درمان خونریزی لثه: چرا لیزر بهترین درمان است؟

جراحی لثه با لیزر
جراحی لثه با لیزر در تهران و هزینه
آوریل 24, 2021
ترمیم دندان با لیزر بهترین روش رفع پوسیدگی دندان
ترمیم دندان با لیزر بهترین روش رفع پوسیدگی
می 11, 2021
جراحی لثه با لیزر
جراحی لثه با لیزر در تهران و هزینه
آوریل 24, 2021
ترمیم دندان با لیزر بهترین روش رفع پوسیدگی دندان
ترمیم دندان با لیزر بهترین روش رفع پوسیدگی
می 11, 2021
نمایش همه

درمان خونریزی لثه: چرا لیزر بهترین درمان است؟

خونریزی لثه

آیا لثه های شما به راحتی دچار خونریزی میشود؟ خونریزی لثه شایعترین علامت بیماری لثه است. همچنین میتواند بیانگر مشکلاتی در سلامتی شما باشد.

عواملی مانند مسواک زدن بیش از حد ، آسیب دیدگی ، بارداری و التهاب می تواند در خونریزی لثه نقش داشته باشد. التهاب لثه می تواند باعث قرمزی ، تورم و حساسیت شود و می تواند نشانه ای از بیماری پریودنتال مانند التهاب لثه یا پریودنتیت باشد.

شناسایی علت خونریزی لثه کلید تعیین مناسب ترین روش درمانی است. در صورتی که این مشکل ناشی از بیماری های لثه باشد باید چه کاری انجام داد؟ درمان خونریزی لثه با لیزر بهترین روش حل این مشکل است که در ادامه به آن میپردازیم.

علل خونریزی لثه

خونریزی لثه یکی از شایع ترین بیماری های لثه می باشد که می تواند علل مختلفی داشته باشد. با توجه به اهمیتی که این موضوع در سلامتی بدن دارد لازم است به سرعت مورد توجه قرار گرفته و علت آن بررسی شود.

در این بخش به معرفی برخی از دلایل عمده خونریزی لثه خواهیم پرداخت تا از این طریق دید روشنی در رابطه با درمان آن را در اختیار شما قرار دهیم.

ژنژویت

فعالیت مواد معدنی و باکتری های موجود در مواد غذایی باعث به وجود آمدن پلاک ها بر روی دندان ها می شود. این پلاک ها با عدم رعایت بهداشت دهان و دندان بیشتر شده و به سرعت رشد می کنند. رشد باکتری ها باعث آسیب به لثه شده و ممکن است عفونت یا بیماری های لثه را به وجود آورد. این عفونت با نام ژنژویت شناخته می شود که می تواند باعث خونریزی لثه نیز شود. بنابراین برای جلوگیری از ایجاد چنین بیماری لازم است توجه ویژه ای به بهداشت دهان و دندان شود.

پریودنتیت

این بیماری نوع پیشرفته تر بیماری ژنژویت می باشد. و هنگامی که به درمان به موقع ژنژویت اقدام نشود، این بیماری به وجود می آید. در واقع عفونت شدید در این بیماری بافت های دندان را مورد حمله قرار داده، آن ها را از بین برده و در نهایت باعث خونریزی لثه می شود.

کمبود ویتامین

هنگامی که دندانپزشک تشخیص دهد که خونریزی لثه در شما به علت بیماری ها و عفونت در ناحیه لثه نیست، این موضوع مطرح می شود که به وجود آمدن این بیماری بر اساس کمبود ویتامین های بدن می باشد. از همین رو در این مرحله لازم است آزمایش های لازم در این حوزه را انجام دهید. و در صورت کمبود ویتامین از مکمل ها و قرص های ویتامین طبق نظر پزشک خود استفاده نمایید.

دندان مصنوعی

در افرادی که از پروتزهای دندانی استفاده میکنند هر از گاهی خونریزی لثه دیده میشود. معمولا این مشکل بدلیل کوچک بودن دندان مصنوعی و فشار بیش از حد به لثه ها اتفاق میفتد.

