بوی بد دهان در بارداری: نشانه ها و روش های کنترل

درمان پوسیدگی دندان با لیزر
برداشتن پوسیدگی دندان با لیزر
ژوئن 10, 2020
رفع بوی بد دهان در صبح
رفع بوی بد دهان در صبح
ژوئن 20, 2020
درمان پوسیدگی دندان با لیزر
برداشتن پوسیدگی دندان با لیزر
ژوئن 10, 2020
رفع بوی بد دهان در صبح
رفع بوی بد دهان در صبح
ژوئن 20, 2020
نمایش همه

بوی بد دهان در بارداری: نشانه ها و روش های کنترل

بوی بد دهان در بارداری: نشانه ها و بهترین روش های کنترل

بارداری دوره ای از زندگی است که سرشار از سورپرایز است، برخی از این سورپرایزها خوب هستند و برخی دیگر بد. شما از اینکه بدنتان چگونه تغییر میکند تا برای آن موجود کوچک در رحمتان جا باز کند، قطعا شگفت زده میشوید. تغییرات درونی نمود بیرونی پیدا کرده که ممکن است خیلی هم خوشایند نباشند. برای مثال، بسیاری از خانم ها دچار مشکل بوی بد دهان در بارداری میشوند. با اینکه این مشکل هیچ ضرری به بدن شما نمیرساند، اما ممکن است شما را خجالتزده و ناراحت کند. ادامه ی متن را مطالعه کنید تا با علل نفس بد بو در دوران حاملگی آشنا شده و نشانه ها را بفهمید و روش های رفع بوی بد دهان را یاد بگیرید.

دلایل بوی بد دهان در بارداری

نفس بدبو یا هالیتوزیس، چیزی نیست جز گوگردی که هنگام تماس باکتری ها با ذرات مواد غذایی ایجاد می شود. این اتفاق به دلیل نوسانات سطح هورمونی با رشد جنین، در دوران بارداری تسریع می شود. برخی از دلایل بوی نامطلوب دهان در بارداری در ادامه آمده اند:

تغییرات هورمونی: تغییر سطح هورمون هایی مانند پروژسترون و استروژن در دوران بارداری باعث ایجاد پلاک می شود. پلاک حاوی باکتری هایی است که گوگرد تولید می کنند و در بعضی مواقع حتی می توانند باعث مشکلات لثه و یا التهاب لثه ها در دوران بارداری شوند.

کم آبی: اگر آب کافی ننوشید، ممکن است دچار کم آبی شوید. این کم آبی می تواند بر سطح بزاق تاثیر بگذارد و دهان شما را خشک کند، شرایطی که به آن زروستومیا میگویند. اگر خود را به نوشیدن آب کافی عادت ندهید، باقی مانده ی غذا و باکتری های ساطع کننده ی بو در دهان شما باقی میمانند. اینگونه شما دچار نفس بد بو میشوید.

این مطلب را از دست ندهید!
تشخیص بوی بد دهان توسط خود فرد

بی حالی صبحگاهی: بی حالی صبحگاهی یک نشانه ی حاملگی است که به تهوع و استفراغ و بد بویی دهان ختم میشود. همچنین بوی ناخوشایند اسیدهای معده و غذاهایی که کامل هضم نشده اند در دهان باقی مانده و باعث نفس بد بو می شوند.

کمبود کلسیم: پزشکان به شما پیشنهاد میدهند تا در دوره ی بارداری قرص کلسیم بخورید و غذاهایی که حاوی کلسیم زیادی هستند استفاده کنید تا بدنتان قوی تر شده و استخوان ها و دندان های کودکتان نیز خوب رشد کنند. اگر به قدر کافی کلسیم جذب نکنید، بدن شما ممکن است از کلسیم موجود در دندان هایتان استفاده کرده و باعث خراب شدن آنها شوند. این اتفاقات قطعا روی تنفس تاثیر گذاشته و باعث نفس بد بو میشوند.

عادت های غذایی و هضم کند: خوردن پیاز و سیر خام، تغییر در عادات غذایی، خوردن بی موقع غذا، خوردن اسنک های شیرین، همگی میتوانند به نوبه ی خود جزو عوامل ایجاد بوی بد دهان باشند. به علاوه، هضم کند هم باعث تولید گاز و آروغ زدن میشود.

