درمان بوی بد دهان ناشی از معده و معرفی قرص
ژوئن 28, 2020تشخیص بوی بد دهان توسط خود فرد
جولای 4, 2020همراه با سینوزیت، گرفتگی و عفونت بینی، تب و سردرد، سرماخوردگی نیز میتواند باعث بوی بد دهان شود، که گاهی با احساس بوی بد دربینی همراه است. زمانی که عفونت سینوس اتفاق میافتد، تنفس نامطبوع اغلب اولین عارضهی تخلیهی ترشحات سینوسها به پشت گلو و حلق است. خوشبختانه، عفونت سینوس قابل درمان است و وقتی عفونت از بین رفت، هالیتوزیس یا احساس بوی بد در بینی نیز برطرف میشود.
بیشتر موارد سینوزیت ناشی از ویروس بوده و به خودی خود از بین می روند. سینوزیت ویروسی مسری است ، بنابراین برای جلوگیری از انتقال آن به افراد دیگر کوشا باشید.باکتریها و در موارد نادر قارچ نیز ممکن است عامل ایجاد سینوزیت باشند.
تشخیص سینوزیت از سرماخوردگی یا حساسیت کمی دشوار است، بنابراین دانستن علائم عفونت سینوس می تواند در یافتن بهترین درمان کمک کند.
در برخی موارد احساس بوی بد در بینی بعد از عمل جراحی بینی اتفاق میفتد. که ممکن زمان زیادی ادامه داشته باشد. این مشکل ممکن است بدلیل عفونت بوجود آمده باشد که باید توسط پزشک شما بررسی شود.
در این مقاله ما به علل و نشانه های سینوزیت و ارتباط آن با بد بویی دهان میپردازیم و راهکارهای مفیدی برای پیشگیری و درمان به شما ارائه خواهیم کرد.همچنین توضیحاتی درباره احساس بوی بد در بینی بعد از رینوپلاستی خواهیم داد.
عفونت سینوس
طبق توضیحات انجمن بینالمللی سلامت، عفونت سینوس زمانی رخ میدهد که مخاط ضخیم یا ساختارهای فیزیکی از تخلیهی مناسب سینوس جلوگیری کنند. سینوسها معمولا شامل ساختارهای پر از هوا در پشت گونه، چشم، پیشانی و بینی هستند و هیچ گونه باکتری یا عامل عفونی ندارند. با جریان هوا به داخل آنها، مخاط ضخیم از طریق موهای ریز حفرهی بینی حرکت میکند و به پشت گلو تخلیه میشود.
اما هنگام سرماخوردگی یا آلرژی مخاط بیشتری تولید میشود، یا پولیپ بینی، استخوان بینی و ساختارهای مشابه از تخلیهی این مخاط جلوگیری میکنند و اجازهی رشد باکتری، ویروس و قارچ را میدهند. شرایط خاص پزشکی که از عملکرد خوب موهای ریز در سینوس جلوگیری میکنند نیز میتوانند به این روش باعث ایجاد عفونت شوند.
در نهایت، سینوسهای آلوده به باکتری ملتهب هستند. سینوزیت حاد کمتر از 4 هفته طول میکشد، در حالی که سینوزیت مزمن ممکن است بیش از سه ماه طول بکشد.
علائم عفونت سینوس
علائم عفونت سینوس در ادامه بیان میشود:
1. درد و فشار سینوس
مایعات به دام افتاده در سینوس ها می تواند حفره های سینوس را پر کرده و باعث ایجاد درد و فشار شدید شود. سینوسها ممکن است به لمس حساس باشند. ممکن است فرد تمایل به عطسه داشته باشد اما قادر به انجام این کار نباشد.
درد می تواند در گونه ها ، اطراف چشم و بینی یا پیشانی باشد زیرا این مناطق در جایی هستند که سینوس ها هستند. خم شدن بیش از حد ممکن است درد را بدتر کند.
بعضی اوقات ، فشار و درد آنقدر شدید است که در خواب اختلال ایجاد می کند.
سینوزیت همچنین ممکن است باعث تورم بافت بینی شود.
