روکش دندان در مقایسه با ایمپلنت: چه تفاوتی وجود دارد؟

نحوه استفاده از مسواک برقی
نحوه استفاده از مسواک برقی: راهنمای مرحله به مرحله
سپتامبر 12, 2023
ارتیاط بین دندان درد با سردرد
آیا دندان درد می‌تواند باعث سردرد شود؟
سپتامبر 27, 2023
نحوه استفاده از مسواک برقی
نحوه استفاده از مسواک برقی: راهنمای مرحله به مرحله
سپتامبر 12, 2023
ارتیاط بین دندان درد با سردرد
آیا دندان درد می‌تواند باعث سردرد شود؟
سپتامبر 27, 2023
نمایش همه

روکش دندان در مقایسه با ایمپلنت: چه تفاوتی وجود دارد؟

ایمپلنت دندان بهتر است یا روکش دندان

زمانی که تصمیم می‌گیرید از روش‌های دندانپزشکی زیبایی استفاده کنید، قطعا اولین سوالی که به ذهن شما می‌رسد این است که کدام روش برای دندان‌های شما مناسب‌تر است؟ در این مقاله، می‌خواهیم درباره تفاوت دو گزینه متداول در دندانپزشکی زیبایی یعنی روکش دندان و ایمپلنت صحبت کنیم.

لبخند هر فرد می‌تواند اطلاعات زیادی نظیر جذابیت، اعتماد به نفس و حتی حس شوخ طبعی  را در مورد شخصیت او آشکار کند. اما در صورت بروز مشکلات زیبایی مربوط به دندان، لبخند همچنین می‌تواند نشانه‌هایی از وجود مشکل در سلامت دندان‌ها باشد. بنابراین، مراقبت از دندان‌ها بسیار اهمیت دارد.

افرادی که با مشکلات دندانی روبه‌رو هستند، علاوه بر مشکلات اجتماعی، با خطر ابتلا به بیماری‌های لثه و پوسیدگی دندان‌ها نیز مواجه هستند. در این شرایط، دو گزینه متداول در دندانپزشکی زیبایی به کمک می‌آیند: ایمپلنت و روکش دندان.

ایمپلنت و روکش دندان از مزایا و معایبی برخوردارند و برای انتخاب بهترین گزینه، باید تفاوت‌های این دو روش را به دقت بشناسید. در این مقاله، ما شما را با دو روش روکش دندان و ایمپلنت آشنا می‌کنیم و به شما کمک می‌کنیم تا بهترین گزینه را با توجه به شدت آسیب‌دیدگی دندان خود انتخاب کنید.

مقایسه روکش دندان با ایمپلنت

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان، یک روش جراحی است که در آن دندان جایگزین با استفاده از ریشه‌ مصنوعی در استخوان فک کاشته می‌شود. ایمپلنت‌ها می‌توانند جایگزین یک دندان، چند دندان یا حتی کل دندان‌های داخل دهان شوند. ریشه‌های مصنوعی در ایمپلنت، عمدتا از تیتانیوم ساخته می‌شوند که یک فلز طبیعی در خاک است. عمل جراحی ایمپلنت دندان، توسط جراح دهان و فک و صورت در بیمارستان یا کلینیک‌های دندانپزشکی انجام می‌شود. قبل از آغاز عمل، شما بی‌حسی موضعی خواهید داشت و ممکن است از داروی آرام‌بخش برای افزایش راحتی شما نیز استفاده شود.

در روش جراحی ایمپلنت، ابتدا بافت لثه بیمار با یک محلول ضدعفونی کننده تمیز می‌شود. سپس ایمپلنت با استفاده از یک ابزار جراحی ویژه به نام استئوتوم در استخوان فک قرار داده می‌شود.

در طول عمل از بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود، بنابراین هیچ احساس دردی نخواهید داشت. بعد از قرار دادن ایمپلنت، حدود سه ماه زمان می‌برد تا بافت استخوانی اطراف آن به خوبی آماده شود تا تاج دندان یا پل‌ها در دهان کار گذاشته شود.

روکش دندان چیست؟

روکش دندان، یک پوشش نازک است که بر روی قسمت جلویی دندان‌ها قرار داده می‌شود. روکش‌های دندان معمولا از مواد سرامیکی یا کامپوزیت رزین مصنوعی ساخته می‌شوند. اگرچه اصلی‌ترین هدف استفاده از روکش‌ها بهبود ظاهر دندان‌های جلویی است، اما در برخی موارد می‌توان آنها را برای بهبود وضعیت دندان‌های عقبی نیز به کار برد. روکش‌های دندان معمولا در موارد زیر به کار برده می‌شوند:

1. ترمیم شکستگی یا ترک در دندان‌ها.

