای کج باشد که این از ژنتیک تاثیرگذار است. حتی می‌تواند از طریق یک یا چند نسل گذشته منتقل شده باشد.
  • حرکت زبان – یکی دیگر از دلایل کج شدن دندانها حرکت زبان است. مثلاً وقتی که دندان شیری می افتد دندان دائمی برای درآمدن اگر توسط زبان حرکت داده شود ممکن است باعث حرکت کج و رشد بد آن در فک شود. حتی بدون در نظر گرفتن سن نباید، با زبان خود به دندان ها فشار دهیم. کودکان از این مورد بایستی اجتناب کنند تا دچار کجی دندان نشوند.
  • وضعیت لب – یکی از دلایل کج شدن دندانها، وضعیت لب در زمان استراحت است. یعنی شما زمانی که در حال استراحت هستید حتما باید لب هایتان بسته باشد تا در مراحل رشد دندان به آنها فشاری وارد نشود و یا حالت آنها در زمان رشد به حالت کج و نامرتب تبدیل نشود.
  • لثه های مشکل دار –اگر دچار بیماری در لثه باشید مثل التهاب لثه، موجب می‌شود که دندان های شما کاملا بیافتد و یا حالت کجی پیدا کنند؛ همین بیماری باعث ضعیف تر شدن لثه و حرکت دندان ها به اطراف خواهد شد. بنابراین اگر این التهابات و بیماری‌های لثه درمان نشوند ممکن است برخی از دندان ها را نیز از دست بدهید که این مورد هم می‌تواند موجب کج شدن دیگر دندانها شود.
  • فک نامرتب – صحبت از فک نامرتب که می‌شود یعنی اینکه دندان های بالایی شما با دندان‌های پایینی کاملاً مطابقت ندارند و روی هم درست قرار نگرفته اند. همچنین دندان های آسیاب بالا و پایین شما باید تقریباً به گونه ای قرار داشته باشند که انگار تکه هایی از یک پازل را تکمیل می کنند. این مورد چه به صورت ژنتیکی چه به صورت مکیدن انگشت یا فشار دادن زبان و غیره می تواند در افراد به وجود بیاید.
  • اندازه فک – یکی دیگر از دلایل کج شدن و شل شدن دندان ها، اندازه فک می باشد. یعنی اگر اندازه فک از دندانهای دائمی شما کوچکتر باشد احتمال ایجاد دندانهای کج بسیار بالا است. حتی اگر هم فک شما بیش از حد بزرگ باشد دندانها برای رشد، فضای بیشتری خواهند داشت و همین دلیل ممکن است موجب نامرتب شدن در رشد دندان ها شود.
  • تغذیه ناکارآمد – تغذیه از جمله مواردی است که برای یک کودک در حال رشد بسیار اهمیت دارد. وقتی که یک کودک سوء تغذیه داشته باشد مسلما بر روی رشد استخوان ها، بافت و ماهیچه های آن تاثیر منفی خواهد گذاشت. بنابراین تغذیه نامناسب می‌تواند منجر به پوسیدگی دندان و رشد ضعیف در آنها شود که همین مورد می تواند موجب کج شدن دندان ها هم شود.
  • آسیب صورت – از دیگر عوامل آسیب رسیدن و کج شدن دندان های شما می تواند آسیب به صورت باشد. تصور کنید به دلیل آسیب هایی که به صورت شما وارد شده دندان خود را از دست داده باشید یا اینکه حتی به موجب ضربه دندان های شما کج شود.
  • پیری –از دلایل کج شدن دندانها، پیری می باشد. همه ما روزی پیر می شویم و کم‌کم بدنمان شروع به افول خواهد کرد. بنابراین همانطور که بدن ضعیف می شود به طور مستقیم بر سلامت دهان و دندان نیز تاثیرگذار است. به همین خاطر لثه های ما ضعیف تر از قبل خواهد شد به طوری که به راحتی دندان از جای خود خارج می شود و لثه مانند گذشته نمی تواند دندان را در جای خود نگه دارد. همین امر موجب ناسازگاری استخوان فک و دندان خواهد شد. بنابراین همین عامل موجب کج و نامرتب شدن دندان های ما خواهند شد.
این مطلب را از دست ندهید!
درمان خانگی ورم لثه

چرا دندان ها کج می شوند؟

تمام موارد ژنتیکی و عوامل بیرونی که موجب کجی دندان خواهند شد را ذکرکردیم. اما واقعا چه چیزی ممکن است باعث کج شدن دندان در کودکان شود؟ چون کودکان نمی توانند همه کارهای اشتباه را انجام دهند بنابراین عوامل دیگری هم موجب کج شدن دندان ها در بزرگسالی آنها خواهد شد.

