در ادامه در نظر داریم به طور کامل به بررسی لثه پرداخته و اطلاعات مفیدی در مورد بیماری های لثه و نحوه ی تشخیص و درمان بیماری های لثه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. لثه ی سالم چگونه است؟ در چه صورتی باید بیماری ایجاد شده را جدی گرفته و به پزشک مراجعه کنیم؟ کدام یک از راههای درمانی می تواند گزینه ی مناسبی باشد؟

جراحی لثه در چه صورتی باید در اولویت قرار گیرد؟ در حال حاضر به دلیل شیوع یافتن بیماری کرونا، چه تهدیدی هایی ممکن است شدت بیماری های مربوط به این عضو از بدن را افزایش دهد؟ از کجا بفهمیم از بیماری لثه رنج می بریم؟ به منظور یافتن پاسخ سوالات یاد شده می توانید با ما در تماس باشید و راهنمای کامل به دست آورید.

قبل از پرداختن به برخی از مهمترین بیماری های لثه ، بهتر است ابتدا با ساختار آن به مقدار کافی آشنا باشیم در این صورت می توانیم به راحتی بیماری ایجاد شده را شناسایی کرده و در فکر درمان لثه باشیم.

آناتومی لثه

آشنایی با ساختار لثه به منظور آشنایی با پروسه ی پیشرفت بیماری هایی که روی دهان و دندان تاثیر منفی میگذارند، ضروری است. این بیماری ها روی بافت لثه و استخوان های فک و دهان نیز تاثیر میگذارند. لثه اگر بیمار باشد معمولا یکی از علائم التهاب، قرمزی، خونریزی یا ورم را نشان می دهد. اگرچه، این نشانه ها لزوما به معنای ابتلا به بیماری های پریودنتال نیستند، اما باید از آنها باخبر بود و روش برخورد با آنها با دانست.

ساختار لثه

رنگ لثه ی سالم میتواند بین صورتی روشن تا صورتی پررنگ باشد. روی لثه ی سالم نقطه هایی وجود دارند (شبیه به پوست پرتقال). ظاهر بافت لثه بر طبق محل قرارگیری و عملکرد متفاوت است. دو نوع لثه و چندین منطقه ی مهم آناتومیک وجود دارند.

ناحیه ی میانی لثه (آلوئول) (Alveolar mucosa)

ناحیه ی زیرین لثه در محل قرارگیری دندان ها. این ناحیه خیلی سفت نیست و از نواحی زیرین لثه قرمزتر است. غیر کراتینه است و محل نرم و انعطاف پذیرتری را برای حرکت گونه ها و لب ها فراهم می کند.

لثه در محل قرارگیری دندان ها (Attached gingiva)

این ناحیه پایین تر از پیوند آزاد لثه قرار دارد و کراتینه است؛ و همچنین به ساختار استخوان محکم شده است. طول آن میتواند بین 3 تا 12 میلی متر باشد.

پیوند آزاد لثه (Free gingiva

این بافت به دندان متصل نیست و مانند یک یقه دندان را در خود نگه میدارد. فرورفتگی اطراف دندان را ساکوس می نامند و عمق آن به طور معمول 1 تا 3 میلی متر است. این ناحیه با اپیتلیوم حلقوی پوشانده شده و پایه ی آن با اتصال اپیتلیال به دندان متصل می شود.

حاشیه ی لثه (Gingival margin)

ناحیه ی مرزی که با دندان ها هم مرز است.

پاپیل های میان دندانی (Interdental papillae)

ناحیه ای از بافت لثه که فضای بین دندان های همجوار را نیز پر می کند. در دهان سالم این ناحیه حالتی شبیه به لبه ی چاقو دارد و فضای بین دندان ها را پر می کند.

محل اتصال ناحیه ی میانی و محل قرارگیری دندان ها (Muco-gingival junction

خط پوسته پوسته شده که ناحیه ی میانی را به محل قرارگیری دندان ها متصل میکند.

مکانیزم اتصال لثه

اتصال دندان ها به ساختار (استخوان) اطراف آن از طریق ریشه ی دندان، رباط های پریودنتال و استخوان آلوئول انجام می شود. ریشه ی دندان (cementum)، توسط مجموعه ای از رشته های پریودنتال که رباط پریودنتال را تشکیل می دهند، به استخوان زیرین متصل بوده و امکان جابجایی جزئی دندان را در حفره بدون آسیب رساندن به دندان یا ساختارهای زیرین فراهم می کند. این رشته ها به رشته های آپیکالی، مورب، افقی، تاجی آلوئولی و بین دانه ای دسته بندی می شوند.