2. از بین بردن فاصله‌ بین دندان‌ها.

3. ردیف کردن دندان‌های نامرتب.

این مطلب را از دست ندهید!
فرق ایمپلنت دندان با لمینت و کامپوزیت دندان

4. رفع لکه‌های تیره روی دندان‌ها.

روکش‌های دندان می‌توانند با رفع مشکلات دندان باعث افزایش زیبایی آن شوند. یکی از مزیت‌های بزرگ روکش‌ها این است که دندانپزشکان می‌توانند از آنها برای درمان مشکلات مختلف مربوط به زیبایی دندان استفاده کنند.

روش انجام روکش دندان

روش انجام روکش دندان شامل مراحل زیر است:

ابتدا، دندانپزشک شما از یک بی‌حس کننده موضعی برای شروع فرایند درمان استفاده می‌کند. قرار دادن روکش بر روی دندان‌ها نیاز به اعمال فشار دارد. این کار ممکن است دردناک باشد، اما شما درد آن را احساس نخواهید کرد.

پس از آن، دندانپزشک شما قبل از نصب روکش بر روی مینای دندان شما، آن را به شکل دقیقی تغییر می‌دهد و صیقل می‌دهد. مدت زمان این فرآیند به تعداد ترمیم‌های مورد نیاز در طول یک جلسه بستگی دارد و ممکن است روند درمان شما بیش از یک جلسه به طول انجامد. بنابراین، مدت زمان انجام این روش متغیر است و به تعداد ترمیم‌ها در هر جلسه بستگی دارد. با این حال، هر جلسه معمولا حدود یک ساعت به طول می‌انجامد.

مزایای ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان

استفاده از ایمپلنت دندان به عنوان یک راه حل برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته، یک گزینه بسیار عالی است. ایمپلنت‌ها از ستون‌های کوچک تیتانیومی تشکیل شده‌اند و توسط پزشک متخصص در استخوان فک جا می‌گیرند. با گذشت زمان فلز تیتانیوم با فک جوش می‌خورد و در نهایت به یک بخش دائمی در دهان شما تبدیل می‌شود.

  1. ایمپلنت‌هابه علت اتصال محکم با استخوان فک، نیازی به تعویض مکرر ندارند که این امر ایمپلنت را از پروتزهای مصنوعی یا بریج‌های معمولی متمایز کرده است. این روش انتخاب ایده‌آلی برای افرادی است که بر هر دلیلی دندان‌های خود را ا دست داده‌اند.
  2. استفاده از ایمپلنت غذا خوردن را راحت‌تر می‌کند. دندان مصنوعی باعث گیر کردن غذا در پشت آن می‌شود، در حالی که در ایمپلنت این گونه نیست. این بدان معناست که ایمپلنت‌ها خطر خفگی را کاهش می‌دهند و خوردن را لذت‌بخش‌تر می‌کنند.
  3. ایمپلنت‌ها نسبت به پروتزهای مصنوعی پایدارتر هستند.
  4. ایمپلنت‌ها به استخوان فک متصل می‌شوند و خطر لق شدن دندان‌ها را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهند.
  5. ایمپلنت‌ها به دندان ظاهر طبیعی‌تری می‌دهند، زیرا ایمپلنت‌های دندانی با استخوان فک ادغام می‌شوند و  دقیقا شبیه دندان‌های از دست رفته شما هستند.
  6. ایمپلنت‌ها همچنین بیشتر شبیه دندان‌های طبیعی هستند و خوردن را بسیار لذت بخش تر می کند.
  7. علاوه بر این ایمپلنت‌ها خود سازگاری بالایی دارند، به این معنی که می‌توانند به خوبی با استخوان فک و بافت اطراف آن یکپارچه شوند.

معایب استفاده از ایمپلنت‌های دندانی

استفاده از ایمپلنت‌های دندانی به عنوان یک گزینه برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته، بدون شک یک گام مهم به سوی بهبود ظاهر و عملکرد دهان می‌باشد. با این حال، این روش نیز معایبی دارد:

  1. هزینه‌ی بالا: یکی از معایب اصلی ایمپلنت‌های دندانی هزینه‌ی بالای آنهاست. هزینه‌ی ایمپلنت دندان معمولا از 3000 دلار تا 10000 دلار و حتی بیشتر است که به پزشک متخصص شما و نوع ایمپلنت مورد استفاده نیز بستگی دارد.
  2. عوارض ممکن: على‌رغم اینکه ایمپلنت دندان در اکثر افراد عوارض جانبی ندارد، اما برخی بیماران ممکن است با مشکلاتی مانند عفونت‌ها و موارد دیگر مواجه شوند. به همین دلیل، انتخاب یک دندان‌پزشک ماهر و رعایت دقیق دستورالعمل‌ها بسیار حیاتی است.
  3. زمان بهبودی طولانی: فرایند کاشت ایمپلنت دندان معمولا حدود شش ماه طول می‌کشد. در این مدت، باید از لثه‌ها و بافت‌های نرم اطراف ایمپلنت به خوبی مراقبت شود تا احتمال وقوع عوارض کاهش یابد.
  4. مناسب نبودن برای همه: ایمپلنت‌های دندانی برای برخی از افراد مناسب نیست، به خصوص افرادی که بافت لثه‌ای کمی دارند. این موارد نیاز به ارزیابی دقیق توسط دندان‌پزشک دارند.
این مطلب را از دست ندهید!
روکش دندان عصب کشی شده چگونه و چرا انجام میشود؟

چه افرادی واجد شرایط انجام ایمپلنت دندانی هستند؟

اگر برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته اقدام کرده اید و ترجیح می‌دهید از دندان‌های مصنوعی متحرک استفاده نکنید، ایمپلنت دندان می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای شما باشد. اما به شرطی که دهان و دندان‌های شما در وضعیت مناسبی باشند و استخوان لازم برای پشتیبانی از ایمپلنت در فک شما وجود داشته باشد.

قبل از تصمیم به کاشت ایمپلنت دندان، حتما باید دندان‌ها و لثه‌های شما توسط دندانپزشک معاینه شود. پزشک متخصص دندانپزشکی می‌تواند تشخیص دهد که آیا استخوان کافی برای حمایت از ایمپلنت در فک شما وجود دارد یا نه. همچنین نباید هزینه این روند را نادیده بگیرید و باید آن را در محاسبات خود لحاظ کنید.

مزایای روکش دندان

روکش دندان

روکش‌های دندان، پوشش‌های نازک و شخصی‌سازی شده‌اند که روی سطح جلویی دندان‌ها قرار می‌گیرند و از موادی مانند سرامیک، رزین کامپوزیت یا ترکیبی از این دو ساخته می‌شوند. هدف اصلی استفاده از روکش دندان، بهبود ظاهر لبخند شما با حفظ ساختار طبیعی دندان‌هایتان است.

  1. افزایش زیبایی دندان‌ها: روکش‌های دندان از موادی مانند رزین کامپوزیت مصنوعی یا سرامیک طبیعی ساخته می‌شوند و به شما امکان می‌دهند ظاهر دندان‌های خود را بهبود ببخشید.
  2. مقاومت و دوام: روکش‌ها همچنین بسیار قوی و ماندگار هستند و می‌توانند به صورت شخصی‌سازی شده برای دندان‌های شما ساخته شوند.
  3. بهبود سلامت دندان‌ها: روکش‌ها به بهبود وضعیت دندان‌های شما کمک می‌کنند. همچنین، این روکش‌ها بادوام هستند و در مقابل ساییده شدن و شکسته شدن مقاومت دارند و برای افرادی که دندان‌های حساس دارند، بسیار مناسب هستند.
  4. درمان تغییرات رنگ دندان‌ها: اگر دندان‌های شما به دلیل عواملی مانند سیگار کشیدن یا مصرف قهوه لکه‌ شده‌اند، روکش‌ها می‌توانند به پوشاندن این تغییرات کمک کنند.
  5. مقرون به صرفه بودن: روکش‌ها یکی از راه‌های اقتصادی مناسب برای زیباسازی دندان‌ها هستند.
  6. مراقبت آسان: مراقبت و نگهداری از روکش‌ها بسیار آسان است. از آنجایی که این روکش‌ها به دندان‌های شما چسبیده‌اند، نگهداری از آن‌ها مانند دندان‌های طبیعی است.

معایب روکش دندان چیست؟

اگر به دنبال لبخند زیبا هستید، روکش‌ها می‌توانند یک انتخاب عالی باشند. اما قبل از مراجعه به دندانپزشک، مهم است که اطلاعات کافی در مورد روکش‌ها داشته باشید و معایب احتمالی آن‌ها را در نظر بگیرید.

