درمان سیاهی لثه با لیزر(قهوه ای، بنفش، تیرگی)
اکتبر 7, 2020ترمیم دندان شکسته و مراحل درمان
نوامبر 4, 2020زبان بیش از هر بخش دیگری از دهان منبع باکتری است. اما بسیاری از افراد برای تمیز کردن زبان خود وقت صرف نمیکنند. اگر زبان خود را به درستی پاکسازی نکنید، تاثیرات منفی آن را خواهید دید. با تمیز کردن زبان از بوی بد دهان، خرابی دندان ها و داشتن زبان بد رنگ جلوگیری کنید. پس حتما زبان خود را به درستی تمیز کنید تا زبانی قرمز داشته باشید.
عوارض تمیز نکردن زبان
دندانپزشکان توصیه میکنند حداقل یکبار در روز بعد از مسواک زدن، زبان خود را تمیز کنید. تمیز نکردن منظم زبان میتواند عوارض زیر را داشته باشد:
- بوی بد دهان و تنفس
- بیماری لثه
- از دست دادن دندان
- از کار افتادن حس چشایی
- تغییر رنگ زبان
- پرزهای سیاه زبان
چگونه زبان خود را تمیز کنیم
قطعا همه دوست دارند زبانی قرمز و دهانی خوشبو داشته باشند. هرچند دلایل بوی بد دهان زیاد است اما یکی از مهمترین آنها عدم توجه به تمیز بودن زبان است. نگران نباشید!! در ادامه روش های موثری برای پاک کردن و تمیز نگاه داشتن زبان به شما خواهیم گفت.
شناخت زبان
۱- زبان خود را بررسی کنید. به بخش های مختلف آن توجه کنید. زبان سطح صاف و یکنواختی نیست و پستی و بلندی های روی آن میتوانند باکتری را به خود جذب کنند. نیمی از باکتری های موجود در دهان شما روی زبان شماست. اینگونه لایه ای روی زبان شما تشکیل شده که باعث ایجاد بیماری های متفاوتی میشود. زبان شما باید صورتی باشد، اگر اینطور نیست باید هر چه سریع تر ریشه ی مشکل را پیدا کرده و آن را از بین ببرید. اگر مشکلات زیر دارید حتما به متخصص دهان و دندان مراجعه کنید.
- نگرانی در مورد تغییر شکل زبان شما.
- لایه ای بیش از دو هفته روی زبان شما را پوشانده است.
- اگر دائما زبان درد دارید.
- نواحی سفید و یا لک روی زبان.
۲- از مزیت های تمیز کردن زبان آگاه شوید. تمیز کردن زبان، علاوه بر از بین رفتن بوی بد دهان، مزایای دیگری نیز برای شما خواهد داشت. بافت زبان از بین رفته و از ایجاد زبان پرزدار جلوگیری میشود. به همچنین، از بین رفتن باکتری باعث جلوگیری از ایجاد پوسیدگی دندان میشود. بهداشت دهان و دندان که تمیز کردن زبان نیز بخشی از آن است، روی سلامتی شما تاثیر زیادی دارد.
- از رشد بی رویه ی باکتری ها که باعث پوسیدگی دندان میشوند، جلوگیری میکند.
- از بوی بد دهان جلوگیری میکند.
- مزه ی خوراکی ها را بهتر میفهمید.
- به هنگام لبخند زیباتر به نظر میرسید.
۳- با دندانپزشک خود مشورت کنید. وی باید به درستی به سوالات شما پاسخ دهد. در جلسات درمانی ساکت ننشسته و سوال بپرسید. هیچکس نمیتواند جایگزین دندانپزشک شما شود. پزشک شما باید به تمامی سوالات شما به درستی پاسخ دهد.
