چرا وقتی میخندم دندونام مشخص نمیشه؟ دلایل و درمان

مراحل نصب روکش دندان: آماده سازی، جلسات و نتیجه
اکتبر 2, 2024
پوسیدگی دندان کودکان: از شروع علائم تا درمان
اکتبر 20, 2024
مراحل نصب روکش دندان: آماده سازی، جلسات و نتیجه
اکتبر 2, 2024
پوسیدگی دندان کودکان: از شروع علائم تا درمان
اکتبر 20, 2024
نمایش همه

چرا وقتی میخندم دندونام مشخص نمیشه؟ دلایل و درمان

چرا وقتی میخندم دندونام مشخص نمیشه؟

اگر اغلب از خود می ‌پرسید ” چرا وقتی میخندم دندونام مشخص نمیشه؟”، تنها نیستید. بسیاری از افراد به دلیل مشکلات دندانی خاص با این مشکل مواجه هستند. اولین مرحله برای حل این مشکل مراجعه به دندانپزشک است که می‌تواند بررسی کند چرا دندان‌ های شما هنگام خندیدن قابل مشاهده نیست. شایع ترین علل این مشکل عبارتند از: دندان‌های کوچک، لبخند لثه ای و بلند بودن ناحیه لب بالایی.

در جدول زیر، می‌ توانید عوامل احتمالی عدم نمایش دندان‌ ها هنگام لبخند زدن را همراه با راه ‌حل ‌های ممکن برای هر کدام پیدا کنید:

مشکلموقعیتراه‌حل‌ها
دندان ‌های کوچک یا میکرودنشیا                بالابلند کردن دندان‌ های موجود با استفاده از روکش های دندانی
لبخند لثه ‌ای یا لبخند ژینژیوالبالابازسازی زیبایی لثه با استفاده از روش‌های جراحی (کورونکتومی، استئوکتومی لبخندی) و درمان ‌های غیر جراحی (ارتودنسی، بوتاکس، لیزر)
آندربایت یا عقب بودن فک بالابالاسیم یا بریس، هدگیر کشش معکوس یا فیس ماسک ارتودنسی، کشیدن فک بالا، کشیدن دندان، جراحی فک
لب بالایی بلند  بالا      لیفت مستقیم لب
اورجت یا جلو بودن فک بالا      پایینسیم یا بریس، آلاینرهای دندانی، جراحی فک

چرا وقتی میخندم دندانهایم مشخص نمیشود؟

شاید شما هم از جمله کسانی باشید که همیشه به این فکر می‌ کنند که چرا وقتی میخندم دندونام مشخص نمیشه؟ نگران نباشید، ما در ادامه این مطلب به شما کمک می‌ کنیم تا بفهمید که چرا ممکن است این اتفاق بیفتد. دلایل احتمالی که باعث می ‌شود دندان ‌هایتان هنگام لبخند زدن نشان داده نشوند، عبارتند از:

  • دندان‌های شما خیلی کوچک هستند
  • شما فک پایین (آندربایت) یا فک بالا (اورجت) دارید
  • شما لب بالایی بلندی دارید
  • شما لبخند لثه‌ای دارید

دندان‌های شما خیلی کوچک هستند

گاهی اوقات دندان ‌ها به دلیل کوچک بودنشان هنگام لبخند زدن نشان داده نمی‌ شوند. ممکن است که شما به ‌طور طبیعی دندان ‌های کوچکی داشته باشید یا به دلیل آسیب یا سایش، حجم آنها کاهش یافته باشد. به ‌طور کلی، ساختار فک شما ممکن است دچار کاهش تراکم استخوان شود که می‌تواند منجر به کوچک‌ تر شدن دندان ‌ها شود. در این شرایط، بهتر است از یک ارتودنتیست یا دندان‌پزشک زیبایی کمک بگیرید.

این مطلب را از دست ندهید!
دندانپزشکی زیبایی | خدمات تخصصی در کلینیک تهران

شما جلوتر بودن فک پایین (آندربایت) یا فک بالا (اورجت) دارید

مال اکلوژن (Malocclusion) دلیل دیگر عدم نمایش دندان‌ ها هنگام لبخند زدن است. در صورت داشتن اورجت، ممکن است فقط دندان ‌های بالایی شما هنگام لبخند زدن نشان داده شوند. اما وقتی کسی فک پایین یا آندربایت دارد، فقط دندان ‌های پایینی آنها هنگام لبخند نشان داده می ‌شوند. در هر دو حالت، دندان های شما هنگام لبخند زدن کاملاً قابل مشاهده نیست.

