مراحل بیماری لثه (پریودنتیت) و اهمیت درمان آن ها

درمان تیزی دندان
درمان تیزی دندان (پزشکی و خانگی)
نوامبر 30, 2024
درمان حالت تهوع و عق زدن (رفلکس گگ) در دندانپزشکی
درمان حالت تهوع و عق زدن (رفلکس گگ) در دندانپزشکی
ژانویه 2, 2025
درمان تیزی دندان
درمان تیزی دندان (پزشکی و خانگی)
نوامبر 30, 2024
درمان حالت تهوع و عق زدن (رفلکس گگ) در دندانپزشکی
درمان حالت تهوع و عق زدن (رفلکس گگ) در دندانپزشکی
ژانویه 2, 2025
نمایش همه

مراحل بیماری لثه (پریودنتیت) و اهمیت درمان آن ها

مراحل بیماری لثه (پریودنتیت)

بیماری لثه یا پریودنتیت (Periodontitis) نوعی بیماری پیشرونده است که عدم توجه به آن عوارض جدی و خطرناکی دارد. مراحل بیماری لثه شامل التهاب لثه، پریودنتیت اولیه، پریودنتیت متوسط و پریودنتیت پیشرفته می شوند. این مراحل نشانه ها و علائم خاصی دارند. برای جلوگیری از ایجاد این علائم باید به مراقبت های مربوط به سلامت دهان و دندان توجه بسیار زیادی داشته باشید. در ادامه این مطلب به بررسی هر چه بیشتر مراحل این بیماری خواهیم پرداخت.

اهمیت درمان بیماری لثه

آشنایی با مراحل بیماری لثه به جهت درمان آن اهمیت بسیار زیادی دارد. بیماری لثه از جمله بیماری های پیشرونده است که به عنوان بیماری پریودنتال نیز شناخته می شود. عدم درمان این بیماری عوارض بسیار زیادی دارد که مهم ترین آن از دست دادن دندان است. بیماری لثه طی مراحل خاصی ایجاد می گردد. اولین مرحله این بیماری التهاب لثه است و بی توجهی به آن منجر به بروز پریودنتیت می شود.

مراحل بیماری لثه

بیماری لثه دارای مراحل مشخصی است که به صورت زیر هستند:

مراحل بیماری لثه (پریودنتیت)

التهاب لثه

اولین مرحله از بیماری پریودنتال التهاب لثه است که به دلیل تجمع پلاک در اطراف دندان ها به وجود می آید. التهاب لثه علائم خاصی دارد که به اختصار شامل تورم لثه ها، خونریزی لثه، بوی بد دهان، حساس شدن لثه و عقب رفتن آن می شوند. با رعایت یک مجموعه نکات بهداشتی می توان التهاب لثه را برطرف ساخت؛ به همین جهت توصیه داریم طی روز مسواک بزنید و از نخ دندان استفاده کنید. بهتر است با شروع این مرحله به پزشک مراجعه کرده و مانع از پیشرفت هرچه بیشتر بیماری لثه شوید.

این مطلب را از دست ندهید!
علائم تحلیل و از دست دادن استخوان دندان در فک

پریودنتیت اولیه

دومین مرحله از مراحل بیماری لثه، پریودنتیت اولیه است که به دلیل عدم درمان التهاب لثه رخ می دهد. شاخصه اصلی پریودنتیت اولیه عفونت است که تأثیرات منفی قابل توجهی بر استخوان نگهدارنده دندان ها دارد. از جمله علائم پریودنتیت اولیه می توان به رکود لثه، بوی بد دهان، تورم و قرمزی لثه ها، خونریزی، حساسیت، لق شدن دندان ها و تشکیل پلاک های پریودنتال اشاره نمود.

نکته ای که بایستی مورد توجه قرار دهید این است که در پریودنتیت اولیه باکتری ها به لایه های عمیق تر لثه نفوذ می کنند. این امر زمینه های تحلیل استخوان را فراهم ساخته و آسیب های غیر قابل برگشت بسیار زیادی به همراه دارد. راهکارهای درمانی مفیدی برای پریودنتیت اولیه وجود دارند که شامل پلنینگ ریشه و جرم گیری می شوند.

پریودنتیت متوسط

از دیگر مراحل بیماری لثه می توان پریودنتیت متوسط را نام برد که نشانه اصلی آن تحلیل لثه و کاهش قابل توجه استخوان است. از دیگر نشانه های این مرحله می توان به جابجایی دندان ها، تورم و قرمزی لثه، بوی بد دهان، آبسه لثه، احساس درد و ناراحتی هنگام جویدن و تغییر در نیش اشاره نمود. پزشکان برای درمان پریودنتیت متوسط از راهکارهای ترکیبی خاصی همچون درمان آنتی بیوتیکی، جرم گیری، صاف کردن ریشه و جراحی احتمالی استفاده می کنند. همچنین در صورت نیاز به بازسازی استخوان از دست رفته و یا بافت لثه باید پیوند استخوان یا بازسازی بافت نرم هدایت شده را بکار گرفت.

پریودنتیت پیشرفته

پریودنتیت پیشرفته به عنوان مرحله نهایی از بیماری لثه شناخته می شود که از دست رفتن شدید استخوان و تحرک دندان را به همراه دارد. در برخی موارد برای درمان پریودنتیت پیشرفته بایستی دندان را کشید. همچنین ممکن است پزشکان جهت بازیابی سلامت دهان و دندان از اقدامات ترمیمی گسترده استفاده کنند. اگر بخواهیم اشاره ای به علائم پریودنتیت پیشرفته داشته باشیم می توان التهاب لثه، درد شدید، از دست دادن دندان، آبسه های دردناک، ترشحات چرکی، رکود لثه و خونریزی و تورم لثه ها را نام برد.

این مطلب را از دست ندهید!
بعد از عصب کشی دندان چه بخوریم؟

کلام آخر

با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که مراحل بیماری لثه شامل التهاب لثه، پریودنتیت اولیه، پریودنتیت متوسط و پریودنتیت پیشرفته می شوند. هر کدام از این مراحل نشانه های خاصی دارند که به اختصار می توان به خونریزی لثه، تورم و قرمزی، ترشحات چرکی، رکورد لثه و از دست رفتن دندان اشاره کرد. برای جلوگیری از ایجاد بیماری لثه لازم است بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه نمایید.

برای دریافت نوبت مشاوره و درمان بیماری های لثه با لیزر با ما تماس بگیرید.

سؤالات متداول

این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 − دوازده =

تماس تلفنی (مشاوره و نوبت دهی)