2. سردرد
فشار و درد سینوزیت می تواند باعث درد در قسمت جلوی سر شود. برخی افراد می دانند که این درد در جای دیگر منعکس میشود و باعث بروز مشکلات گسترده تر یا حتی درد گردن می شود.
3. قطره پس از زایمان
قطره پس از زایمان مخاطی است که از بینی به پایین و پشت گلو فرو می رود. این مخاط میتواند باعث احساس کوفتگی و احتقان یا احساس فشار در گلو یا دهان شود.
4- احتقان
فرد مبتلا به عفونت سینوسی ممکن است به عفونت ویروسی یا معمولاً عفونت باکتریایی یا قارچی در سینوسهای خود مبتلا باشد. این معمولاً در شرایطی اتفاق می افتد که مایعات به دام افتاده در سینوس ها وجود داشته باشد که در آن ویروس ها ، باکتری ها یا قارچ ها رشد کنند. به دلیل ایجاد مایعات و التهاب ، احتمالاً فرد احساس احتقان می کند.
5- سرفه
یک عفونت سینوسی می تواند باعث بازگشت مخاط و مایعات در گلو شود که ممکن است باعث خارش گلو یا احساس پر شدن شود. برخی افراد به طور مکرر سرفه می کنند تا سعی کنند گلو را پاک کنند ، اما برخی دیگر سرفه غیرقابل کنترل را تجربه می کنند.
6. تب
تب نشانه آن است که بدن در حال مبارزه کردن با عفونت است. برخی از افراد با عفونت سینوس تب می کنند. علائم دیگر همراه با تب شامل لرز ، خستگی و درد عضلانی است.
7. مخاط رنگی روشن
ویروس ها ، باکتری ها یا قارچ های موجود در مخاط می توانند رنگ آن را تغییر دهند. افراد مبتلا به عفونت سینوس اغلب متوجه می شوند که سرفه یا خلط دارند و یا مخاطی که از بینی شان بیرون می آید شفاف است.
8- خستگی
مبارزه با عفونت سینوس ، انرژی زیادی از بدن می گیرد ، بنابراین معمولاً باعث احساس خستگی می شود. بعضی از افراد احساس خستگی می کنند زیرا نمی توانند به راحتی نفس بکشند یا درد دارند.
9. بوی بد دهان
مخاط مرتبط با عفونت سینوس ممکن است بوی بدی داشته باشد که می تواند باعث بو و بوی بد بو یا طعم بد دهان شود.
10. درد دندان
فشار شدید سینوس می تواند باعث ایجاد درد در لثه ها شود ، که می تواند منجر به درد دندان ، لثه یا درد عمومی در دهان شود.
11- درد مزمن سینوس
برخی از عفونت های سینوسی می توانند مزمن شوند. هر کس درد و فشار سینوسی را تجربه کند که چندین هفته طول بکشد و به آلرژی یا عفونت ربطی ندارد ممکن است دچار سینوزیت مزمن شود.
تنفس نامطبوع چگونه ایجاد میشود؟
سرماخوردگی با ایجاد خشکی دهان از طریق تنفس دهانی زمانی که بینی شما گرفته است، علت بوی بد دهان است. مخاط در سینوسهای عفونی، به خودی خود بوی نامطبوعی دارند و هوایی که نفس میکشید با آن در تماس است. مخاط عفونی از سینوسها خارج میشود و به سمت پشت گلو سرازیر میشود، جایی که با هوای بازدم برخورد میکند و بو از عفونت به نفس شما منتقل میشود.
شما میتوانید با مسواک کردن دهان دو بار در روز با خمیردندان فلوراید به بهبود بوی تنفس خود کمک کنید. هرچند این یک عادت مهمی است، اما کوتاه مدت است. بد بویی دهان شما شما تا زمان رفع عفونت سینوس از بین نمیرود. بیشتر عفونتهای سینوسی حاد خود به خود از بین میروند، اما درمانهای آزاد و بدون نسخه مانند قرصهای ضد حساسیت، اسپریهای بینی، آستامینوفن و قرص گلو درد میتوانند علائم را کاهش دهند. در نظر داشته باشید بایستی از استفادهی داروهای ضداحتقان بینی برای بیش از سه تا پنج روز اجتناب کنید. در عوض، به مقدار کافی نوشیدنی گرم بنوشید و تنها در صورت نیاز از بخور (دستگاه رطوبت ساز) یا اسپری بینی استفاده کنید.
