عوارض روکش دندان: درد، حساسیت، خطرات و موارد دیگر

لمینت دندان در دوران بارداری
لمینت دندان در دوران بارداری
نوامبر 21, 2023
چرا لثه من در اطراف یک دندان متورم شده است؟
چرا لثه من در اطراف یک دندان متورم شده است؟
دسامبر 10, 2023
لمینت دندان در دوران بارداری
لمینت دندان در دوران بارداری
نوامبر 21, 2023
چرا لثه من در اطراف یک دندان متورم شده است؟
چرا لثه من در اطراف یک دندان متورم شده است؟
دسامبر 10, 2023
نمایش همه

عوارض روکش دندان: درد، حساسیت، خطرات و موارد دیگر

عوارض روکش دندان

در بخش های گذشته شما با روکش دندان، انواع روکش و روش های انجام روکش آشنا شدید. حال شما ممکن است علاقه مند به آشنایی با عوارض روکش دندان باشید. این مقاله شما را به هدفتان نزدیک خواهد کرد و به کنجکاوی شما در مورد عوارض روکش دندان پاسخ خواهد داد.

تمام جراحی ها و عمل ها دارای عوارض می باشند، انجام روکش به شما کمک می کند تا دندان های درخشان و سالمی را داشته باشید. اغلب برای افرادی که قصد روکش کردن دندان های خود را دارند، شناخت عوارض آن قبل از جراحی اهمیت زیادی دارد.

در این مقاله قصد داریم تا شما را با تمامی عوارض روکش دندان مانند: درد، حساسیت، خطرات و موارد دیگر آشنا کنیم. در نهایت شما با شناسایی به موقع این عوارض می توانید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید و هر چه سریع‌تر عوارض را برطرف کنید.

رایج ترین عوارض روکش دندان (veneers)

همانطور که گفته شد، روکش دندان هم مانند دیگر جراحی های دندان پزشکی دارای عوارضی می باشد. در این مقاله با برخی از رایج‌ترین عوارض احتمالی این روش آشنا خواهید شد. برخی از آنها عبارتند از:

  • مشکل در عدم تطابق رنگ دندان
  • حساسیت دندان
  • التهاب لثه
  • خرابی پالپ دندان ناشی از ضربه زدن
  • پوسیدگی احتمالی
  • کارایی بد روکش
  • واکنش و حساسیت به بیهوشی
رایج ترین عوارض روکش دندان

در ادامه با این عوارض و نحوه برطرف کردن آنها بیشتر آشنا خواهیم شد.

مشکل در عدم تطابق رنگ دندان

گاهی اوقات روکش دندان ها به خوبی بر روی دندان ها قرار نمی گیرند و همین امر سبب عدم تطابق رنگ در دندان ها می شود. به عبارت دیگر اگر دندان های شما تیره تر به نظر می رسد یا احساس می کنید اطراف روکش فاسد شده است، فورا به پزشک مربوطه مراجعه کنید و از چنین نامنظمی هایی جلوگیری کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر شما می توانید به مقاله های عدم تطابق رنگ ناشی از روکش مراجعه کنید و با شناسایی به موقع از چنین مشکلاتی جلوگیری کنید.  

دلیل حساسیت دندان

برداشتن مینای دندان (enamel) در این روش زیبایی دندان پزشکی ممکن است باعث به وجود آمدن حساسیت شود. مینای دندان یک ماده قوی است که از دندان ها در برابر عوامل خارجی و حساسیت های مختلف محافظت می کند. به طور کلی برداشتن enamel سبب حساسیت دندان ها در هنگام صرف غذا و نوشیدنی های بسیار سرد یا گرم می شود. البته جای هیچگونه نگرانی نمی باشد، زیرا این مشکل به راحتی قابل حل شدن است. برای برطرف شدن حساسیت دندان ها از مصرف غذا یا نوشیدنی های بسیار سرد و گرم خودداری کنید. شما همچنین می تواند از خمیر دندان های ضد حساسیت استفاده کنید. توصیه می شود که در مورد برطرف کردن حساسیت دندان های خود با پزشک مربوطه مشورت کنید.

این مطلب را از دست ندهید!
اینله و انله دندان چیست و چه نیازی به آن است؟

آیا روکش ها باعث ایجاد دندان های حساس می شوند؟

برخی از افراد تصور می کنند که کامپوزیت دندان یا لمینت دندان سبب حساس شدن دندان های آنها خواهد شد. این تصور کاملا اشتباه می باشد. اغلب از روکش ها به عنوان یک محافظ برای دندان های آسیب دیده استفاده می‌شود. حساسیت روکش ها کاملا موقتی است و معمولا در عرض یک هفته این حساسیت ها از بین خواهد رفت. اگر دندان هایتان در اثر روکش حساس شده است، توصیه می شود که کمی صبر کنید تا دندان هایتان به روکش عادت کند. در صورت طولانی شدن حساسیت بهتر است که پزشک خود را از این موضوع مطلع کنید.