استخوان

استخوان آلوئول که توسط بافت لثه پوشانده می شود، از دندان محافظت می کند. این استخوان از چندین نوع مختلف استخوان تشکیل شده است. سطح درونی و بیرونی استخوان از صفحات قشری متراکم ساخته شده است.

به بخش میانی صفحات قشری، استخوان ترابکولار یا اسفنجی گفته می شود. این بخش از نظر ظاهری به اسفنجی شباهت دارد و فضاهای نامنظم زیادی درون خود دارد. دیواره ی این حفره ی دندانی از لامینا دورا، که یک استخوان نازک و متراکم است و محل اتصال رباط پریودنتال است، ایجاد شده است.

لثه سالم چگونه است؟

لثه سالم به چه شکلی است؟ از کجا بدانیم که این ناحیه از دهان ما،  گرفتار هیچ گونه بیماری نشده است. در برخی از مواقع فرد ممکن است به یک بیماری بسیار جدی در این بخش از دهان  مبتلا شود ولی به دلیل آنکه هیچ گونه دردی احساس نمی کند، پروسه ی درمان آن را به تاخیر بیندازد. به همین دلیل لازم است با لثه ی سالم به مقدار کافی آشنا باشیم. لثه های سالم به طور کامل بر روی دندان ها چسبیده اند و قوای بسیار قوی دارند. رنگ آنها صورتی  است.

اگر رنگ آنها صورتی نباشد ، بی رنگ یا مایل به رنگ تیره باشد در این صورت تردید نکنید که مشکلی در راه است و سعی کنید راههای درمان را جدی بگیرید. البته لازم به ذکر می باشد در صورتی که هیچ گونه دردی احساس نمی کنید و لثه های شما کاملا چسبیده به دندان است و محکم به نظر میرسند  ولی رنگ آنها قهوه ای می باشد در این صورت نگران نباشید.

در صورتی که یک بیماری خاص در زمان مشخص درمان نشود می تواند دردسرهای بسیاری داشته باشد. درمان به موقع می تواند از جراحی مختلف در دهان جلوگیری کند. برای درمان حتما مراکز معتبر و دندانپزشکان کاردان را در اولویت قرار دهید. بیماری های مربوط به دندان در حال حاضر به مقدار بسیار زیادی افزایش یافته است و به مقدار زیاد به عدم توجه افراد مربوط می شود.

بیماری های دهان و لثه

بیماری های لثه دارای انواع مختلفی می باشد که از مهمترین آنها می توان موارد زیر را نام برد:

  • پریودنتال: به التهابات ایجاد شده در دندان یاد می شود. علائم اولیه ی آن می تواند ورم و خونریزی باشد. در صورتی که گسترش یابد می تواند موجب از بین رفتن دندان شما باشد. به همین دلیل باید راهکارهای درمان به صورت جدی در اسرع وقت دنبال شود. برای درمان این بیماری معمولا اگر خفیف باشد می تواند از روش های درمانی خانگی استفاده کنید، در غیر این صورت و یا در صورت بهبود نیافتن حتما به دندانپزشک مراجعه کنید.
  • سیاه شدن لثه ها : سیاه شدن لثه ها از دیگر مشکلات رایج می باشد که معمولا با استفاده از لیزر درمانی یا جراحی لثه می تواند آن را درمان کرد.
  • سفید شدن لثه ها : سفید شدن لثه ها می تواند نشانه ی یک بیماری تلقی شود. کم خونی از مهمترین بیماری های مربوط به این موضوع است. برای درمان آن نیز می تواند از مکمل های خاص استفاده کرد یا در راستای غنی سازی رژیم غذای گام موثری برداشت.
  • عقب رفتن لثه ها : عقب رفتن لثه ها معمولا با افزایش سن به وجود می آیند. رعایت کامل بهداشت دهان در این شرایط می تواند بسیار کارساز باشد.