 از جمله این موارد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • از دست دادن زود هنگام دندان های شیری – ممکن است کودکان قبل از اینکه خط لثه شان به درستی رشد کند دندان های خود را از دست دهند. بنابراین برای نگه داشتن دندان های دائمی لثه آنقدر قوی نخواهد بود به همین خاطر ممکن است دندان های پایینی یا دندان های جلویی به صورت کج رشد کنند.
  • مکیدن انگشت شست – درست همانند فشار دادن زبان، مکیدن انگشت شست نیز به مدت طولانی می تواند موجب کج شدن دندان و فک شود. به همین خاطر لثه در حال رشد به راحتی قابل تغییر شکل خواهد بود. به این خاطر که لثه ی کودکان بسیار نرم و قابل تغییر شکل است. همین امر باعث رشد دندان ها در اطراف می شود که موجب کج شدن دندان ها و یا حتی باریک شدن آن ها و عوامل دیگری خواهد شد. این مسائل هم در گفتار و حتی تنفس آنها تاثیر مستقیمی خواهد گذاشت.
  • آسیب صورت در دوران کودکی – کودکان علاوه بر موارد اشاره شده ممکن است تحت تاثیر عوامل خارجی نیز باشند. بنابراین ممکن است آسیب به صورت کودکان صورت بگیرد که همین مورد در همترازی دندانهای آنها تاثیر خواهد گذاشت. حتی ممکن است این آسیب موجب از دست دادن دندان دائمی آنها هم شود که همین مورد باعث کج شدن دیگر دندان ها خواهد شد.
این مطلب را از دست ندهید!
عوارض پر کردن دندان و دلایل آن

آیا دندان های کج بر سلامت عمومی تأثیر می گذارد؟

بله، دندانی که دارای ایراد یا اشکال نامناسب یا دارای عفونت باشد مسلماً  در سلامت عمومی شما تاثیرگذار خواهد بود. چرا که یک دندان کج ممکن است بر روی سلامت دهان و دندان شما تاثیر منفی بگذارد. علاوه بر آن می‌تواند موجب پوسیدگی دندان و بیماری های لثه شود. برای مثال دندان هایی که در حالت کج رویش داشته باشند، تمیز کردن آنها کاملا امری سخت خواهد بود و به همین خاطر اگر به صورت نامناسب تمیز شوند مسلماً منجر به پوسیده شدن و یا حتی عفونت شدید لثه خواهند شد.

گاهی همین کج بودن دندان ها باعث می شود که جویدن شما بیشتر شود به طوری که زمان غذا خوردن مجبور خواهید شد که بیشتر از مقدار معمولی غذا را بجوید که باعث خستگی شما نیز خواهد شد. اگر هم به طور کامل غذا را نجوید دچار سوء هاضمه خواهید شد که شما را نیز تحت تاثیر موارد دیگری خواهد گذاشت.

 وقتی که دندان ها به طور کج رویش پیدا کنند به درستی روی هم قرار نخواهند گرفت. این نوع از دندانها می‌توانند باعث ساییدگی مینای دندان، کشیدگی فک و حتی سردردهای مزمن شوند. مطمئناً دندان کج علاوه بر زیبایی در گفتار شما هم تاثیرگذار است. برای جلوگیری و درمان دندان های کج می توانید با کارشناسان ما مشاوره کنید.

جلوگیری از کج شدن دندان ها

چگونه از کج شدن دندان جلوگیری کنیم؟

اینکه چگونه در رابطه با عادات بد از دوران کودکی که چگونه می توان روی تراز بودن دندان ها و مشکل فک تاثیرگذار باشند؛ صحبت کردیم. بنابراین اگر نمی‌خواهید دندان های کج داشته باشید به کودکان خود آموزش دهید و آن ها را تشویق کنید که از مکیدن انگشت شست جلوگیری کنند و این عادات را کنار بگذارند و یا اگر پستانک استفاده می‌کنند از مصرف بیش از حد آن جلوگیری کنند و بعد از یک سن خاص، این عادات را ترک کنند. اگر کودکی دارید که دارای خارش لثه می باشد از اسباب بازی های مخصوص استفاده کنید زیرا به هنگام جویدن آن ها روی تراز دندان ها تاثیری نخواهند گذاشت.

این مطلب را از دست ندهید!
چگونه زبانی تمیز داشته باشیم؟(آموزش تصویری تمیز کردن زبان)

اگر کودک شما دارای علائمی مثل دندان کج است یا که خیلی زود دندان خود را از دست می دهد حتما با یک پزشک متخصص مشورت نمایید و از درمان‌های ارتودنسی اجتناب نمایید.

آیا باید دندان های خود را هم تراز کنید؟

این مورد کاملاً به خود شما بستگی دارد اینکه بخواهید دندان های خود را هم تراز کنید؛ همه بستگی به نظر شما دارد. اما اگر بهداشت دهان و سلامت دندان شما در خطر باشد این امر اجتناب ناپذیر است. بنابراین اگر از ظاهر خود راضی هستید و نیازی به این کار نمی بینید و از ناهماهنگی دندان‌های خود هم راضی هستید، شاید هم این مورد شما را یک فرد منحصر به فرد خواهد کرد؛ الزامی به تغییر آن نخواهید داشت.

مگر اینکه بخواهید اعتماد به نفس خود را بالاتر ببرید و از صاف کردن دندان های خود لذت بیشتری را تجربه خواهید کرد، پیشنهاد میکنیم که دندان های خود را هم تراز و صاف نمایید. بنابراین  هم ترازی، علاوه بر افزایش اعتماد به نفس شما، به بهداشت دهان و دندان شما نیز کمک خواهد کرد.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + چهارده =

تماس تلفنی و دریافت نوبت