التهاب لثه ها ناشی از روکش دندان

التهاب لثه یکی از رایج ترین عوارض روکش دندان است. این موضوع کاملا طبیعی می باشد زیرا دندان های شما هنوز با روکش ها سازگار نشده اند. بنابراین در هنگام غذا خوردن ممکن است احساس ناراحتی کنید. التهاب های لثه در مدت زمان طولانی خطرناک است. اگر مسکن های تجویز شده توسط دندان پزشک اثری نداشتند و بعد از گذشت یک هفته همچنان لثه هایتان التهاب داشت، فورا به پزشک مربوطه مراجعه کنید.

گاهی اوقات التهاب لثه ها به دلیل مقدار زیاد چسب می باشد، برخی از دندان پزشکان برای اطمینان از چسبیدن کامل روکش از چسب بیشتری استفاده می کنند. اگر برای اصلاح این موضوع به پزشک مراجعه نکنید، ممکن است که لثه های شما عفونت کند. 

خرابی پالپ دندان ناشی از ضربه زدن به دندان

پزشکان اغلب برای انجام روکش دندان یک فضایی را در قسمت خارجی دندان ایجاد می کنند. به عبارت دیگر برای انجام روکش قسمتی از مینای دندان را برش می دهند. این موضوع می تواند سبب ضعیف شدن دندان ها و ایجاد ضربه به آنها شود. بنابراین با انجام روکش ممکن است که دندان های شما کمی حساس تر از قبل شوند و ممکن است پالپ داخلی انها آسیب ببینند.

در حقیقت پوسیدگی دندان و خرابی پالپ زمانی اتفاق می افتد که پزشک مینای بیش از اندازه ای را برش میزند. از مهمترین عوارض ناشی از برش بیش از حد مینای دندان می‌توان به تغییر رنگ، درد، بوی بد دهان و جوش‌های نا منظم روی لثه اشاره کرد. اگر به موقع این مشکل را برطرف نکنید، فرآیند التهاب لثه می تواند سبب قطع جریان خون در نواحی مورد نظر شود. در نهایت پالپ دندان شما از بین خواهد رفت.

پوسیدگی احتمالی در اثر عمل روکش دندان

همانطور که گفته شد، برداشتن میزان صحیح enamel در عمل روکش دندان اهمیت بسیار زیادی دارد. وظیفه اصلی مینای دندان جلوگیری از پوسیدگی دندان می باشد. اگر مینای دندان بیش از حد برداشته شود و یا عمل روکش صحیح انجام نشود (بین روکش و دندان اصلی فاصله وجود داشته باشد.) باکتری ها بین دندان و روکش قرار می گیرند. باکتری های فعال در حفره های بین دندان اصلی و روکش سبب پوسیدگی احتمالی دندان ها خواهد شد.

این مطلب را از دست ندهید!
اگر لمینت های شما با دندان های شما همخوانی نداشته باشد چه میشود؟

کارایی بد روکش

یکی دیگر از مشکلات روکش دندان، عدم قرارگیری دقیق آنها بر روی دندان می باشد. این موضوع ممکن است سبب تحریک لثه ها و یا به وجود آمدن عوارض دیگر شود. اگر پزشک مینای دندان را خیلی برش بدهد ممکن است که روکش مورد نظر استحکام کافی را نداشته باشد. همین امر سبب خرد شدن روکش در اثر جویدن غذا خواهد شد. از طرف دیگر اگر پزشک مربوطه مینای دندان را کم برش بدهد، روکش شما ضخیم‌تر خواهد شد. کارایی بد روکش مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. از مهمترین مشکلات کارایی بد روکش می توان به مشکلات گفتاری (لب زدن در هنگام صحبت کردن) اشاره کرد. روش قرار دادن روکش بر روی دندان کاری بسیار با دقت و حساس می باشد. توصیه می شود این کار را به یک پزشک دقیق و با تجربه بسپارید.

واکنش و حساسیت به بیهوشی

حساسیت به ماده بیهوشی یکی از مشکلات نادر است و احتمال رخ دادن آن بسیار کم می باشد. از مهمترین عوارض حساسیت به بیهوشی می توان به تنگی نفس، تورم زبان، مشکلات پوستی (کهیر، قرمزی پوست و …)، خارش و سرفه اشاره کرد. توصیه می شود که قبل از انجام عمل در مورد داشتن آلرژی ها و یا حساسیت های خود با پزشک مربوطه صحبت کنید.