از کجا بفهمیم بیماری لثه داریم؟

بیماری های لثه می تواند دلایل مختلفی داشته باشد،  به همین دلیل در دسته بندی های متفاوتی معرفی و طبقه بندی می شوند، برای درمان برخی از مشکلات ایجاد شده در این ناحیه از دندان مجبور به جراحی هستیم . به همین دلیل درمان های خانگی ممکن است جوابگو نباشد. اگر در یک بازه ی زمانی بسیار کوتاه با استفاده از درمان های خانگی ، نتیجه ی قابل قبولی دریافت نشد، بلافاصله به پزشک خود مراجعه کنید.

هر بیماری که در لثه های شما ایجاد می شود به مقدار قابل توجهی می تواند آثار تخریب کننده ای برای دندان های شما داشته باشد. به همین دلیل است که تاکید می شود بیماری های مربوط به این بخش از دهان باید جدی گرفته شود. خوشبختانه در حال حاضر با استفاده از فناوری های نوین، روش های درمان مختلفی در دست است که هر کدام از آنها می تواند بسیار کارساز باشد. پیش بینی می شود در آینده ی نه چندان دور با پیشرفت سریع علم بتوانیم به راهکارهای درمانی بسیار آسان تری نیز دست یابیم.

پلاک دندان و بیماری لثه

همانطور که در بخش بالا اشاره کردیم، دلایل مختلفی موجود است که می تواند سبب بیماری لثه باشد. پلاک های میکروبی که در کنار لثه تجمع می یابند به مرور زمان می توانند باعث سمی شدن لثه ها باشند و  منشا بیماری های مختلف در نظر گرفته شوند.در صورتی که پلاک دندان برای مدت زمان بیشتر بر روی دندان بماند در این صورت میزان تخریب آن بیشتر خواهد بود.

به همین دلیل تاکید می شود که باید سلامت و بهداشت دندان جدی گرفته شود، استفاده از دهانشویه، مسواک زدن منظم می تواند به مرور زمان میکروب و باکتری های ناخواسته را از دهان شما حذف کند و این امر در سالم ماندن لثه ها نیز بسیار کارساز باشد. در صورتی که در دندان هایمان جرم ایجاد شده است، بلافاصله راهکارهای از بین بردن آنها را در پیش بگیرید زیرا جرم یک بستر مناسب برای رشد پلاک های میکروبی است که می تواند با گذر زمان به لثه های شما آسیب بزند.

آبسه لثه

آبسه در واقع غده های چرکی هستند که در کنار ریشه های دندان ایجاد می شوند . می توانند با گسترش یافتن به مشکلات جدی منجر شوند. بعد از پوسیده شدن دندان، آبسه ایجاد می شود. اگر راهکارهای لازم برای درمان آن در نظر گرفته نشود، با گذر زمان ، آبسه می تواند سبب از بین رفتن مینای دندان باشد. برای درمان آبسه لثه راهکارهای مختلفی در دست است. که در ابتدا باید دلیل ایجاد شدن آن شناسایی شود. از مهمترین علت بروز آبسه می توان موارد زیر را نام برد:

  • دندان های ترک خورده
  • بیماری لثه
  • پوسیدگی شدید در دندان ها

زمانی که دندان شما پوسیده شود، در این صورت احتمال ابتلا به آبسه به مقدار بسیار زیاد افزایش می یابد. آبسه دارای انواع مختلفی می باشد که متناسب با آن نیز راهکارهای درمان می تواند متفاوت باشد. از مهمترین علائم ابتلا به آبسه می توان موارد زیر را نام برد:

  • تب
  • ورم
  • بوی بد دهان
  • درد دندان یا فک
  • تورم و قرمزی لثه
  • متورم ایجاد شده در غدد لنفاوی
  • احساس درد در حین خوردن غذا

درمان آبسه لثه

برای درمان ابسه روش های متفاوتی در دست است که مهمترین آنها استفاده از آنتی بیوتیک های مختلف می باشد. دندانپزشک متناسب با نوع آبسه ای که ایجاد شده، می تواند آنتی بیوتیک خاصی را به شما تجویز کند.  کشیدن دندان نیز از دیگر راهکارهای مطلوب برای درمان آن به شمار می آید.  البته در برخی از مواقع متناسب با شرایط ممکن است گزینه ی جراحی یا کانال ریشه در اولویت دندانپزشک برای درمان آبسه قرار گیرد.

