آیا روکش دندان ها قابل برداشتن هستند؟
آیا روکش دندان ها قابل برداشتن هستند؟
آگوست 15, 2023
پروبیوتیک های دندانی
پروبیوتیک های دندانی: هر آنچه که باید بدانید!
آگوست 30, 2023
آیا روکش دندان ها قابل برداشتن هستند؟
آیا روکش دندان ها قابل برداشتن هستند؟
آگوست 15, 2023
پروبیوتیک های دندانی
پروبیوتیک های دندانی: هر آنچه که باید بدانید!
آگوست 30, 2023
نمایش همه

شکستن دندان در بارداری

شکستن دندان در بارداری

شکستن دندان در بارداری مشکل ترسناکی به نظر می رسد. با ایجاد این مشکل همچنین ممکن است خونریزی لثه را نیز در این دوران تجربه کنید؛ اما نگران نباشید! تنها با دانستن چند نکته می توانید از مشکلات دندانی خود در این دوران بکاهید.

اما ابتدا تبریک می گویم! امیدواریم شما و فرزندتان زندگی شاد و سالمی داشته باشید

برای پاسخ به یکی از سوالات متعدد شما در مورد مشکلات دندانی در دوران بارداری، باید بگوییم که کودک شما سلامت کلی تان را ضعیف نمی کند. با این حال نباید فراموش کنید که شما به معنای واقعی کلمه در حال تشکیل یک انسان در بدن خود هستید و این، کار آسانی نیست. همچنین در دوران بارداری دچار تغییرات هورمونی می شوید. به طور طبیعی، شما به مواد مغذی ضروری، ویتامین ها، مواد معدنی، مراقبت های دندانی دقیق تر و ویزیت های دندانپزشکی برای سلامت خود و کودکتان نیاز دارید.

چرا دندان های من در دوران بارداری می شکنند؟

در سه ماهه اول بارداری، زنان باردار می توانند کربوهیدرات و غذاهای اسیدی میل کنند. آنها پس از ارضای هوس، ممکن است بهداشت دهان و دندان خود را نادیده بگیرند یا فراموش کنند. اما در نتیجه هورمون های بارداری، شما یک دوران همراه با دندان های حساس را تجربه می کنید. این دوره خاص لثه ها را نسبت به تحریک حساس تر می کند و باعث خونریزی لثه می شود و در نهایت منجر به التهاب لثه بارداری خواهد شد. این مسئله می تواند، حتی شاید به صورت ناخودآگاه، زنان باردار را از مسواک زدن منصرف کند.

مسواک نکردن دندان ها باعث ایجاد پلاک باکتریایی می شود و این موضوع باعث شکستن دندان ها در دوران بارداری و در نهایت پوسیدگی و از دست دادن آنها می شود. از دست دادن دندان ها نه تنها بر سلامت دندان و دهان شما در این دوران تأثیر می گذارد، بلکه می تواند باعث زایمان زودرس تان نیز شود.

شکستن مینای دندان در دوران بارداری

گزارش شده است که در 70 درصد بارداری ها، مادران تهوع و استفراغ را تجربه کرده اند. این موضوع همچنین می تواند منجر به بدتر شدن وضعیت سلامت دندان های شما شود. هنگامی که احساس تهوع می کنید، دهان شما پر از بزاق می شود که پر از آمیلاز است (آنزیمی که با تجزیه کربوهیدرات ها به قند و اسید به هضم کربوهیدرات ها کمک می کند). هنگامی که استفراغ می کنید، اسید موجود در معده شما نیز به سمت دهان­تان حرکت می کند.

این مطلب را از دست ندهید!
پوسیدگی ریشه دندان: علل، علائم و درمان

اسید معده می تواند مینای دندان را از بین ببرد. به دلیل بیماری های صبحگاهی، ممکن است استفراغ بیش از حد را در این زمان از روز تجربه کنید. مینای دندان با کمک مواد معدنی و فلوراید می تواند خود را بازسازی کند. به همین دلیل است که باید مراقب بهداشت دهان و دندان و همچنین رژیم غذایی تان باشید. در غیر این صورت ممکن است دچار ساییدگی مینای دندان و به طور غیرمستقیم پوسیدگی دندان شوید.

تغییرات هورمونی بارداری چگونه روی دندان ها تاثیر می گذارد؟

در دوران بارداری، سطح هورمون های استروژن و پروژسترون شما افزایش می یابد. این موضوع منجر به حساسیت لثه ها می شود. اگر بهداشت دندان خود را به طور کامل رعایت نکنید، می توانید تجمع پلاک را مشاهده کنید. ایجاد پلاک بعداً باعث خونریزی لثه می شود. به این بیماری لثه، ژنژیویت بارداری گفته می شود.