شما لب بالایی بلندی دارید

پیری گاهی اوقات می ‌تواند اثرات قابل مشاهده ‌ای بر روی صورت و لبخند شما داشته باشد. با بالا رفتن سن، عضلات صورت ما شروع به افتادگی و شل شدن می‌ کنند و همین اتفاق می‌تواند برای ناحیه لب بالای شما نیز رخ دهد. هنگامی که ناحیه لب بالایی شروع به افتادگی می ‌کند، ممکن است دندان ‌های بالایی شما هنگام لبخند زدن دیده نشوند. افراد برای بالا بردن لب بالایی از درمان لیفت لب یا فیلر لب استفاده می‌ کنند.

شما لبخند لثه‌ای دارید

دلیل رایج دیگر عدم نمایش دندان‌ ها هنگام لبخند زدن، لبخند لثه ‌ای است. لثه ‌های بزرگ می ‌توانند دندان ‌های شما را پنهان کنند و باعث ایجاد لبخند لثه ‌ای در شما شوند. این مشکل دندانی می ‌تواند به طور طبیعی به دلیل لثه ‌های بزرگ یا به دلیل آسیب لثه برای هر کسی اتفاق بیفتد.

مطلب مرتبط: اصلاح لبخند لثه ای با لیزر بهترین روش درمان

اگر موقع خندیدن دندانهایم مشخص نمیشود چه درمانی میتوانم انجام دهم؟

در پاسخ به این سوال که چرا وقتی میخندم دندونام مشخص نمیشه و چه کاری می‌توانم انجام دهم؟ باید بگوییم که تمام این مشکلات زمانی قابل درمان هستند که توسط یک دندانپزشک یا ارتودنتیست مجرب و دارای مجوز اصلاح شوند. در صورت داشتن مشکلات فوق الذکر، در این قسمت اطلاعات بیشتری در مورد کاری که می ‌توانید برای حل این مشکلات انجام دهید، آورده شده است:

  • بلند کردن دندان ‌ها
  • لیفت یا کانتورینگ لثه
  • جراحی لیفت لب
  • درمان ‌های ارتودنسی
این مطلب را از دست ندهید!
لمینت دندان در دوران بارداری

بلند کردن دندان ‌ها (Teeth Elongation)

اگر دندان‌های شما به دلیل اندازه کوچکشان نشان داده نمی‌ شوند، چندین درمان دندانپزشکی برای اصلاح آنها وجود دارد. بلند کردن دندان‌ها با این روش ها امکان‌ پذیر است:

  • روکش ها (Veneers): دندانپزشکان از طریق روکش، دندان ‌ها را بلندتر می‌ کنند تا بیشتر دیده شوند. این شاید سریع ‌ترین و راحت ‌ترین راه برای بلندتر کردن دندان‌ ها باشد.
  • تاج دندان (Crowns): از طریق تاج های دندانی می‌ توانید شکل جدیدی به دندان‌ های آسیب دیده خود بدهید و طول آنها را افزایش دهید.
  • باندینگ دندانی (Dental Bonding): همچنین می ‌توانید طول دندان ‌های خود را با باندینگ افزایش دهید. این روش ارزان ‌تر از روش‌ های دیگر است.

لیفت یا کانتورینگ لثه (Gum contouring)

لیفت یا کانتورینگ لثه که به عنوان مجسمه‌ سازی لثه شناخته می‌شود، یک روش برای تغییر شکل لثه ‌ها است. با استفاده از لیزر، بافت اضافی لثه برداشته می ‌شود. این روش به شما یک خط لثه یکنواخت می‌ دهد تا دندان‌های شما هنگام لبخند زدن دیده شوند.