معمولا با راهکارهای خاصی نمی تواند این بیماری را درمان کرد. به همین دلیل به محض مشاهده کردن علائم آن سعی کنید با یک فرد متخصص در این زمینه در تماس باید. هر چه راهکار درمان در کوتاهترین مدت زمان در پیش گرفته شود در این صورت می تواند بسیار کارساز باشد.

قارچ لثه

قارچ لثه از دیگر انواع بیماری های رایج  می باشد که می تواند ایجاد شود. عفونت قارچی دلایل مختلفی دارد که می تواند سبب سفید شدن لثه ی دندان باشد. در این صورت به منظور درمان باید قارچ ایجاد شده از بین رود. پزشک مربوط می تواند روش های  درمانی مختلفی را برای این امر در پیش بگیرد.

حتما بعد از درمان سعی کنید توصیه های لازم را جهت پیشگیری و بازگشت مجدد قارچ به دست آورید. قارچ ایجاد شده در اثر عفونت می باشد که اگر در زمان مشخص درمان نشود نه تنها سبب از بین رفتن دندان ها می شود، بلکه می تواند سبب ایجاد بوی بد دهان نیز باشد.

هزینه ی مراقبت از دهان و دندان اگر به صورت پیوسته انجام شود، معمولا کمتر است. هزینه ها در صورت میتواند بسیار زیاد باشد که شما هیچ گونه اقدامی را جدی نگیرید و اجازه دهید بیماری تشدید یابد در این صورت باید هزینه ی گزافی را برای درمان پرداخت کنید.

انواع ورم لثه

ورم لثه می تواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. هر یک از دلایل موجود به مقدار قابل توجهی می تواند شرایط لازم برای ایجاد یک بیماری خاصی را داشته باشد. از مهمترین دلایل ایجاد تورم می توان موارد زیر را در نظر گرفت:

  • تغییرات هورمونی
  • دوران بارداری
  • دوران قاعدگی و بلوغ
  • حساسیت به خمیر دندان
  • حساسیت به دهانشویه
  • عوارض برخی داروها
  • کمبود ویتامین های مختلف در بدن
  • خراب شدن دندان
  • عفونت

علائم ورم لثه

به منظور شناسایی ورم ،می توان از علائم ایجاد شده بهره مند شد. در برخی از مواقع که میزان ورم لثه  خفیف باشد، علائم  مربوط نیز به مراتب خفیف خواهند بود. به همین دلیل است که تاکید می شود چکاپ های دوره ای را جدی بگیرید تا توانید در اسرع وقت راهکار لازم برای درمان یک بیماری خاص را در پیش بگیرید.  از جمله مهمترین علائم ورم در لثه می توان موارد زیر را نام برد:

  • بوی بد دهان
  • ورم کردن لثه ها
  • قرمز شدن آن ها
  • طعم بد دهان
  • خونريزي از لثه
  • جویدن غذا با درد

ناگفته نماند علائم مربوط به هر یک از انواع ورم می تواند متناسب با نوع آن متفاوت باشد . دندانپزشک مربوط به بررسی دقیق علائم و شرایط موجود می تواند به راحتی به نوع ورم پی برده و مناسب ترین راهکار را برای درمان به شما معرفی کند.

به منظور پیشگیری از تکرار یک بیماری خاص، سعی کنید از دندانپزشک خود راهنمایی لازم را دریافت کرده و به خوبی توصیه های مربوط را دنبال کنید. با رعایت بهداشت دهانی تا حدود قابل ملاحظه ای از ابتلا به بسیاری از بیماری ها در امان خواهید بود.

بیماری لثه و کرونا

در حال حاضر به دلیل شیوع یافتن بیماری کرونا به مقدار بسیار زیاد باید بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرم. آیا می دانستید که بیماری های مربوط به لثه می تواند کرونا را کشنده تر کند. افرادی که به کرونا مبتلا می شوند، اگر بیماری لثه داشته باشند در این صورت شانس آنها برای درمان به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش می بیابد.

دلیل این امر آن است که تحقیقات گسترده ای نشان می دهد بیماری های لثه می تواند به بیماری های قلبی و عروقی مربوط باشد. و این بیماری ها خطر ابتلا به ویروس کرونا را در فرد افزایش می دهد.