مشکلات سلامتی: مشکلات سلامتی مانند دیابت، مشکلات کلیه، سینوزیت و عفونت های گلو نیز میتوانند عوامل ایجاد بد بویی دهان باشند.

نشانه های نفس بد بو در حاملگی

علل و نشانه های بوی بد در حاملگی

اصلا عجیب نیست که دچار مشکل بوی بد دهان شده باشید و از آن خبر نداشته باشید. اگر علائمی که در ادامه ذکر میشود را دارید، دچار تنفس بد بو یا در معرض ابتلا به آن هستید.

  • اگر زبان شما لایه ی محافظ ضخیمی دارد.
  • دهان شما تلخ است.
  • دچار خشکی دهان هستید.
  • گلویتان درد میکند.
  • روی دندانتان پلاک وجود دارد.
این مطلب را از دست ندهید!
درمان خونریزی لثه و بوی بد دهان

چگونه بوی بد دهان در دوره ی بارداری را از بین ببریم؟

برخی روش های رهایی از مشکل بوی بد دهان در دوره ی حاملگی در زیر آمده اند:

بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید: چه باردار باشید و چه نه، بهترین روش رهایی از بد بویی دهان رعایت بهداشت دهان و دندان است. حتما روزانه دوبار دندان های خود را نخ دندان کشیده و مسواک بزنید و حتی اگر نیاز بود پس از هر وعده ی غذایی این کارها را انجام دهید. خیلی محکم مسواک نکنید زیرا ممکن است مینای دندان را از بین ببرد و باعث پوسیدگی دندان شود. هر روز دهان خود را با آب نمک و یا آبلیمو بشویید تا بوی نامطبوع دهان از بین برود. به یاد داشته باشید، مشکلات دندان و بیماری های لثه می توانند روی جنین نیز تأثیر بگذارند.

مرتبا به دندانپزشک مراجعه کنید: برای اطمینان حاصل کردن از سلامتی دندان هایتان مرتبا به دندانپزشک مراجعه کنید. به طور مرتب چکاپ انجام دهید تا از مشکلات احتمالی پیشگیری کنید.

غذاهایی که منبع سرشار کلسیم هستند مصرف کنید: برای جلوگیری از مشکلات دهان و دندان، بهتر است در دوران بارداری، غذاهایی که منبع سرشار کلسیم هستند مصرف کنید. شیر و مشتقات آن باید بخشی از رژیم غذایی روزانه ی شما باشند. با پزشک خود مشورت کنید و اگر نیاز بود قرص کلسیم مصرف کنید.

از خوردن غذاهایی که بوی قوی دارند اجتناب کنید: بهتر است از خوردن غذاهایی که بوی قوی دارند، مانند پیاز، سیر و غذاهای تند که باعث نفس بد بو میشوند، اجتناب کنید. مصرف چای و قهوه را کم کنید و اگر ممکن بود پس از مصرف آنها دهان خود را بشویید. به همراه داشتن آبنبات لیمویی و نعنایی به هنگامی که در مجامع عمومی هستید هم راه حل خوبی است. به همچنین میتوانید پس از خوردن غذا، آدامس هایی که باکتری ها را از بین برده و بزاق دهان را افزایش میدهند، بجوید.

این مطلب را از دست ندهید!
علت سفیدی زبان و بوی بد دهان

همیشه آب کافی بنوشید: بهتر است برای جلوگیری از کم آبی که یکی از علل بوی بد دهان است، مقدار زیادی آب بنوشید. به علاوه، آب تولید بزاق را افزایش داده و باکتری ها را از بین میبرد.

در طول بارداری، خانم ها انقدر حواسشان را به رژیم غذایی و سلامتی خود میدهند که تقریبا مشکلات دهانی را فراموش میکنند. سلامتی دهان و دندان هم در این دوره ی نه ماهه بسیار مهم است و بهتر است برای داشتن کودکی سالم و برای جلوگیری از مشکلات احتمالی، مرتبا چکاپ انجام دهید. در مورد سلامت دهان و دندان در بارداری با پزشک خود صحبت کنید و با حفظ سلامتی خود، خود را برای یکی از مهم ترین دوره های زندگی خود آماده کنید.

آیا شما هم از مشکل بوی بد دهان در بارداری رنج میبردید؟ با استفاده از چه روش هایی این مشکل را از بین بردید؟ لطفا در بخش نظرات، روش های خود را برای ما بنویسید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × سه =

+
تماس تلفنی و دریافت نوبت