درمان بیماری لثه با لیزر مزایای زیادی را برای بیماران به ارمغان آورده است. به گفته ی آکادمی پریودنتولوژی آمریکا، بیش از 50 درصد از بزرگسالان امریکایی حداقل یکبار در طول عمرشان به بیماری های لثه مبتلا میشوند. بیماری لثه نوعی عفونت است که روی استخوان و بافت های لثه که دندان ها را در خود نگه میدارند، تاثیر میگذارد. طبق آمار انستیتوی ملی تحقیقات دندانپزشکی و جمجمه و صورت، بیماری لثه معمولا از عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، بیماری های مزمن مانند دیابت، مشکلات ژنتیکی و داروهای خاص ناشی میشود. در حال حاضر چندین روش درمانی خاص برای بیماری های لثه وجود دارند که بیمار میتواند روش مناسب را از میان آنها انتخاب کند.
درمان با لیزر یک روش درمانی بدون نیاز به جراحی است که در آن دندانپزشک با استفاده از لیزر به ناحیه ی عفونی دسترسی پیدا میکند و باکتری ها و بافت آلوده را از بین میبرد. درمان با لیزر یک گزینه ی عالی برای جراحی لثه است زیرا امکان درمان بدون برش و بخیه را فراهم میکند و بیمار هم کمترین سختی را میکشد. در این پست از نشانه های بیماری های لثه، روش از بین بردن بافت عفونی، چگونگی درمان با لیزر و کلینیک هایی که جراحی با لیزر انجام میدهند، صحبت خواهیم کرد.
بیماری لثه یک بیماری دهانی رایج است که اکثر مردم آن را نادیده میگیرند. علت این بیماری تجمع جرم و پلاک دندان است که میتواند منجر به تشکیل حفره های عمیق در اطراف دندان های شما شود. ذرات غذا و باکتری ها میتوانند در داخل حفره ها باقی بمانند و در نتیجه محیط مطبوعی برای بروز عفونت ایجاد کنند.
بدون شک، علائم بیماری های لثه موارد زیر هستند که شما باید مراقبشان باشید:
اگر هر یک از موارد بالا را مشاهده کردید باید برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید تا در مراحل اولیه مشکل شناسایی شده و از پیشرفت آن جلوگیری شود. به علاوه، ممکن است نیاز باشد تا برای درمان لثه با لیزر به یک متخصص مراجعه کنید.
هنگامی که به بیماری لثه مبتلا میشوید، لثه، به خصوص در خط لثه به دلیل وجود حفره های عمیق عفونی بین دندان ها و لثه، حالت خمیدگی پیدا میکند. دندانپزشکی با لیزر با کمک انرژی لیزر آن ناحیه ی عفونی باکتریایی را از بین میبرد.
در ادامه لیزر درمانی برای از بین بردن حفره ها، به صورت گام به گام توضیح داده شده است:
در درمان بیماری های لثه با لیزر که به آن لیزر درمانی لثه نیز گفته میشود، دندانپزشک از تکنولوژی لیزر برای دسترسی به بافت های عفونی و از بین بردن آنها استفاده میکند. زمانی که بافت آسیب دیده برداشته شد، و ریشه مشخص شد، پروسه ی جرم گیری ریشه شروع میشود. این پروسه شامل برداشتن تارتار و پلاکی است که در اطراف ریشه و زیر خط لثه ی شما ایجاد شده است.
سپس دندانپزشک ریشه را صاف میکند تا بخش های ناصافی که ممکن است باکتری ها را جذب کنند و باعث عفونت های بعدی شوند، از بین ببرد. ناحیه ی بین ریشه و لثه میتواند بعدا در طی پروسه ی درمان، دوباره بازسازی شود.
بر طبق انجمن دندانپزشکی امریکا (ADA)، امروزه بسیاری از دندانپزشک ها بیماران خود را برای درمان بیماری لثه به جای روش های جراحی سنتی، به لیزر درمانی (بدون جراحی) تشویق میکنند؛ دلیل این توصیه موارد زیر است:
پزشک ما یکی از دندانپزشک های خبره در زمینه ی لیزر درمانی و درمان تمام بیماری های لثه است. او دهان و دندان های شما را به صورت کامل بررسی کرده و در مورد اینکه لیزر درمانی برای شما مفید است و یا خیر، به شما مشاوره میدهد. اگر شما هر یک از علائم بیان شده در این مقاله را داشتید، از ما وقت مشاوره بگیرید.