مطلب مرتبط: جراحی افزایش طول تاج دندان با لیزر

جراحی لیفت لب (Lip Lifting Surgery)

ناحیه بلند لب بالایی می ‌تواند لب ‌های شما را افتاده نشان دهد. لیفت لب یک روش زیبایی برای کوتاه کردن فاصله بین لب بالایی و بینی است. رایج ‌ترین انواع جراحی‌ های لیفت لب عبارتند از:

  • جراحی مستقیم لیفت لب: این یک روش مستقیم برای برداشتن پوست از ناحیه لب بالا است. سپس پوست به سمت بالا کشیده می‌شود تا ناحیه را بلند کند. به احتمال زیاد لیفت مستقیم لب باعث شود که روی ناحیه لب بالا جای زخم باقی بماند.
  • جراحی Bullhorn زیر بینی: این روش یکی از متداول ‌ترین روش ‌های لیفت لب است. پوست از ناحیه ‌ای در امتداد پایه بینی برداشته می ‌شود تا برش آن، کمتر قابل مشاهده باشد. برش به شکل یک «شاخ ‌گاو» ایجاد می‌شود و لب از وسط، چپ و راست به سمت بالا کشیده می ‌شود.
این مطلب را از دست ندهید!
چه تعداد لمینت دندان برای من نیاز است؟

درمان ‌های ارتودنسی (Orthodontic Treatments)

در صورت آندربایت (عقب بودن فک بالا) یا اورجت (جلو بودن فک باله)، دندانپزشکان معمولاً توصیه می‌‌کنند که تحت درمان‌‌های ارتودنسی قرار بگیرید. چنین درمان‌هایی بر صاف کردن و تراز کردن دندانها تمرکز دارند. درمان‌های زیر معمولاً در صورت ابتلا به آندربایت/اورجت بهترین نتیجه را دارند:

  • بریس‌‌ها (ارتودنسی ثابت): یکی از قدیمی‌ترین روش‌‌ها برای درمان دندان ‌های نامرتب و بدشکل استفاده از بریس‌‌ها یا سیم‌ها است. بریس ‌ها دندان‌ها را صاف کرده و مشکل مال ‌اکلوژن را برطرف می‌‌کنند تا لبخند شما مرتب به نظر برسد.
  • الاینرهای شفاف (ارتودنسی متحرک): الاینرهای شفاف مشابه بریس ‌ها عمل می‌‌کنند، اما قابل جدا شدن هستند. می‌‌توانید هر زمان که خواستید آنها را بردارید اما برای موثر بودن باید حداقل ۲۰ ساعت در روز استفاده شوند. آنها می‌‌توانند دندان‌های جلویی شما را طوری تراز کنند که هنگام لبخند زدن بیشتر دیده شوند.
  • دندان مصنوعی: دندان‌‌های مصنوعی جایگزین دندان‌ های از دست رفته شده و فضاهای خالی را پر می ‌کنند. با استفاده از دندانهای مصنوعی، شما می ‌توانید یک لبخند متعادل و کامل داشته باشید که دندان ‌هایتان هنگام لبخند زدن به‌خوبی نمایان شوند.
  • بریج‌ ها: پروتزهای جزئی هستند که جایگزین 2 تا 3 دندان از دست رفته در یک ردیف پشت سر هم می شوند. آنها شکافهای خالی قابل مشاهده در هنگام لبخند را پر می کنند و دندان های شما را یکنواخت نشان می دهند.  همچنین باعث می شوند دندان ها هنگام گاز گرفتن تراز شوند. این امر قابلیت مشاهده دندان‌ ها هنگام لبخند زدن را بهبود می ‌بخشد.
  • جراحی فک: جراحی اصلاح فک یک روش برای رفع ناهنجاری ‌های استخوان فک است. اگر هیچ یک از درمان ‌های ارتودنسی جواب نداد، دندانپزشکان این روش را توصیه می ‌کنند. اگرچه این یک روش تهاجمی است اما کاملاً ایمن است و بسیاری از افراد آن را انجام می‌دهند.

مشاوره

مشاوره حرفه ‌ای درباره عدم مشخص شدن دندانهایتان هنگام خندیدن و لبخند زدن به شما فرصتی می‌ دهد تا سوالات خود را بپرسید و در مورد هر گونه مشکلی که ممکن است داشته باشید با دندانپزشک صحبت کرده و آنها را برطرف کنید. شما باید بدانید که چه نتایجی را می‌توانید از درمان‌های خود انتظار داشته باشید. با درمان های لیزری دندانپزشکی بدون درد و خونریزی، شما یک قدم به لبخندی زیبا نزدیک‌ تر می شوید. اگر به اطلاعات دیگری نیاز داشته یا نیاز به حل مشکلات دندانپزشکی خود دارید، از تماس با تیم حرفه ای ما در کلینیک دندانپزشکی مبتنی بر لیزر دکتر حاکم زاده، دریغ نکنید.

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 + شش =

تماس تلفنی و دریافت نوبت