انجام انواع اعمال دندانپزشکی

گاهی انجام برخی اعمال دندانپزشکی باعث حساسیت و آسیب لثه ها شده و ممکن است مشکلاتی را در این ناحیه برای شما به وجود آورد. برای مثال می توان به جراحی های لثه، عفونت ایمپلنت دندان، پروتز یا دندان مصنوعی و … در این مورد اشاره کرد.

علائم خونریزی لثه

علائم خونریزی لثه

با توجه به این که خونریزی لثه بر اثر چه علتی به وجود آمده باشد، می تواند علائم و درمان های مختلفی داشته باشد. اما اگر بخواهیم به طور کلی در رابطه با علائم این بیماری صحبت کنیم، می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

کمبود کدام ویتامین باعث خونریزی لثه می شود؟

کمبود کدام ویتامین عامل خونریزی لثه است؟
کمبود ویتامین c و k یکی از عوامل خونریزی لثه

ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که کمبود کدام ویتامین باعث به وجود آمدن این بیماری می شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت: ویتامین C یکی از ویتامین ها ضروری برای جلوگیری از بیماری های دهان و دندان می باشد. ویتامین C بافت های همبند لثه را حفظ میکند. و با تقویت فعالیت آنتی اکسیدانی، رادیکال های آزاد را از بین می برد. و به این ترتیب از تحلیل بافت ها و در واقع خونریزی در ناحیه لثه جلوگیری می کند.

ویتامین K یکی دیگر از ویتامین هایی است که کمبود آن در بدن می تواند باعث خونریزی لثه شود. با توجه به این که ویتامین K به عنوان ویتامین انعقاد کننده شناخته می شود، می تواند از خونریزی جلوگیری کند. در رابطه با ویتامین های که باعث درمان بیماری خونریزی لثه می شوند نمی توان ویتامین D را نادیده گرفت. این ویتامین به حفظ تعادل میکروبیوم روده کمک میکند. و در واقع در حفظ سلامت سیستم ایمنی موثر می باشد. و می تواند از خونریزی در ناحیه لثه جلوگیری کند.

این مطلب را از دست ندهید!
جراحی کیست لثه و دندان / ضایعه دهانی با لیزر

خونریزی لثه هنگام مسواک زدن

برای بسیاری از ما اتفاق افتاده است که هنگام مسواک زدن دچار خونریزی لثه شده باشیم. و در بیشتر مواقع هم می گوییم که دندان ها حساس شده اند. و علت خونریزی را این گونه بیان می کنیم و کمتر کسی به فکر مراجعه به پزشک در این مورد می افتد. اما باید بگوییم که این تصور اشتباه بوده و لازم است در مواجهه با چنین مشکلی به دندانپزشک مراجعه نمایید. همین موضوع که می گوییم دندان ها حساس شده اند می تواند بر اثر عوامل مختلفی باشد. و باید مورد درمان قرار گیرند. خونریزی لثه در هنگام مسواک زدن می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به بررسی برخی از این موارد خواهیم پرداخت.

ژنژویت

اگر باکتری های روی دندان توسط مسواک به طور کامل برداشته نشوند می توانند باعث ایجاد بیماری های لثه شوند. ژنژویت باعث التهاب و قرمزی لثه ها می شود و گاهی در هنگام مسواک زدن باعث خونریزی لثه می شود.

مصرف برخی دارو ها

بسیاری از دندانپزشکان معتقدند که مصرف برخی از دارو های رقیق کننده ی خون مانند آسپرین، وارفارین و هپارین می توانند احتمال خونریزی در لثه را به وجود آورند. علاوه بر این دارو هایی مانند دارو های قلبی، ضد بارداری و ضد افسردگی می توانند میزان بزاق دهان را کاهش دهند. و از این طریق باعث پیشرفت بیماری های پریودنتال شوند. در واقع با افزایش فعالیت باکتری های دهان و دندان منجر به خونریزی شوند.

