بارداری یکی از حساس ترین و عجیب ترین دوران زندگی هر بانویی است، که خود را برای پذیرش مادر بودن آماده می کند. این دوران با تمام لذتی که دارد، ممکن است دوران سخت و مشکلی نیز باشد. زیرا در این دوران مادران چالش های مختلفی را تجربه می کنند. یکی از مشکلاتی که اکثر بانوان باردار با آن درگیر هستند، دندان درد در دوران بارداری است. در برخی مواقع ممکن است این درد کاملا خفیف و قابل تحمل باشد. اما در برخی مواقع نیز این درد بسیار شدید و غیرقابل تحمل می باشد. اگر شما نیز با درد دندان در زمان حاملگی دسته و پنجه نرم می کنید، بهتر است با روش های مراقبت از دندان و تسکین دردهای آن آشنا شوید. به همین منظور در ادامه قصد داریم شما را با روش های مراقبت از دندان در این دوران، درد دندان در دوران بارداری، دلایل روشهای درمانی آن، بیشتر آشنا کنیم.
در دوران بارداری به دلیل نیاز کودک به کلسیم و همچنین تغییرات هورمونی شدید در بدن شما، ممکن است دردهای دندانی و لثه را تجربه نمایید. به همین دلیل اگر بپرسید که ممکن است با وجود دندان های سالم دندان درد در دوران بارداری را تجربه نمایید؟ جواب به این سوال مثبت خواهد بود. البته فراموش نکنید در صورتی که دریافت کلسیم کافی در این دوران، مراقبت نمودن از دندان ها و همچنین مراجعه نمودن به دندان پزشک برای پیشگیری از آسیب دیدگی دندان، می تواند تا حدود بسیار زیادی از بروز دندان درد در دوران بارداری جلوگیری نماید.
با توجه به مطالعاتی که روی زنان بارداری که به بیماری های شدید لثه ای و پریودنتال مبتلا هستند، معمولا از هر 100 نفر 18 نفر از بانوانی که با این مشکل روبرو هستند، نوزادان نارس به دنیا می آورند. البته مراقبت اصولی و درست از دندان ها، لثه و همچنین مراجعه مرتب به دندان پزشکی می تواند از بروز این مشکل در زایمان تا حد بسیار زیادی جلوگیری نماید.
معمولا علت دندان درد در بارداری بر اثر شرایط مختلفی ایجاد میشود. که از شایع ترین دلایل آن می توان به موارد زیر اشاره نمود.
در بسیاری از مواقع به منظور پیشگیری از آسیب های احتمالی به جنین، مادران باردار ترجیح می دهند که درمان دندان های خود را به بعد از زایمان موکول کنند. اما در برخی مواقع نیاز است تا درمان های بی خطر انجام شود تا از آسیب های جدی پیشگیری شود. برخی از توصیه های پزشکی به منظور کاهش و یا کنترل آسیب دیدگی دندان ها، به شرح زیر می باشند.
ریفلاکس معده در دوران بارداری موجب برگشتن اسید معده به دهان می شود. به همین دلیل می تواند موجب آسیب جدی به مینای دندان ها شود. که در نهایت موجب آسیب دیدگی دندان ها می شود. بنابراین در صورتی که دچار حالت تهوع صبحگاهی هستید، احتمال دندان درد در دوران بارداری شما نیز وجود دارد.
کلسیم یکی از مهم ترین نیازهای بدن است، که در دوران بارداری از مشکلات استخوانی و تقویت استخوان بندی جنین و خرابی دندان های مادر جلوگیری می نماید. به همین دلیل بهتر است علاوه بر مکمل ها از مواد غذایی حاوی کلسیم در رژیم غذایی خود استفاده نمایید. از منابع غنی کلسیم می توان به کشک، پنیر و شیر سویا غنی شده با کلسیم اشاره نمود. همچنین کمبود ویتامین D نیز می تواند موجب آسیب دیدگی دندان ها شود. برای تامین این ویتامین نیز می توانید از تخم مرغ، پنیر، ماهی قزل آلا یا دیگر ماهی های چرب و مارگارین غنی شده استفاده نمایید.
مسواک زدن نامناسب می تواند دلیلی برای خرابی دندان ها و درد آن ها در دوران بارداری شود. به همین دلیل بهتر است هنگام مسواک زدن به نکات زیر توجه داشته باشید.
به هیچ عنوان استفاده روزانه از نخ دندان را فراموش نکنید.
درمان قطعی بوی بد دهان بوسیله لیزر
|