با رعایت بهداشت دهان می تواند به مقدار بسیار زیادی از ابتلا به بیماری کرونا در امان باشید. سالهاست که محققان به طور جدی تاکید می کنند، بیماری ایجاد شده در این ناحیه از دهان می تواند زمینه مناسبی برای ابتلا به بیماری های قلبی باشد. همانطور که در بخش قبلی به طور جدی تاکید کردیم که این نوع از بیماری ها در واقع منشا ابتلا به سایر مشکلات است به همین دلیل باید درمان آنها جدی گرفته شود.

مشخص نیست تا چه زمانی قرار است با ویروس کرونا زندگی کنیم، به همین دلیل تاکید می شود در این شرایط حساس حتما درمان مربوط به بیماری های لثه به طور ویه مورد توجه قرار گیرد.

اگر به دلیل برخی از مسائل شرایط مراجعه به یک متخصص  برای درمان را ندارید، در ابتدا سعی کنید راهکارهای درمان خانگی را در پیش بگیرید ، اگر با انجام برخی از اقدامات، بهبودی حاصل شود می توانید از خدمات مشاوره ی تلفنی و آنلاین با دندانپزشکان کاردان و باتجربه در این زمینه بهره مند شوید. آنها با ارزیابی دقیق شرایط می توانند بهترین راهکار را برای درمان به  شما معرفی کنند.

جراحی لثه

همانطور که در بخش های قبلی یاد کردیم، جراحی لثه از مهمترین انواع روش های درمانی می باشد. در صورتیکه سایر روش ها کارساز نباشد می توان از این روش برای درمان بهره مند شد. به منظور جراحی لازم است معاینه کاملی توسط دندانپزشک صورت گیرد با توجه به میزان مشکل و بیماری ، فرایند جراحی می تواند بازه ی زمانی متفاوتی دشته باشد. معمولا از انواع مختلف بی حسی موضعی استفاده می شود، به همین دلیل نگران درد غیر قابل تحمل نباشید.

حتما قبل از انجام جراحی در این زمینه با پزشک خود در یک جلسه ی مشاوره  حضور داشته باشید و اطلاعات کامل در مورد سوابق بیماری خود در اختیار او قرار دهید، آشنایی با نکات مهم قبل و بعد از جراحی می تواند از به وجود آمدن هرگونه مشکل به مقدار بسیار زیادی جلوگیری کند.

جراحی لثه با لیزر تجربه ی  دندانپزشک می تواند در میزان و کارایی جراحی بسیار تاثیر گذار باشد. به همین دلیل تاکید می شود حتما مراکز معتبر را هدف قرار دهید. بعد از جراحی، دندانپزشک مربوط دستورات لازم متناسب با شرایط جهت بهبودی در اختیار شما قرار می دهد. حتما توصیه های یاد شده را جدی بگیرید،  از مهمترین باید و نبایدها در این مورد می توان موارد زیر را نام برد:

  • عدم استفاده از سیگار
  • خوردن غذاهای نرم
  • عدم داشتن فعالیت های ورزشی شدید
  • استفاده از دهانشویه های منظم
  • مراجعه به چکاپ های بعدی

حساسیت بعد از جراحی می تواند یک امر طبیعی باشد. به همین دلیل لازم است از خمیردندان های خاصی استفاده کنید، اگر شما نیز بعد از جراحی لثه دچار هرگونه حساسیت دهانی شده اید، با پزشک خود در تماس باشید تا متناسب با شرایط لازم بهترین راهکار در اولویت قرار گیرد.

درمان بیماری های لثه با لیزر

برای درمان بیماری های لثه باید در ابتدا به طور دقیق نوع بیماری شناسایی شود، هر بیماری متناسب با شرایطی خود، علائم خاصی دارد به همین دلیل به راحتی قابل شناسایی است. جراحی یکی از پرکاربردترین روش ها برای درمان بسیاری از بیماری ها است. جراحی می تواند با بکارگیری روش های مختلف انجام شود، از جمله مهمترین آنها به کار گیری لیزر است. لیزر لثه برای درمان بیماری های لثه مزایای بسیاری دارد که از مهمترین آنها می توان موارد زیر را نام برد:

  • التیام سریعتر بافتها
  • عدم کاهش سطح لثه
  • ضد عفونی بافتها
  • راحتی بیشتر بیمار
  • دقت بالاتر
  • کوتاه تر بودن دوره بهبودی

به منظور به کار گیری این روش باید الزامات لازم توسط  متخصص انجام شود ، در غیر این صورت ممکن است تاثیرات منفی به همراه داشته باشد. هزینه ی جراحی نیز به عوامل مختلفی وابسته است. توجه کنید هرگاه برای درمان بیماری خاص، یک کلینیک ویژه، هزینه ی بسیار کمتری از شما درخواست می کند، حتما به کیفیت جراحی شک کنید زیرا هیچ ارزانی، بی دلیل نخواهد بود.