استفاده نادرست و نامرتب از نخ دندان

گاهی استفاده نامنظم از دندان باعث ایجاد خونریزی در ناحیه لثه می شود. برای مثال اگر چند روز از نخ دندان استفاده نکنید و بعد از چند روز برای حذف پلاک های میکروبی از نخ دندان استفاده کنید ممکن است در دهان خود شاهد خون باشید. البته بعد از یک هفته استفاده ی مرتب از نخ دندان این مشکل حل خواهد شد.

استفاده از مسواک جدید

استفاده از مسواک های جدید که نسبت به مسواک های قبلی شما زبرتر باشدن می توانند باعث ایجاد خونریزی در لثه ها شوند. مسواک های نرم یا متوسط می توانند انتخاب بهتری برای حذف پلاک های میکروبی باشند.

تغییرات هورمونی

معمولا بسیاری از خانم ها در دوران قاعدگی، بارداری و یائسگی دچار تغییرات هورمونی می شوند. که این تغییرات هورمونی می تواند منجر به خونریزی لثه شود. تغییرات هورمونی باعث افزایش میزان جریان خون در لثه ها میشود. و در نتیجه التهاب و حساسیت را در لثه ها به وجود می آورد. برای بسیاری از خانم ها پیش آمده که مدتی قبل از قاعدگی دچار التهاب لثه شده و این تورم با آغاز دوران قاعدگی فروکش می کند.

دیابت

هنگامی که فردی به بیماری دیابت مبتلا باشد بدن او توانایی مقابله با باکتری ها را ندارد. و همین موضوع باعث بالا رفتن احتمال بیماری لثه می شود. همچنین قند خون بالا در چنین افرادی باعث می شود که دوره ترمیم و بهبود بیماری های لثه طولانی تر از افراد عادی باشد.

علت خونریزی لثه در اول صبح

علت خونریزی لثه در اول صبح

برخی افراد هنگام مراجعه به دندانپزشک این موضوع را مطرح می کنند که دهانشان در اول صبح طعم خون می دهد. با توجه به این که حس کردن طعم خون در اول صبح می تواند ناخوشایند باشد. لازم است به درمان آن توجه ویژه ای شود. اما همان طور که می دانید قبل از درمان باید علت این موضوع را بررسی کرد. عمده علت این موضوع را می توان عدم رعایت بهداشت دهان و دندان دانست. اگر شب به هنگام خواب دندان ها به خوبی با مسواک و نخ دندان تمیز نشوند فعالیت باکتری ها به مرور زمان می توانند باعث التهاب لثه ها شده و همین مورد در نهایت منجر به خونریزی لثه می شود.

خونریزی لثه در خواب

برخی از افراد با این مشکل رو به رو هستند که در موقع خواب طعم خون در دهانشان حس می شود. همین مشکل باعث می شود که در طول شب خواب آرامی نداشته باشند. در طول شب میزان رطوبت دهان به دلیل عدم استفاده از آب و مواد غذایی کاهش می یابد. و زمینه برای فعالیت باکتری ها فراهم می شود. هنگامی که فعالیت این باکتری ها افزایش می یابد لثه را مورد حمله قرار می دهند. و باعث التهاب و تورم در آن می شود. که این موضوع بعد از گذشت مدتی باعث خونریزی لثه در هنگام خواب خواهد شد.

خونریزی لثه و سرطان خون

خونریزی لثه و سرطان خون

یکی از علائم سرطان خون، خونریزی لثه است. موضوع مشخصی که در سرطان خون وجود دارد این است که میزان پلاکت خون به صورت قابل توجهی کاهش پیدا می کند. از طرف دیگر می دانیم که پلاکت یکی از موارد مهم در متوقف کردن خونریزی می باشد. با توجه به این که در افراد مبتلا به سرطان خون، پلاکت ها توان جلوگیری از خونریزی را ندارند شاهد خونریزی در ناحیه لثه و دندان ها هستیم.