زنان باردار اغلب به دلیل این شرایط می توانند گرانولومای پیوژنیک (تومورهای بارداری) را ببینند. التهاب لثه بارداری شما باید پس از زایمان بهبود یابد. اگر این اتفاق نیفتاد، ممکن است نیاز به برداشتن آنها از طریق جراحی داشته باشید. برای انجام مداخلات لازم پس از زایمان با دندانپزشک خود در تماس باشید.

سیگار کشیدن و نوشیدن الکل در دوران بارداری

کشیدن سیگار چه برای افراد باردار و چه برای افراد غیر باردار، یک عادت بد و ناسالم است. سیگار هیچ فایده ای برای سلامتی ندارد. حدود 4000 ماده شیمیایی در دود سیگار وجود دارد. اکثر آنها مانند اسیدها و مونوکسید کربن دارای اثرات سمی هستند. این مواد شیمیایی نه تنها بر اکسیژن رسانی جنین و اندام های مادر تأثیر می گذارد، بلکه بر سلامت دهان و دندان مخصوصا لثه ها نیز تأثیر منفی دارند.

لثه های شما در حال حاضر به دلیل هورمون های بارداری حساس تر به تحریک هستند. سیگار کشیدن به لثه ها آسیب بیشتری می رساند و به طور غیرمستقیم بر سلامت جنین تأثیر می گذارد. این موضوع نه تنها به لثه ها و جنین شما آسیب می رساند، بلکه می تواند منجر به زایمان زودرس، مرده زایی و مرگ زودرس یا دیررس نوزاد نیز شود.

مطالعات نشان می‌دهد که وقتی به موش‌های باردار الکل داده می‌شود، بچه‌هایشان دندان‌های کوچکی خواهد داشت، پارگی دندان به تأخیر می‌افتد و ساختار مینای دندان شان خراب می‌شود. الکل به طور مستقیم بر سلامت کبد و دهان تأثیر منفی می گذارد و این موضوع هم به طرز بدی بر سلامت کودک تأثیر خواهد گذاشت.

دندان درد در دوران بارداری

مواردی که سلامت دهان و دندان شما در دوران بارداری با آن روبرو می شود و عواقب آنها می تواند باعث درد در دندان های شما گردد. این موارد می توانند شامل استفراغ، التهاب لثه ، ایجاد پلاک دندانی و سایر مشکلاتی که قبل از بارداری رفع نشده اند، باشند. این مشکلات باعث ضعیف شدن مینای دندان می شوند. مینای ضعیف شده عاملی برای ایجاد حساسیت، فرسایش دندان و حفره است. برای جلوگیری از شکستن درد دندان، باید اقدامات احتیاطی بیشتری انجام دهید. به یاد داشته باشید، سلامت دندان شما می تواند بر سلامت کودک تان هم اکنون یا در آینده تأثیر بگذارد.

این مطلب را از دست ندهید!
آیا دندان درد می‌تواند باعث سردرد شود؟

اگر در دوران بارداری دندان درد دارید، با دندانپزشک خود مشورت کنید. اگر نیاز به اقدام فوری در این مورد وجود ندارد، می توانید از دندانپزشک خود بخواهید مسکن های مناسب برای زنان باردار را برایتان تجویز کند.

آیا بی حسی دندان در دوران بارداری بی خطر است؟

بله، داروهای بی حس کننده موضعی مانند لیدوکائین و پریلوکائین را می توان با خیال راحت برای درمان های دندان در دوران بارداری استفاده کرد. با این حال، در سه ماهه اول بارداری، باید درمان های غیر فوری دندانپزشکی را به تعویق بیندازید، زیرا ممکن است در مرحله اندام زایی (مرحله ای که اندام های کودک در حال رشد است) به کودک آسیب برساند. اگر در این مرحله از طریق درمان‌های دندانپزشکی غیرضروری که می‌تواند ضرر بیشتری به همراه داشته باشد، جنین شما آسیب ببیند، ممکن است منجر به سقط ناقص شود (کودک دیگر زنده نیست، اما هنوز در رحم است).

اگر دندان‌های شما در وضعیت بحرانی قرار دارند و اجتناب از درمان می‌تواند آسیب بیشتری نسبت به هر درمان دندانی داشته باشد، شما و دندانپزشکتان باید فوراً اقدامات لازم را انجام دهید.