  1. ماندگاری محدود: هرچند که روکش‌ها باعث زیبا دیده شدن دندان‌ها در طولانی مدت می‌شوند، اما باید در نظر داشته باشید که آن‌ها برای همیشه ماندگار نیستند. معمولً باید هر 10 تا 15 سال یک بار آن‌ها را تعویض کنید.
  2. زمان‌بر بودن فرایند درمان: فرایند انجام روکش دندان ممکن است زمان‌بر باشد و شما باید چند جلسه به دندانپزشک مراجعه نمایید تا دندان‌های خود را برای نصب روکش آماده کنید.
  3. خطرات بهداشتی: روکش‌ها در صورتی که به درستی نصب نشوند، ممکن است به سلامت دندان‌ها آسیب برسانند. این موضوع می‌تواند باعث آسیب و پوسیدگی دندان‌های زیر روکش شود، بنابراین انتخاب دندانپزشک ماهر بسیار حیاتی است.
این مطلب را از دست ندهید!
مراحل ساخت روکش دندان در لابراتور

چه کسانی واجد شرایط انجام روکش دندان هستند؟

روکش‌های دندان یک انتخاب عالی برای افرادی هستند که با مشکلات جزئی دندانی روبرو هستند و نیازی به روش‌های تهاجمی‌تر مثل ایمپلنت برای اصلاح دندان خود ندارند. علاوه بر این، برای بیمارانی که به دنبال انجام سریع اقدامات دندانپزشکی هستند، روکش‌ها یک گزینه عالی هستند.

  • مشکلات دندانی جزئی: اگر معایب کوچکی نظیر ترک خوردگی، فاصله بین دندان‌ها یا تغییر رنگ در دندان‌های خود دارید، روکش‌ها به عنوان راه حلی مناسب و موثر شناخته می‌شوند.
  • زمان کمتر در دندانپزشکی: اگر وقت کافی برای چندین جلسه ویزیت دندانپزشکی برای انجام روش‌های پیچیده ندارید، روکش‌ها یک گزینه‌ مناسب برای شما هستند. میانگین زمان ویزیت دندانپزشکی برای نصب روکش دندان حدود یک ساعت یا کمتر است.
  • دندان‌های حساس: در صورتی که دندان‌های حساسی دارید، می‌توانید به جای روش‌های دندانپزشکی که در آن از مواد بی‌حسی استفاده می‌کنند، روکش‌ها را در نظر بگیرید. این روش گزینه مناسبی برای افرادی است که دچار حساسیت دندانی هستند.

خطرات ایمپلنت دندان چیست؟

استفاده از ایمپلنت‌های دندانی به طور کلی با خطرات کمی همراه است. بیشترین عوارض معمول مرتبط با ایمپلنت‌های دندانی شامل التهاب لثه است. برخی از خطرات ایمپلنت شامل موارد زیر است:

  • التهاب لثه: یکی از شایع‌ترین عوارض ایمپلنت‌های دندانی، التهاب لثه است. عفونت می‌تواند به التهاب لثه منجر شود. این مشکل معمولا با استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها برطرف خواهد شد.
  • جابجایی محل ایمپلنت: در موارد نادر، ایمپلنت دندانی ممکن است از محل اصلی خود جابجا شود. در صورتی که چنین اتفاقی رخ دهد، دندانپزشک شما ممکن است نیاز به انجام روش‌های دیگری برای ترمیم ایمپلنت دندانی داشته باشد.

خطرات روکش دندان چیست؟

استفاده از روکش دندان به طور کلی با خطرات کمی همراه است. با این حال، برخی از افراد ممکن است در طول استفاده از روکش‌ها عوارضی نظیر حساسیت دندانی یا تغییر در ریشه آن را تجربه کنند که با مشاوره دندانپزشک می‌توان این مشکلات را بهبود داد.

  • حساسیت: روکش‌ها، لایه‌های نازکی هستند که بر روی دندان‌ها قرار می‌گیرند. این موضوع ممکن است باعث افزایش حساسیت دندان‌ها نسبت به تغییرات دمای دهان در حین نوشیدن یا مصرف مواد غذایی شود. این حساسیت معمولا موقتی است و به مرور زمان بهبود خواهد یافت.
  • تغییرات نیش: به علت فشار اضافی اعمال شده توسط روکش‌ها، ممکن است ریشه دندان‌ها دچار تغییراتی شوند. این تغییرات ممکن است باعث عقب نشینی بافت لثه و در برخی موارد شکستن زودهنگام روکش‌ها شوند.

نتیجه گیری

در زمان انجام تحقیق درباره ایمپلنت‌های دندانی، تصمیم‌گیری برای انتخاب بهترین روش درمانی، ممکن است چالش‌برانگیز باشد. ایمپلنت و روکش دندان، هر کدام مزایا و معایب خود را دارند. بدون شک، انتخاب بهترین روش به تمایلات و وضعیت دندان شما بستگی دارد . به هر حال، باید توجه داشت که روکش دندان عملکرد ضعیف‌تری در مقایسه با ایمپلنت دارد. اگر کارایی و عملکرد برای شما در اولویت قرار دارد، ایمپلنت دندان بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 + سه =

تماس تلفنی و دریافت نوبت