این مطلب را از دست ندهید!
چگونه فورا خونریزی لثه را متوقف کنیم؟

بین افرادی که تحت درمان های پرتو یا شیمی درمانی قرار می گیرند هم خونریزی لثه و عارضه های دهانی شایع می باشد. پرتودرمانی و شیمی درمانی از رشد و یا شکل گیری سلول های جدید جلوگیری کرده و یا رشد آن را کند میکند.همین موضوع باعث می شود که سلول های پوشاننده ی حفره های لثه تحت تاثیر قرار گرفته و فرآیند رشد و ترمیم سلول ها کند شود. از سوی دیگر این روش های درمانی باعث آسیب به غدد بزاقی شده و تعادل باکتریایی را در دهان بر هم می زند. که در نهایت همه ی این موارد منجر به خونریزی لثه می شود.

خونریزی لثه در کودکان

مهم ترین علت خونریزی های لثه در کودکان را می توان وجود بیماری  لثه بیان کرد که در اثر عدم حذف پلاک ها از روی دندان ها به وجود می آید. با توجه به این که گاهی خونریزی در ناحیه لثه در کودکان می تواند بر اثر دلایل جدی و مهم باشد لازم است به سرعت مورد بررسی قرار گیرد.

در ادامه برای آشنایی بیشتر به بیان برخی از دلایل خونریزی های لثه در کودکان خواهیم پرداخت.

آسیب دیدگی

این آسیب ها می توانند بر اثر ترومای ناشی از ضربه، اجسام خارجی، تمیز کردن لای دندان ها، مسواک زدن نامناسب، استفاده از نخ دندان به صورت نامناسب، تحریک ناشی از اسید ها و یا مواد شیمیایی در مواد غذایی و داروها  و … باشد.

مسواک جدید

استفاده از مسواک هایی با موی سفت می تواند باعث آسیب به لثه و خونریزی آن در کودکان شود. بنابراین در خرید مسواک برای کودکان لازم است میزان سفت بودن آن را کنترل نمایید. همچنین توجه داشته باشید که کودکتان با فشار زیاد مسواک نزند تا آسیبی به لثه وارد نشود.

نخ دندان

اگر کودک شما به تازگی شروع به استفاده از نخ دندان کرده باشد احتمال خونریزی لثه وجود خواهد داشت. این موضوع می تواند به علت بی احتیاطی در استفاده از نخ دندان و یا استفاده نامناسب از آن باشد.

اختلالات خونی

یکی از مهم ترین علل خونریزی لثه در کودکان می تواند اختلالات انعقاد خون، هموفیلی، کاهش عامل انعقادی و سرطان خون باشد. به همین دلیل اگر خونریزی در ناحیه لثه ادامه دار باشد لازم است تمام این موارد مورد بررسی قرار گیرند.

اختلالات سیستمیک

برخی اختلالات سیستمیک مانند اختلال کلیوی، کبدی، قلبی، عروقی و دیابت می تواند منجر به خونریزی در ناحیه لثه در کودکان شود.

خونریزی لثه بعد از جراحی دندان

ممکن است بعد از جراحی دندان شاهد خونریزی در ناحیه لثه باشید. هنگامی که خونریزی لثه بعد از جراحی دندان به وجود می آید بعد از زمان کوتاهی در محل آن لخته خون به وجود می آید که از خونریزی بیشتر جلوگیری می کند. برای این که بتوانید از خونریزی را بعد از جراحی دندان کنترل نمایید بهتر است از کار هایی که گفته خواهد شد کمک بگیرید.

