ایرفلو
ایرفلو چیست؟ مزایا و هزینه جرم گیری دندان با ایرفلو
ژانویه 5, 2022
عصب کشی دندان در بارداری
عصب کشی دندان در بارداری: دندانپزشکی بدون خطر با لیزر
ژانویه 25, 2022
ایرفلو
ایرفلو چیست؟ مزایا و هزینه جرم گیری دندان با ایرفلو
ژانویه 5, 2022
عصب کشی دندان در بارداری
عصب کشی دندان در بارداری: دندانپزشکی بدون خطر با لیزر
ژانویه 25, 2022
نمایش همه

عوارض پر کردن دندان و دلایل آن

عوارض پر کردن دندان

یکی از شایع ترین عوارض پر کردن دندان، حساسیت دندان به فشار، هوا، غذاهای شیرین یا دما می باشد. معمولا این حساسیت طی چندهفته خود به خود برطرف می شود. در این مدت نیازی به مصرف مسکن نمی باشد و تنها سعی کنید از مواردی که باعث حساس شدن دندان شما می شوند، دوری کنید. 

اگر این عوارض بعد از ۲ تا ۴ هفته از بین نرفت، می توانید مشکل خود را با پزشکتان در میان بگذارید. پزشک شما ممکن است یکی از راه های استفاده از خمیر دندان مناسب دندان های حساس، ژل حساسیت زدا و یا ریشه درمانی را پیشنهاد دهد.

احساس درد در اطراف دندان پرشده

چند عامل ممکن است باعث ایجاد درد در اطراف دندان پر شده شود

۱- درد در هنگام فشار دادن دندان ها روی یکدیگر

در این وضعیت، درد بعد از ازبین رفتن بی حسی مشاهده می شود و با گذشت زمان ادامه می یابد. شما با فشردن دندان ها به یکدیگر و یا جویدن، درد را احساس می کنید. در این مورد ممکن است ماده ای که برای پر کردن دندان استفاده شده نیاز به بررسی داشته باشد و باید عمل پر کردن دندان دوباره انجام شود.

۲- درد در هنگام لمس دندان

این درد بسیار دردناک است و تنها زمانی احساس می شود که دندان شما لمس شود یا با مواد غذایی برخورد داشته باشد. این درد ممکن است در اثر برخورد آمالگام دندان تازه پرشده با دندان دیگر ایجاد شود. این درد باید در مدت زمان کوتاهی خود به خود برطرف شود.

این مطلب را از دست ندهید!
جلوگیری از پوسیدگی دندان

۳- دردی شبیه دندان درد

اگر همچنان دندانتان درد می کند و مشکل برطرف نشده است، ممکن است پوسیدگی دندان به ریشه رسیده باشد و این درد ناشی از خرابی دندان باشد. در این زمان ممکن است نیاز به درمان ریشه داشته باشید.

۴- درد برگشت پذیر

در این حالت علاوه بر دندان پر شده، در سایر دندان ها نیز درد و حساسیت احساس می شود. درواقع، در این حالت دندان پرشده “سیگنال درد” از خود منتشر می کند و باعث دردناک شدن دندان های دیگر می شود. این درد باید خود به خود پس از ۱ تا ۲ هفته از بین برود.

حساسیت به پرکردگی آمالگام (نقره)

حساسیت به مواد آمالگام به ندرت اتفاق می افتد (به گفته انجمن دندانپزشکی آمریکا تا به حال تنها ۱۰۰ مورد گزارش شده است.) و انتظار می رود جیوه موجود در آمالگام باعث ایجاد این حساسیت شود. علائم این حساسیت مانند حساسیت پوستی باعث ایجاد جوش و خارش می شود. معمولا این افراد سابقه خانوادگی حساسیت به فلزات را دارند که در این صورت میتوان از مواد دیگری برای پر کردن دندان استفاده کرد.

دندان های پرشده قدیمی

فشار مداوم به دندان ها، جویدن و خرد کردن مواد غذایی می تواند باعث فرسودگی یا ترک خوردن دندان های پرکرده قدیمی شد. دندانپزشک شما می تواند با انجام معاینات منظم، این دندان ها را مورد بررسی قرار دهد تا در صورت لزوم آنها را ترمیم کند.

اگر فاصله میان مینای دندان و پرکردگی از بین برود، ممکن است ذرات غذا و باکتری ها به زیر پرکردگی دندان نفوذ کنند و باعث پوسیدگی دندان شوند. اگر دندان پوسیده درمان نشود می تواند باعث ایجاد آبسه در دندان شود و یا حتی ریشه دندان را نیز نابود کند.

این مطلب را از دست ندهید!
پوسیدگی دندان کودکان: از شروع علائم تا درمان

در شرایطی که پوسیدگی شدید باشد و قسمت پرشده دندان وسیع باشد، دیگر جایی برای پرکردن جدید باقی نمی ماند و دندانپزشک مجبور است از روکش دندان برای درمان استفاده کند. از بین رفتن و شکستگی دندان های پرشده جدید احتمالا به دلیل آن است که دندانپزشک قبل از پر کردن دندان به خوبی حفره را آماده نکرده و یا از آلودگی ها پاک نکرده است.

البته گاهی وارد کردن فشار زیاد به دندان ممکن است باعث ترک خوردن این مواد شوند. همچنین دندان های پرکرده قدیمی بر اثر پوسیدگی یا ترک برداشتن قسمت های باقی مانده دندان نیز از بین میروند.

شل بودن پرکردگی دندان

شل بودن پرکردگی دندان موضوع ساده ای نیست. پرکردن دندان از نواحی حساس دندان شما و عوارض احتمالی در برابر محیط بیرون محافظت می کند. شل شدن پر کردگی دندان می تواند منجر به پوسیدگی زیر دندان، افزایش حساسیت یا حتی عفونت کانال ریشه شود.

بهترین کار در این مواقع مراجعه به دندانپزشک جهت بررسی دقیق موضوع برای تعویض پرکردگی دندان میباشد.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + چهار =

تماس تلفنی و دریافت نوبت