محافظت از دندان ها در بارداری

چگونه باید از دندان هایم در دوران بارداری محافظت کنم؟

برای جلوگیری از شکستن دندان های خود در دوران بارداری، باید از یک روال منظم بهداشت دهان و دندان و همچنین برنامه ملاقات منظم از دندانپزشک پیروی کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، هورمون های بارداری می توانند بر لثه های شما تأثیر بگذارند و باعث ایجاد پلاک باکتریایی شوند. این موضوع باعث می شود که سلامت دهان و دندان شما آسیب پذیرتر شود. بنابراین، اگر هنوز باردار نیستید اما قصد بارداری دارید، حتماً قبل از بارداری برای معاینه جهت رفع هرگونه بیماری پریودنتال یا مشکلات دندانی ناشناخته به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

شما باید حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. به دلیل تهوع صبحگاهی، باید دهان خود را با دهانشویه یا آب مخلوط با یک قاشق چایخوری جوش شیرین بشویید تا سطح اسید در دهان و اطراف دندان هایتان کاهش یابد. همچنین می توانید از خمیر دندان خنثی کننده اسید برای مراقبت های بیشتر دندان استفاده کنید. راه حل دیگر می تواند استفاده از آب نمک گرم باشد. این محلول به کاهش سطح اسید در دهان کمک می کند و منجر به آرامش لثه ها و کاهش حساسیت آنها می شود.

این مطلب را از دست ندهید!
اورژانس دندانپزشکی: فورا چه اقداماتی انجام دهیم؟

برای محافظت از دندان در دوران بارداری از چه مکمل هایی استفاده کنم؟

همانطور که قبلا ذکر کردیم، شما در حال تشکیل یک انسان در بدن خود هستید و نیاز به انرژی اضافی دارید. اما انرژی خود را از کجا تامین می کنید؟ غذا! اما همه نوع غذا برای شما مفید نیستند. ما می دانیم که برخی از غذاهای مضر وسوسه انگیز هستند، اما باید تا حد امکان در دوران بارداری از مصرف آنها اجتناب کنید. شما بیشتر از نیاز به غذاهای شیرین و فست فودها به مواد مغذی و انرژی نیاز دارید.

مصرف روزانه کلسیم شما باید 1200-1500 میلی گرم باشد. شما می توانید با مصرف غذاهای غنی از کلسیم مانند محصولات لبنی و سبزیجات سبز به این هدف برسید. اگر کلسیم مورد نیاز را مصرف نکنید، کودک شما به معنای واقعی کلمه از استخوان های شما تغذیه می کند تا رشد کند. این مسئله می تواند باعث شود که مادر دچار زوال توده استخوانی شود. فراموش نکنید، دندان های شما هم استخوانی هستند و به کلسیم نیاز دارند. دریافت ناکافی کلسیم ممکن است منجر به شکستن دندان در بارداری شود.

مواد قندی و پروتئینی

ضمن توجه به مصرف کلسیم، باید سعی کنید از مصرف قند پرهیز کنید. به خصوص زمانی که در حال خوردن میان وعده هستید. همه ما می دانیم که شکر چگونه دندان را تحت تاثیر منفی قرار می دهد. در عوض میوه های سالم و شیرین بخورید! و مصرف ویتامین های دوران بارداری خود را دست کم نگیرید.

برای تامین پروتئین مورد نیاز خود در این دوران شما باید گوشت، ماهی و تخم مرغ بخورید. اگر وگان یا گیاهخوار هستید و هیچ گونه مشکلی در مورد سلامتی خود یا کودکتان ندارید، می توانید مواد مغذی، مواد معدنی و ویتامین های لازم را با رژیم گیاهخواری یا وگان دریافت کنید. با این حال، برای دریافت مقدار مناسب مواد مغذی با این رژیم‌ها به کمک زیادی نیاز خواهید داشت. توصیه می شود برای یک رژیم غذایی برنامه ریزی شده و سالم با یک متخصص مشورت کنید.

در دوران بارداری چند بار باید به دندانپزشک مراجعه کنم؟

سه ماهه دوم بارداری بهترین دوران برای دریافت مداخلات دندانی است. برخی از روش‌ها وجود دارد که نمی‌توانید در سه ماهه سوم بارداری انجام دهید، مانند درمان ریشه یا عصب کشی. در سه ماهه سوم، نشستن طولانی مدت روی یک صندلی دندانپزشکی می تواند باعث سندرم ورید اجوف تحتانی شود. دندانپزشک شما هر چند که به شما کمک می کند تا روی صندلی راحت باشید، اما از آنجایی که نمی توانید به طور معمول روی صندلی دراز بکشید، انجام اکثر روش ها می تواند در سه ماهه سوم سخت یا خطرناک باشد.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 1 =

تماس تلفنی و دریافت نوبت