  • استفاده از چای کیسه ای
  • محدود کردن فعالیت بدنی
  • استفاده از عصاره چای سبز
  • عدم استفاده از سیگار
  • استفاده از دو بالش در زیر سر به هنگام خواب

درمان خونریزی لثه در بارداری

درمان خونریزی لثه در بارداری

در دوران بارداری لثه ها بسیار حساس، متورم و قرمز می شوند. و ممکن است هنگام مسواک زدن و یا استفاده از نخ دندان دچار خونریزی شوند. از دلایل آن می تواند تغییرات هورمونی باشد که غشا مخاطی و سینوس ها را مسدود کرده و باعث خونریزی می شود. برای رفع این مشکل بهتر است در دوره بارداری تحت نظر پزشک باشید. بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده، استفاده از دهان شویه را فراموش نکنید و در نهایت رژیم غذایی مناسبی داشته باشید.

رژیم غذایی مناسب در بارداری یکی از مهم ترین مسائل می باشد که باید مورد توجه قرار گیرد. اگر می خواهید از مشکلات لثه در این دوران در امان باشید لازم است مصرف قند ها را محدود کرده و به جای آن از مواد غذایی که حاوی کلسیم و انواع ویتامین باشد، استفاده کنید.

درمان خانگی خونریزی لثه

در برخی مواقع اگر خونریزی لثه مربوط به بیماری های داخلی، التهاب و عفونت لثه نباشد می توان آن را با روش های خانگی درمان کرد. در این مواقع میتوانید از روغن سیاه دانه یا میخک استفاده نمایید.برای این کار چند قطره روغن را بر روی لثه بمالید و ماساژ دهید.

توجه داشته باشید درمان خونریزی لثه باید توسط دندانپزشک انجام شود. درمان های خانگی فقط در موارد بسیار خفیف و اولیه استفاده میشود. در بسیاری از مواقع بیماران بدلیل عدم مراجعه زودهنگام و درمان خودسرانه فرصت طلایی درمان را از دست میدهند. و متحمل جراحی های پیچیده و هزینه های سنگین میشوند.

این مطلب را از دست ندهید!
درمان سیاهی لثه با لیزر(قهوه ای، بنفش، تیرگی)

جرم گیری دندان برای درمان خونریزی لثه

همان طور که گفته شد یکی از عمده دلایل خون ریزی لثه وجود باکتری های فعال بر روی دندان ها می باشد که اگر به موقع از روی دندان ها پاک نشوند می توانند عواقب جدی تری به دنبال داشته باشند. از همین رو لازم است به موقع اقدام به حذف این پلاک ها از روی دندان ها نمود. یکی از راه های حذف باکتری های موجود از روی دندان ها جرم گیری دندان می باشد. جرم گیری دندان تمام باکتری های موجود که بر روی دندان ها وجود دارند را از بین برده و از پیشروی آن ها بر روی لثه جلوگیری می کند.

در موارد پیشرفته تر خونریزی لثه، درمان با لیزر پیشنهاد میشود.

خمیر دندان مخصوص خونریزی لثه

خمیر دندان مخصوص خونریزی لثه

انتخاب بهترین نوع خمیردندان گاهی اوقات می تواند باعث سردرگمی شما شود. نکته مهمی که باید بخاطر بسپارید این است که خمیر دندان فقط یک مکمل برای از بین بردن کامل پلاک فیزیکی با مسواک و نخ دندان است. محصولاتی از این قبیل می توانند کمک کننده باشند. اما برای رفع مشکل هیچوقت به آنها اعتماد نکنید.

درمان خونریزی لثه با لیزر

درمان خونریزی لثه با لیزر

استفاده از لیزر به عنوان یکی از درمان های نوین در حوزه دندانپزشکی می باشد. در برخی مواقع میزان بافت های عفونی موجود بر روی دندان ها و لثه بیش از حد معمول میباشد. به طوری که نمیتوان آن را با روش هایی مانند جرم گیری از بین برد، از لیزر استفاده می کنند.

