چگونه دهانی خوشبو داشته باشیم؟

زخم های دهان : علائم جدید کرونا
زخم های زبان و دهان علائم جدید کرونا
دسامبر 29, 2020
دارو و قرص برای درمان بوی بد دهان
داروها و قرص برای رفع بوی بد دهان کدامند؟
ژانویه 16, 2021
زخم های دهان : علائم جدید کرونا
زخم های زبان و دهان علائم جدید کرونا
دسامبر 29, 2020
دارو و قرص برای درمان بوی بد دهان
داروها و قرص برای رفع بوی بد دهان کدامند؟
ژانویه 16, 2021
نمایش همه

چگونه دهانی خوشبو داشته باشیم؟

چگونه دهانی خوشبو داشته باشیم؟

یقینا همه افراد دوست دارند که دهانی خوشبو داشته باشند. نفس بد بو صرف نظر از علت بوی بد دهان ، روی موقعیت بسیاری از افراد تاثیر منفی میگذارد. حدود ۱۲ درصد جمعیت دنیا مشکل جدی تری دارند: هالیتوزیس مزمن یا بوی بد دهان بصورت دائمی، که به کمبود اعتماد به نفس و ترس از ورود به جامعه می انجامد. خوشبختانه، اگر همیشه دهان خود را بشویید، غذاهای سالم بخورید و از خوشبو کننده های دهان استفاده کنید، نفس شما نیز بوی خوبی خواهد داشت.

در ادامه راهکارهایی برای خوشبو نگه داشتن دهان به شما ارائه خواهیم کرد.

گام نخست: تمیز نگه داشتن دهان

مسواک روزانه حداقل ۲ بار

۱) روزانه حداقل دو بار دندان ها و زبان خود را مسواک بزنید. شستشوی دندان ها باعث از بین رفتن باکتری های عامل بوی بد دهان و پوسیدگی دندان ها میشود. شستن زبان، مخصوصا پشت زبان را فراموش نکنید. بر اساس یک بررسی، شستشوی زبان تا 70 درصد بوی بد دهان را کاهش میدهد.

شستن دهان بعد از هر وعده غذایی

۲) پس از غذا خوردن دهان خود را با آب بشویید. قرقره کردن آب در دهان پس از غذا خوردن، باعث از بین بردن باقی مانده های غذا که عامل بوی بد دهان هستند، میشود.

کشیدن نخ دندان

۳) روزانه حداقل یک بار نخ دندان بکشید. نخ دندان به باقی مانده های غذا که مسواک به آنها دسترسی ندارد، دسترسی پیدا کرده و به همچنین پلاک ها –لایه های باکتری موجود روی دندان ها- را از بین میبرد. نخ دندان کشیدن از ابتلا به بیماری های پریودنتال که عامل دیگری برای بوی بد دهان هستند نیز جلوگیری میکند.

  • اگر میخواهید باقی مانده ی غذا که بین دندان هایتان گیر کرده را خارج کنید، از خلال دندان استفاده کرده و نفس خود را تازه کنید.
استفاده روزانه از دهانشویه

۴) روزانه حداقل یکبار دهانشویه قرقره کنید. دهانشویه از دندان های شما محافظت کرده و باکتری های عامل بوی بد دهان را از بین میبرد. بین 30 تا 60 ثانیه محلول را قرقره کنید و سپس یکبار دیگر این حرکت را تکرار کنید. قرقره کردن محلول در انتهای حلق و گونه ها نیز مهم است زیرا دسترسی به این نقاط با استفاده از مسواک و یا نخ دندان کار آسانی نیست.

  • دهانشویه های حاوی فلوراید باکتری ها را از بین برده و از پوسیدگی دندان نیز جلوگیری میکند.
  • قرقره کردن محلول حاوی هیدروژن پروکسید برای از بین بردن باکتری های عامل بوی بد دهان کاملا کاربردی است.
  • از مصرف دهانشویه های حاوی الکل خودداری کنید. این محلول ها دهان را خشک کرده و ممکن است مشکل بوی بد دهان را حاد کنند.
چکاپ دندانپزشکی هر ۶ ماه

۵) هر شش ماه برای چکاپ به دندانپزشک مراجعه کنید. دندانپزشک با جرم گیری پلاک های دندانی را از بین میبرد و دندان ها را برای حفره های احتمالی و بیماری های لثه که عامل بوی بد دهان هستند، بررسی میکند. اگر بوی بد دهان ناشی از بیماری هایی مانند عفونت سینوس و یا ریه، برونشیت، اختلال در متابولیسم، دیابت یا بیماری کبد یا کلیه باشد، دندانپزشک شما را به پزشک ارجاع میدهد.