بیماری های مربوط به دهان را جدی بگیرید. اگر مشکلات مربوط به دندان و لثه در زمان مشخص درمان نشود یا بهبودی های لازم جدی گرفت نشود، می تواند به بیماری های بسیاری از جمله مشکلات دستگاه گوارشی، معده و ... منجر شود.

در صورت مشاهده ی هر گونه بیماری لثه  ، اگر خفیف باشد سعی کنید راهکارهای درمان خانگی را در پیش بگیرید، اگر در یک مدت زمان خاص مثلا در بازه ی زمانی بین چند ساعت به بهبودی کافی دست نیافتید می توانید روش های درمان جدی تر را دنبال کنید. یک پزشک متخصص و باتجربه با شناسایی نوع بيماري بهترین و مناسب ترین راهکار درمان را به شما معرفی خواهد کرد.

درمان بیماری های لثه با لیزرمی تواند از به وجود آمدن بیماری های مربوط به دندان نیز جلوگیری کند. بهداشت دهان را جدی بگیرید تا  دندان های سالم داشته باشید.  بوی بد دهان می تواند در اثر بیماری های دهانی ایجاد شود.

چگونه از بیماری لثه جلوگیری کنیم؟

حال که تا حدودی با بیماری های مربوط به لثه آشنا شده ایم، ممکن است بپرسید چه راهکارهایی برای پیشگیری در دست است. مهمترین و بهترین راهکار برای پیشگیری، توجه کامل به بهداشت دهان است. در طول روز چند بار مسواک می زنید؟ آیا از نخ دندان استفاده می کنید؟ آیا به طور منظم از شوینده ی خاصی استفاده می کنید؟

آیا چکاپ های ماهانه را جدی می گیرید؟ آیا در اثر ایجاد هر گونه درد یا مشکل، بلافاصله به فکر درمان هستید؟ آیا به صورت دوره ای جرم های ایجاد شده بر روی دندان را از بین می برید؟ توجه به هر کدام از موارد یاد شده می تواند گام بسیار مهمی در پیشگیری ابتلا به بیماری های لثه باشد.

در صورتی که بهداشت دهان را جدی نگرفته اید، آماده ی بسیاری از مشکلات  مربوط به دهان و دندان باشید. ممکن است بیماری های لثه و دندان بلافاصله اثر تخریبی جدی نداشته باشد ولی با گذر زمان شاهد تخریب های سنگین خواهید بود. در این صورت باید هزینه های بسیاری پرداخت کنید تا بتوانید از راهکارهای درمانی مختلف بهره مند شوید.  

همیشه پیشگیری از درمان آسانتر و کم هزینه تر می باشد. با پیشگیری مناسب می توانید برای یک بازه ی زمانی طولانی دندان و لثه ی سالم داشته باشید. حداقل روزی دوبار مسواک بزنید، به طور منظم از نخ دندان استفاده کنید. با دندان پزشک خود در تماس باشید و یک دهانشویه مناسب خریداری کنید.

تنوع وسیعی از دهانشویه ها در بازار موجود است که به راحتی می توانید متناسب با نوع دندان و لثه ی خود بهترین گزینه را خریداری کنید. به محض ایجاد هرگونه مشکل نیز بلافاصله به فکر درمان باشید هر گونه تعویق در این زمینه می تواند اثرات نامطلوبی به همراه داشته باشد. سلامت دهان و دندان و لثه ی خود را جدی بگیرید تا گرفتار بیماری های مختلف نباشید.

ارتباط با ما و دریافت نوبت

جهت دریافت نوبت مشاوره ، در روزهای کاری از ساعت ١٠ صبح الی ٢٠ ، با شماره های 02122229666 و 09120714467 تماس حاصل فرمایید.
این مطلب را برای دوستانتان ارسال کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − 5 =