استفاده از لیزر برای درمان خونریزی لثه را می توان یکی از بی خطر ترین روش های درمانی معرفی کرد که تورم لثه را از بین برده و سرعت بهبودی را نیز به صورت چشمگیری افزایش می دهد. برای این کار بعد از پاکسازی سطح دندان و لثه از جرم، لیزر را به صورت متناوب بر روی آن می تابانند. در واقع با این کار هم لثه ضدعفونی می شود و هم عمل خونرسانی و ساخت و ساز در لثه بهبود می یابد.

مزایای درمان خونریزی لثه با لیزر

هنگامی که استفاده از یک روش درمانی افزایش می یابد دلیل استفاده از آن را می توان مزایای آن بیان کرد. به این ترتیب می توان گفت درمان خونریزی لثه با لیزر هم مزایایی دارد که باعث استفاده ی روزافزون از آن شده است. در ادامه به برخی از مزایای درمان با لیزر اشاره خواهیم کرد.

  • از بین رفتن سریع خونریزی و بسته شدن پاکت عمیق پریودنتال
  • از بین رفتن درد و ناراحتی های ناشی از مشکلات لثه
  • از بین رفتن احتمال سست شدن دندان ها
  • افزایش سرعت درمان
  • افزایش میزان موفقیت درمان

درمان خونریزی لثه و بوی بد دهان

ازتباط بوی بد دهان و خونریزی لثه
خونریزی لثه از علائم جدی نفس بدبو

بوی بد دهان از جمله مشکلاتی است که باعث کاهش اعتماد به نفس در فرد می شود و به همین دلیل درمان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. اما قبل از درمان باید علت این موضوع مشخص شود. خون ریزی لثه یکی از مهم ترین علائم بوی بد دهان است. هنگامی که میزان باکتری های فعال بر روی دندان و لثه افزایش پیدا می کند باعث خونریزی در ناحیه لثه می شود. که اگر این باکتری ها به موقع حذف نشوند می توانند به فعالیت خود ادامه داده و ترکیبات گوگرد دار از خود آزاد کنند. که همین ترکیبات می تواند منجر به بوی بد دهان شوند. از همین رو لازم است به درمان بیماری لثه توجه ویژه ای شود تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل آید.

برای رزرو نوبت درمان خونریزی لثه و درمان قطعی بوی بد دهان با لیزر با ما تماس بگیرید.

سئوالات متداول

آیا خونریزی لثه می تواند نشانه مشکلی جدی باشد؟

خونریزی یا تورم لثه می تواند علامت هشدار دهنده دیابت نوع 1 یا 2 باشد. زمانی که دچار این بیماری هستید دهان شما قدرت کافی برای مقابله با باکتری ها را ندارد. بنابراین احتمال ابتلا به عفونت هایی مانند بیماری لثه بیشتر است.

چه بیماری هایی می توانند باعث خونریزی لثه شوند؟

مسواک زدن نامناسب
تغییرات هورمونی در دوران بارداری.
دندان مصنوعی نامناسب یا سایر وسایل دندانپزشکی.
نخ دندان کشیدن نامناسب.
عفونت ، که می تواند در دندان یا لثه باشد.
سرطان خون
اسکوربوت ، کمبود ویتامین C.

آیا استرس می تواند باعث خونریزی لثه شود؟

اضطراب میتواند بر سلامت دهان و دندان شما تاثیرگذار باشد.استرس باعث ایجاد التهاب در بدن میشود، که میتواند عاملی برای خونریزی باشد.

چرا لثه های من بطور ناگهانی خونریزی میکنند؟

خونریزی لثه ممکن است نشانه عدم رعایت مناسب بهداشت دندان باشد. در صورت تجمع پلاک در امتداد خط لثه ، لثه ملتهب و دچار خونریزی می شود. اگر به اندازه کافی مسواک یا نخ دندان نکشید ، باکتری ها گسترش می یابند و باعث پوسیدگی دندان یا بیماری لثه می شوند.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × 1 =

تماس تلفنی و دریافت نوبت