این مطلب را از دست ندهید!
هالیتوفوبیا: ترس شدید از بوی بد دهان

گام دوم: خوردنی هایی که نفس شما را خوشبو میکنند، مصرف کنید.

نوشیدن آب و تازه نگه داشتن نفس

۱) آب زیادی بنوشید. عدم مصرف مایعات باعث خشکی دهان و بوی بد دهان میشود. آب همچنین می تواند مواد شیمیایی موجود در دهان یا روده را که باعث بوی بد دهان ناشی از روده می شوند، رقیق کند.

خوردن ماست

۲) ماست بخورید. تحقیقات نشان میدهند که مصرف روزانه 170 گرم ماست سطح ترکیبات ایجاد کننده ی بوی بد در دهان را کاهش میدهد. به طور کلی، به دنبال ماست حاوی باکتریهای فعال Streptococcus thermophilus یا Lactobacillus bulgaricus باشید.

خوشبو کردن دهان با میوه و سبزیجات

۳) میوه و سبزیجات مصرف کنید. میوه ها و سبزیجات حاوی فیبر به تمیز کردن دندان ها کمک می کنند، و به همچنین ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای موجود در آنها سلامت دندان ها را بهبود می بخشد. میوه هایی که در سلامت دندان های تاثیر زیادی میگذارند شامل موارد زیر هستند:

  • سیب: سیب حاوی مقدار زیادی ویتامین سی است که این ویتامین روی سلامت لثه ها تاثیر گذار است، و همچنین اسید مالیک موجود در سیب باعث سفیدی دندان ها میشود.
  • هویج: هویج که سرشار از ویتامین آ است، تاثیر زیادی روی استحکام مینای دندان دارد.
  • کرفس: جویدن کرفس باعث تولید بزاق شده، که این بزاق به خنثی سازی باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان کمک می کند.
  • آناناس: آناناس حاوی بروملین، آنزیمی که دهان را تمیز می کند، است.
از بین بردن بوی بد دهان با چای

۴) چای سیاه، سبز و یا گیاهی بنوشید. ثابت شده است که این چای ها باعث از بین رفتن باکتری های عامل ایجاد بوی بد دهان و پلاک میشوند.

مشکلات معده از عوامل بوی بد دهان

۵) ناراحتی معده را رفع کنید. ناراحتی معده می تواند منجر به آروغ زدن و در نتیجه ایجاد بوی بد دهان شود. از خوردن غذاهایی که باعث درد معده میشوند پرهیز کنید و یا اگر چنین غذاهایی خوردید، آنتی اسید نیز مصرف کنید. اگر نمیتوانید لاکتوز مصرف کنید، قرص های لاکتاز را امتحان کنید.

پرهیز از خوردن سیر و پیاز

۶) از مصرف غذاهای سرشار از سیر، پیاز و یا ادویه پرهیز کنید. این غذاها باعث ایجاد بوی بد دهان میشوند. پس از مصرف این غذاها، آدامس های بدون قند بجوید و مسواک بزنید تا نفس خود را خوشبو کنید.

کم کردن رژیم های کم کربوهیدرات

۷) مراقب رژیم های کم کربوهیدرات باشید. رژیم های غذایی کم کربوهیدرات منجر به کتوز – حالتی که در آن بدن به جای سوزاندن کربوهیدرات برای تامین انرژی، چربی میسوزاند – می شوند. این رژیم شاید برای سوزاندن چربی های شکمی مفید باشد، اما منجر به تولید ترکیبات شیمیایی عامل بوی بد دهان میشود. برای رفع این مشکل شما باید رژیم غذایی خود را تغییر دهید. به همچنین میتوانید به کمک روش های زیر بوی بد دهان را از بین ببرید:

  • مقدار زیادی آب بنوشید تا کتوزها را خنثی کند.
  • آدامس بدون قند و یا قرص نعنای کم شیرین بجوید.
  • برگ نعنا بجوید.
این مطلب را از دست ندهید!
چگونه به شخصی بگوییم دهانش بو میدهد؟

گام سوم: جلوگیری از عوامل دیگر بوی بد دهان

بررسی سینوس ها و مخاط انتهای حلق

۱) سینوس های خود را بررسی کنید. عفونت های سینوسی و یا آبریزش از عقب بینی (آبریزش بینی از پشت سینوس های موجود در گلو) عامل ایجاد 10 درصد از بیماری های بوی بد دهان هستند. راه های زیادی برای مقابله با این مشکل وجود دارند:

برای شستشوی سینوس های خ

  • به پزشک مراجعه کنید. ممکن است نیاز باشد برای درمان عفونت های سینوسی آنتی بیوتیک مصرف کنید.
  • از داروهای بدون نسخه برای خشک کردن سینوس ها و جلوگیری از تجمع مخاط استفاده کنید.
  • از اسپری نمکی برای رقیق شدن مخاط و دفع ساده تر آن، استفاده کنید.
  • برای شستشوی سینوس های خود از مایعات مخصوص شستشوی سینوس استفاده کنید.
برخی از داروها عامل بوی بد دهان هستند

۲) بدانید که برخی داروها باعث ایجاد بوی بد دهان میشوند. برخی داروها باعث خشکی دهان و بوی بد دهان میشوند، برخی داروهای دیگر نیز مستقیما روی بوی دهان تاثیر منفی میگذارند. به طور کلی مراقب مصرف داروهای زیر باشید:

  • فوفل.
  • هیدرات کلرال.
  • نیتریت ها و نیترات ها.
  • دی متیل سولفوکسید.
  • دی سولفیرام.
  • برخی از داروهای شیمی درمانی.
  • فنوتیازین ها.
  • آمفتامین ها.
مصرف سیگار و بد بو شدن دهان

۳) از مصرف سیگار خودداری کنید. سیگار باعث ایجاد بوی خاکستر در دهان شما میشود. تنها درمان دائمی برای این مشکل ترک سیگار است، اما شما میتوانید برای رفع مشکل خود نعنا بجوید و یا خوشبو کننده ی دهان مصرف کنید.

گام چهارم: از خوشبو کننده های دهان استفاده کنید.

خوشبو کردن دهان با مصرف آدامس های بدون قند

۱) برای خوشبو کردن دهان آدامس بدون قند بجوید. آدامس های حاوی زایلیتول مصرف کنید. باکتری های موجود در دهان به جای چسبیدن به دندان به قند مصنوعی آدامس میچسبند. آدامس همچنین باعث ترشح بزاق می شود، به جلوگیری از خشکی دهان کمک می کند و باکتری ها و ذرات غذا را از بین می برد. اطمینان حاصل کنید که آدامس بدون قند باشد.

تازه کردن نفس با اسپری های خوشبو کننده دهان

۲) از اسپری و یا قرص نعنایی برای تازه کردن نفس خود استفاده کنید. اطمینان حاصل کنید که محصول مصرفی بدون قند باشد. به دنبال زایلیتول به عنوان جایگزین شکر باشید. اگر از اسپری استفاده میکنید، مطمئن شوید که اسپری بدون الکل باشد؛ زیرا الکل باعث خشکی و بوی بد دهان میشود. به یاد داشته باشید که: اسپری و یا قرص نعنایی بوی بد دهان را به صورت موقتی و نه دائمی، از بین میبرد. اگر مجبور هستید به طور دائمی از خوشبو کننده های دهان استفاده کنید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

جویدن برگ نعنا برای خوشبو کردن دهان

۳) برای خوشبو کردن دهان، برگ گیاهان را بجوید. جویدن برگ نعنا روش خوبی برای خوشبو کردن دهان است؛ این برگ شامل روغنی است که برای از بین بردن بوی بد دهان موثر است. گیاهان دیگری که خواص ضد میکروبی دارند و به از بین بردن بوی بد دهان کمک میکنند، مریم گلی و اکالیپتوس هستند. شوید و جعفری هر دو سرشار از کلروفیل هستند که باعث خوشبو شدن دهان می شوند و علاوه بر این، به عنوان چاشنی بسیاری از غذاها مصرف میشوند.

  • دارچین و ریحان جزو گیاهان خوشبو کننده ی دیگری هستند که میتوانید از آنها بهره بگیرید.
جویدن برخی گیاهان برای خوشبو شدن دهان

۴) دانه و یا پوسته ی گیاهان را بجوید. گشنیز، هل، رازیانه و انیسون (بادیان رومی) همه نفس شما را تازه می کنند، اما در جویدن آنها زیاده روی نکنید. به خصوص انیسون، عطر خوبی دارد که میتواند بوی نامطبوع دهان را از بین ببرد. هل را بجوید ولی آن را قورت ندهید.

قرقره کردن جوش شیرین برای تازه کردن نفس

۵ ) جوش شیرین قرقره کنید. جوش شیرین خوشبو کننده ی طبیعی تنفس است. یک قاشق چایخوری جوش شیرین را درون یک فنجان آب بریزید و درون دهان خود قرقره کنید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 + بیست =

تماس تلفنی (مشاوره و نوبت دهی)