انتخاب ابزار مناسب برای تمیز کردن زبان
۱- یک وسیله ی مناسب انتخاب کنید. زبان شورهای متفاوتی وجود دارند. مسواک های زبان شور یکی از متداول ترین مدل ها هستند. “تمیز کننده ی زبان” نیز وسیله ی دیگری است که با سطح صاف خود میتواند به تمیز کردن اصولی زبان کمک کند.
- تحقیقات نشان میدهد که تمامی این وسایل برای جلوگیری از ایجاد پلاک دندان هم مناسب هستند.
- برخی وسایل دیگر نیز وجود دارند که هم زبان را تمیز میکنند و هم سطح آن را صاف میکنند.
- به همچنین میتوانید از مسواک نیز برای تمیز کردن زبان استفاده کنید. روی زبان را همانند روی دندان ها مسواک بزنید.
۲- حواستان به جنس ابزار مصرفی باشد. وسایل شستشوی زبان از مواد اولیه ی مختلفی مانند فلز، پلاستیک و سیلیکون ساخته میشوند. شاید هیچکدام از این مواد مورد علاقه ی شما نباشند. بهتر است برخی از آنها را تست کنید.
- استیل ضد زنگ و مس دو نمونه از فلزات مورد استفاده هستند. میتوانید زبان شورهایی از این جنس را برای ضدعفونی شدن درون آب جوش قرار دهید.
- زبان شورهای پلاستیکی ارزان قیمت تر هستند اما دوام زیادی ندارند و باید مرتبا آنها را تعویض کنید.
- سطح سیلیکونی به تمیز کردن هر چه بهتر زبان کمک میکند.
۳- برندهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنید. شرکت های زیادی زبان شور تولید میکنند پس بهتر است به برندها و تفاوت آنها با یکدیگر دقت کنید. قیمت متفاوت، زیبایی و نظر کاربران دیگر میتوانند فاکتورهای موردنظر برای تصمیم گیری باشند. به هنگام خرید از فروشنده در مورد برندهای معروف تر سوال کنید.
۴- زبان شور بخرید. بسیاری از سوپرمارکت ها و داروخانه ها زبان شور میفروشند. میتوانید آنها را از فروشگاه خریده و یا آنلاین سفارش دهید. زبان شورهای مسی ساده، موثر و با طول عمر بالا هستند. به همچنین میتوانید از دندانپزشک و یا متخصص ارتودنسی در مورد بهترین زبان شورها سوال بپرسید.
تمیز کردن زبان
۱- زبان خود را بیرون بیاورید. اینگونه به سطح بیشتری از زبان دسترسی دارید. تا جایی که میتوانید زبان خود را تمیز کنید. اگر زبان خود را بیرون بیاورید، دیگر ناخودآگاه آن را جمع نخواهید کرد.
۲- زبان خود را از عقب به جلو تمیز کنید. این کار را مکررا انجام دهید. بهتر است که صبح و به صورت ناشتا زبان خود را بشویید. باید روزانه دو بار و همانند مسواک زدن زبان خود را تمیز کنید.
- زبان شور را محکم فشار ندهید و پوست زبان را جدا نکنید.
- همیشه از عقب به جلو تمیز کنید.
- با حوصله این کار را انجام دهید.
۳- دهان خود را آب بکشید. با استفاده از دهانشویه تمامی بخش های دهان خود را شسته و سپس آبکشی کنید تا تمامی ذرات اضافی از دهانتان خارج شده و نفس تان حس تازگی پیدا کند. سعی کنید دهانشویه را قرقره کنید تا تمامی سطح زبان تمیز شود.
- دهانشویه های الکلی دهان را خشک میکنند.
- اگر شرایط دهانتان مناسب نبود از دهانشویه های پراکسید هیدروژن استفاده کنید.
۴-به همین کار ادامه دهید. حالا که زبان شور دارید و روش استفاده از آن را میدانید، هر روزه به زبان خود توجه نشان دهید. تمیز کردن زبان بسیار مهم است. تمیز کردن زبان را جزو عادات روزانه ی خود کنید.