اگر علائم بعد از دو تا سه هفته بهبود نیافت، یا اگر تجربهی سردرد، تب بالای 39 درجه یا تورم شدید اطراف چشم داشتید، پزشک خود را ملاقات کنید. پزشک میتواند آنتیبیوتیک برای عفونت باکتریایی یا با توجه به منبع مشکل، داروی مناسب را تجویز کند.
درمان بوی بد دهان بعلت عفونت سینوس
عفونت های سینوسی که عامل ایجاد بوی بد دهان نیز هستند،اغلب به خودی خود بدون درمان پزشکی از بین می روند. با این وجود برخی کارها را برای رفع علائم آن میتوانید در خانه انجام دهید.
برای درمان علائم سینوزیت با داروهای خانگی ، میتوانید:
- اعمال یک کمپرس گرم بر روی سینوس ها ، که با شل شدن مایعات در سینوس ها ، درد و فشار را کاهش می دهد.
- استفاده ازاسپری های شستشوی بینی یا شستشوی سینوس
- مصرف قرص آنتی هیستامین برای کاهش التهاب در سینوس ها.
- استفاده از اسپری ضد احتقان بینی برای پاکسازی سینوس ها و تسکین فشار کمک می کند.
بدون اینکه ابتدا با پزشک صحبت کنید، از مصرف داروهای ضد احتقان به مدت طولانی خودداری کنید زیرا در صورت استفاده طولانی مدت می توانند احتقان را بدتر کنند.
پیشگیری از عفونتهای سینوس
اگر به طور منظم عفونتهای سینوسی را تجربه میکنید، از پزشک خود دربارهی آزمایشات سیستمی بیشتر درخواست کنید. متخصص گوش و حلق و بینی میتواند سینوسهای شما را با دستگاه مخصوص، یا درخواست اِم آر آی (MRI) یا سیتی اسکن ارزیابی کند و ساختارهای سینوسهای شما را که حرکت مخاط را کند میکند، بررسی کند.
وقتی معاینهی دندان بطور کامل انجام شد اما هنوز تنفس نامطبوع دارید، ممکن است عفونت سینوس عامل آن باشد. در مواردی که لازم به ملاقات فوری با پزشک نیست، عفونت ممکن است خودبخود با مرور زمان از بین برود. با تلاش سریع برای درمان عفونت سینوسی خود، بوی دهان میتواند دوباره مطلوب شود، بنابراین میتوانید با کمترین عوارض جانبی ممکن، مشکل را برطرف کنید.
بوی بد بینی بعد از عمل جراحی بینی
- بخیه: تفاوتی ندارد نوع عمل بینی شما چه باشد. به هر حال شما بعد از عمل نیاز به بخیه زدن دارید. بخیه به خودش باعث بو نمیشود اما پس از مدتی با جذب پوسته ها در بینی ایجاد بوی بد میکنند. این پوسته پوسته شدن تا ۳ هفته طبیعی است. اما پس از ۲ ماه میتواند دلیل بوی بد بینی باشد.
- مخاط بینی: تجمع مخاط در بینی بعد از عمل ممکن است اتفاق بیفتد. فیزیولوژی بینی ۴ تا ۶ هفته طول می کشد تا به حالت عادی برگردد ، اما در این فاصله می توانید مخاط را با اسپری های داخل بینی پاک کنید.
- تامپون بینی: وجود جسم خارجی مانند تامپون نیز میتواند از دلایل احساس بد بویی بینی باشد. بهتر با پزشک مشورت نمایید.
این مقاله مایل به ارتقای درک و دانش موضوعات سلامت عمومی دهان است. این مطلب به عنوان جانشینی برای توصیهی متخصصان، تشخیص یا درمان در نظر گرفته نشده است. همیشه در جستجوی دریافت توصیه از دندانپزشک یا سایر مراقبین سلامت متبحّر در برخورد با هرگونه سوال مرتبط با شرایط پزشکی یا درمان، باشید.