آیا عوارض روکش دندان طولانی مدت هستند؟

خیر، اگر شما برای عمل روکش دندان خود پزشک مناسبی را انتخاب کرده باشید، جای هیچگونه نگرانی نخواهید داشت. عوارض شما تنها به صورت موقتی است و معمولا بعد از گذشت دو هفته این عوارض کاملا از بین خواهند رفت.

آیا روکش ها سبب خرابی دندان ها خواهند شد؟

جواب منفی است، در روش روکش دندان پزشک متخصص تنها لایه کمی از مینای دندان را برش می دهد و هیچ گونه آسیبی به دندان ها نخواهد رسید. البته پزشکان بی تجربه ممکن است لایه بیشتری را برش بزنند و حساسیت دندان را ایجاد کنند. به طور کلی روکش دندان ظاهری زیبا را به دندان های شما خواهد داد و دندان های آسیب دیده را شبیه به دندان های سالم خواهد کرد.

آیا روکش ها با درد همراه هستند؟

در حقیقت روکش ها درد ندارند. درد می تواند یکی از عوارض های جانبی آنها باشد. البته پزشکان متخصص کل عمل روکش دندان را با استفاده از بی حسی موضعی انجام می دهند تا شما هیچگونه دردی را احساس نکنید. تاکنون بیمارانی که روکش دندان را انجام داده اند، درد ناشی از روکش را گزارش نکرده اند. با این حال ممکن است پس از انجام روکش درد موقتی را تا زمان سازگاری روکش با دیگر دندان هایتان، احساس کنید.

آیا روکش دندان درد دارد؟

آیا در اولین گام روکش دندان درد وجود دارد؟

گام اصلی انجام روکش، برداشتن مینای دندان می باشد. این مرحله زمانی آغاز می شود که پزشک متخصص با استفادهاز فرز دندانی، لایه بالایی مینای دندان را آسیاب می کند. اغلب پزشکان در این مرحله از تزریق بی حسی موضوعی در لثه های فک بالا و پایین استفاده می کنند. این موضوع سبب می شود تا شما هیچگونه دردی را احساس نکنید. اگر درد خفیفی را احساس کردید، می توانید با مشورت پزشک خود از مسکن های بدون نسخه استفاده کنید.

این مطلب را از دست ندهید!
لومینیرز دندان (لمینت فوق نازک) چیست؟

آیا در دومین گام روکش دندان درد وجود دارد؟

در مرحله دوم روکش، پزشک مربوطه از یک مته پزشکی برای خارج کردن روکش های موقت استفاده می کند. سپس روکش های جدید با استفاده از چسب پزشکی بر روی دندان ها قرار می گیرند. در این مرحله نیز تاکنون از درد گزارشی نشده است اما برخی از پزشکان در این مرحله نیز از بی حسی موضعی استفاده می کنند. بی حسی موضعی باعث می شود تا شما هیچ دردی را احساس نکنید و با خیالی آسوده مراحل عمل را سپری کنید. پس از این مرحله یکبار دیگر به پزشک مربوطه مراجعه کنید و از وضعیت دندان های خود اطمینان حاصل کنید.

آیا بعد از عمل روکش دندان درد وجود دارد؟

معمولا درد یکی از عوارض جانبی عمل روکش دندان می باشد. این موضوع به دلیل عدم سازگاری دندان های شما به روکش می باشد. درد ناشی از عمل به تعداد روکش های انجام شده نیز وابسته می باشد. درد ناشی از روکش به صورت موقتی است و نباید بیش از یک هفته طول بکشد. توصیه می شود که بعد از عمل از غذا های نرم مانند: سوپ و … استفاده کنید.

درد ناشی از روکش های موقت

زمانی که شما از روکش های موقت استفاده می کنید، دندان های شما ممکن است به اجسام خارجی حساس‌تر شوند. این موضوع به دلیل برداشته شدن مینای دندان شما می باشد. به عبارت دیگر مانع کمتری بین اجسام خارجی و عصب های دندان شما وجود دارد. میزان درد به حساسیت افراد نیز بستگی دارد و درد های موضوعی در این مرحله کاملا طبیعی می باشد. هنگامی که شما از روکش های موقت استفاده می کنید، ممکن است در هنگام غذا خوردن حساسیت بیشتری را داخل دندان های خود احساس کنید.  جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره غذا هایی مورد استفاده در این مرحله می توانید به مقاله های دیگر ما مراجعه کنید. امیدوارم که این مقاله توانسته باشد اطلاعات جامعی را درباره روکش دندان در اختیار شما قرار داده باشد.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × چهار =

تماس تلفنی و دریافت نوبت